Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Rashford kan missa matcher / Status på Garnacho / Inget EM på Old Trafford

Efter en påskhelg utan nyhetssvep ger vi er idag det senaste runt United. Bland annat rapporteras det om att Marcus Rashford genomgått en undersökning för skadekänningen i lördags. Prognosen uppges vara halvdan. 

I helgen fick vi även besked om det senaste gällande Alejandro Garnachos skadestatus samt att Old Trafford inte kommer få stå värd under EM 2028, detta under förutsättning att Storbritannien och Irland får arrangera mästerskapet.

Rashford skada plus lite rykten

Marcus Rashford klev i lördagens match mot Everton av med en känning och kort efteråt fick naturligtvis Erik ten Hag frågor om forwardens status. Nederländaren var dock förtegen och kunde inte säga så mycket mer än att det inte såg så bra ut.

Idag rapporterar The Telegraph att Rashford har genomgått en undersökning för en befarad ljumskskada och att den kan hålla honom borta i ett par matcher framöver.

Även Alejandro Garnacho är borta från spel just nu och vad gäller argentinarens situation så räknar Ten Hag åtminstone med att ha honom tillbaka mot slutet av säsongen. Det är dock svårt att sätta exakt datum.

Från samma källa hämtar vi även lite rykten kring aktuella mittfältare till sommaren. Bland annat nämns Brighton & Hove Albions duo i form av Moises Caicedo och Alexis MacAllister som potentiella namn.

Bägge rapporteras ha en prislapp på omkring £70 miljoner.

Inget EM på Old Trafford

Storbritannien och Irland har tillsammans ansökt om att få arrangera EM 2028 och lär ha goda möjligheter att få stå värd för mästerskapet. En arena som dock inte kommer få stå värd om allt blir verklighet är Old Trafford.

I Manchester har man i stället valt att inkludera Manchester Citys arena, Etihad Stadium.

United i landslagen

Förlust för Mannion

Aiofe Mannion startade som mittback när Irland tog emot USA i en vänskapsmatch i lördags. Det blev dock förlust för Irland med 2-0.

Cascarino fast på bänken – tvillingsystern nätade dubbelt

Estelle Cascarino fick se hela matchen mot Colombia för sitt Frankrike på bänken. Hennes tvillingsyster, Delphine, startade också på sidan men byttes in och gjorde två mål när Frankrike vann med 5-2 på fredagen.

Matchen var endast av vänskaplig karaktär.

Dammatch flyttas

Damernas ligamöte mot Aston Villa har flyttats från den 29 april till den 28 april. Anledningen till det beror på att matchen har blivit utvald att tevesändas.

Burnley tillbaka

Till sist kan vi konstatera att Burnley är tillbaka i Premier League.

Vincent Kompanys lag har gjort en suverän säsong i The Championship och leder just nu ligan på 87 poäng. Det är elva poäng före tvåan Sheffield United och ner till Luton Town på tredje plats har man 19 poäng.