Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Gabby George återvänder till Manchester United

Manchester United presenterar sitt andra nyförvärv på deadline day. Den handlar om den engelska försvararen Gabby George, som värvas från Everton.

George har i karriären primärt spelat som mittback men förra säsongen användes hon mestadels som vänsterback i Everton. Min spontana tanke är att hon primärt kommer att användas på kanten i United. Under gårdagens träningsmatch mot Liverpool blev det uppenbart att United behövde förstärkning på ytterbackspositionerna.

Född i Manchester i början av 1997 skulle George 2017 bli Evertons allra första professionella spelare på damsidan. Hon har emellertid ett förflutet i United, då hon, efter ett år i Blackpool, fick sin tidiga fotbollsutbildning på Uniteds Centre of Excellence. På den tiden hade United emellertid inget damlag på damsidan, så när det var dags för seniorspel blev George tvungen att flytta. Det blev Everton 2014 och hon blev kvar i Liverpoolklubben till nu.

George ansluter till United sedan klubben aktiverat hennes utköpsklausul på 150.000 pund. Hur långt kontrakt George har skrivit på får vi inte veta, då United tyvärr har slutat ge oss den information på damsidan.

Unitedkopplingen är stark hos George. Inte bara är hon en produkt ur klubbens akademi. Hon är även kusin till den före detta herrlagsspelaren Jesse Lingard.

George gjorde ett stort antal ungdomslandskamper för Englands U17, U19, U20 och U21. På seniorsidan har det emellertid bara blivit två landskamper, den senaste i november 2018. Senaste gången hon var involverad i landslaget var förra våren, då hon satt på bänken i ett par VM-kvalmatcher.

Gabby George säger:

Det har varit en surrealistisk dag. Som en massiv Manchester United-supporter är jag exalterad att vara här. Det är klubben jag har varit en supporter till sedan jag föddes och jag är jätteglad att återvända. Den här klubben betyder mycket för mig och min familj och det är här jag vill vara.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Vi är jätteglada att välkomna Gabby tillbaka till Manchester United, efter att ha sett henne blomstra under hennes tid borta i Everton. Gabbys mångsidighet i backlinjen kommer att ytterligare öka konkurrenskraften i vårt lag och hon kommer utan tvekan spela en viktig roll genom säsongen.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Gabby kommer till United rik på erfarenhet från WSL och vi är jätteglada att hon har valt att komma tillbaka till oss, efter att hon tagit examen på vår Centre of Excellence 2014. Våra fans kan förvänta sig att se en spännande och dynamisk spelare i vår berömda röda tröja.

Välkommen (tillbaka) till Manchester United, Gabby George!