Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Glazers vänder klacken / Damlaget laddar för final / Garnacho på Carrington

Dagens Unitedsvep bringar lite nytt om Glazers möjliga försäljning, motståndet i damlagets första final samt glädjande besked om Alejandro Garnacho.

Glazers självsäkra om en fortsättning

Glazerfamiljen har haft majoritetsägande av klubben sedan 2005, och när ägarna uttryckte intresse att sälja hela eller delar av sina andelar i November gick skvallerkvarnen på helvarv. De flesta trodde nog att Glazerfamiljen hade fått nog av animositeten från stora delar av fanskaran, och tänkte sälja hela eller större delen av deras andelar.

Men ägarna verkar ha annat i sikte. ESPN rapporterar att i synnerhet Joel och Avram Glazer (ordförande) snarare verkar sugna på att bjuda in utomstående investerare för att sälja en minoritet av deras ägarandelar och få ny vind i de ekonomiska seglen, samtidigt som de förblir majoritetsägare. Som rapporterat tidigare så handlar det först och främst om ett smörgåsbord av olika amerikanska investmentbolag. Det namnet som har nämnts mest är Carlyle, en firma som förvaltar över 90 miljarder dollar. Först och främst söks nya investerare för att “införskaffa medlen som krävs för att förbättra laget, bygga ut Carrington och renovera Old Trafford”, som trots att det är den största klubbarenan i England, förbisågs som potentiell EM-arena 2028.

Potentiella köpare som till exempel Sheikh Jassim från Qatar, Jim Ratcliffe, Storbritanniens rikaste man; samt svenskfinnen Thomas Zilliacus, har tidigare uttryckt skepsis kring Glazerfamiljens vilja att sälja klubben, en syn som nu verkar vara befogad.

Damlaget möter lejoninnorna på Wembley

Efter en 1-0 seger mot Aston Villa är Chelsea klara för sin sjätte FA Cup-final och möter vårt kända Man United på Wembley den 14:e maj, med kickoff 15:30 svensk tid. United blev klara för sin första final efter en gastkramande match mot Brighton som avgjordes i 89:e minuten. Vi håller såklart alla tummar som går att hålla i en spännande final mellan två av Englands stora giganter inom damfotbollen. Vi följer också en spännande ligasäsong och kampen om ligaguldet där United går i täten!

Även värt att notera är att ligamatchen mot Tottenham hemma nu kommer spelas den 7:e maj, med avspark 13:30 svensk tid.

Garnacho tillbaks i träning

Mycket glädjande besked rullades ut av Alejandro Garnacho på hans Instagram, där han har snörat på fotbollsskorna igen och verkar vara på god väg att ta sig tillbaks till spel. Klubben gick även ut och bekräftade att Garnacho befann sig på Carrington.

Ten Hag har varit optimistisk kring Garnachos chanser att ta en plats i matchtruppen innan säsongens slut, till den graden att han har sagt att han “definitivt kommer spela igen den här säsongen”. Något datum för en eventuell återkomst får vi dock vänta på.

Garnacho har varit skadad sen tidigt i Mars, då en tuff smäll mot Southampton resulterade i en vristskada. Att få Garnacho tillbaks på planen hade varit välkommet efter Uniteds växande skadelista den här veckan.

Res med oss till Manchester!