Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Ytterback förstärker damlaget
Jayde Riviere klar för Manchester United

Jayde Riviere ansluter till Manchester United. Detta bekräftar klubben på lördagen.

Den kanadensiska ytterbacken, som fyller 22 år imorgon, skriver därmed på sitt första proffskontrakt. Det kontraktet gäller över säsongen 2024/25.

Riviere ansluter på fri transfer. Hennes klubblagserfarenhet kommer primärt från den amerikanska collegefotbollen, där hon representerade Michigan Wolverines. Hennes tid på college tog slut efter en skada tidigt i höstas. I somras gjorde hon några matcher för AFC Ann Arbor i USL W League.

Sin ringa ålder till trots har hon hunnit göra 36 landskamper för Kanada. Hon spelade VM 2019 och hon vann OS-guld 2021. Primärt har Riviere spelat som högerback men hon kan även spela på vänsterkanten.

Under våren ansluter Riviere sannolikt för att utgöra bredd på ytterbackspositionen, där United egentligen bara har Ona Batlle och Hannah Blundell idag. Riviere är emellertid en spelare som spås en ljus framtid och vi ska inte utesluta att hon kan slå sig in i laget redan nu, även om hon efter skadan sannolikt kommer behöva tid.

Jayde Riviere säger:

Jag är en stor Manchester United-fan, så det här är en dröm som blir sann för mig att skriva på här.

Jag ser verkligen fram emot att utvecklas och lära mig i den här enorma fotbollsklubben och jag kan inte bärga mig för att få använda alla mina fotbollsegenskaper för att hjälpa oss att uppnå våra gemensamma mål på planen.

Marc Skinner säger:

Jayde är en spännande ung spelare som matchar den långsiktiga versionen av Manchester United, och vår fortsatta tro på att utveckla de bästa unga talangerna i sporten.

Vi har hållit koll på Jayde en lång tid och tror att hon har egenskaperna för att bli en utmärkt fotbollsspelare.

Vi är jätteglada att hon har signerat sitt första proffskontrakt för oss och ser fram emot att se den kvalitet hon kommer att addera till truppen.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Jayde kommer till oss som en landslagsspelare, hungrig för klubblagsfotboll på den högsta nivån. 

Hennes driv går hand i hand med den här fotbollsklubbens ambitioner och vi är uppspelta över att se henne utvecklas ytterligare här i Manchester United.

Välkommen till Manchester United, Jayde Riviere!

Res med oss till Manchester!