Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Martha Thomas flyttar till London

Martha Thomas blir nästa spelare att lämna Manchester United. Den skotska landslagsanfallaren kommer att fortsätta i Tottenham Hotspur. Detta bekräftas på deadline day.

Thomas blir andra spelare att lämna United på deadline day. Tidigare har Ivana Ferreira Fuso gjort klart med Birmingham City. Det är förväntat att Sophie Baggaley också kommer att lämna United idag. Samtidigt har United gjort klart med Irene Guerrero från Atlético Madrid och uppgifter gör gällande att tre nyförvärv till kan vara på ingång. Gabby George övergång från Everton uppges vara klar och även Phallon Tullis-Joyce från OL Reign förefaller vara en done deal. Tredje förväntade värvning är Melvine Malard, som uppges ansluta på lån från Lyon. Där finns det fortfarande detaljer att lösa men parterna ska vara optimistiska att övergången ska kunna lösas före deadline.

För Thomas blev det två säsonger som Manchester United-spelare. Hon gränsade till en ordinarie plats i laget under debutsäsongen i klubben men förra säsongen fick hon mestadels finna sig i att vara inhoppare. Totalt gjorde hon 8 mål och 5 assists på 53 matcher (30 som inhoppare) som Unitedspelare.

Thomas rekryterades till United av vår förre huvudtränare Casey Stoney och känslan är att nuvarande huvudtränaren Marc Skinner föredrar en annan profil på sina anfallare.

Nu fortsätter Thomas karriären i Tottenham. Där kommer hon sannolikt kliva rakt in i startelvan. Åtminstone initialt, då Bethany England rehabiliterar en skada.

Vi tackar Martha Thomas för hennes insatser som Unitedspelare och önskar lycka till i framtiden!