Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Uefa Youth League: Manchester United - Galatasaray 3-0
Ungdomarna klassen bättre än Galatasaray

Manchester United hade inga stora problem med att städa av Galatasaray i Uefa Youth League. Det var förvisso mållöst efter en halvlek men efter paus kunde United glida ifrån till en överlägsen seger. Omari Forson gjorde två mål och Ethan Williams ett i en match där United var klassen bättre.

Travis Binnion kunde matcha ett något starkare lag än i premiärförlusten mot Bayern. Detta då Dan Gore och Omari Forson nu var tillgängliga, efter att ha suttit på bänken i Champions League i München. Deras intåg innebar att det inte fanns någon plats för Maxi Oyedele i truppen, då Forson och Gore tillsammans med mittback Willy Kambwala fyllde kvoten av U20-spelare. Forson som ytterforward förpassade Shea Lacey till bänken medan Jayce Fitzgerald föredrogs istället för Finley McAllister bredvid Gore på mittfältet. Även i backlinjen såg vi förändring, då Jack Kingdon klev in istället för Louis Jackson i mittförsvaret och Harry Amass kom in som vänsterback. Därmed flyttade James Nolan över till höger medan Habeeb Ogunneye saknades helt. Ogunneye har inte varit involverad alls efter matchen i München och får förmodas vara skadad.

United kom till avslut på en intränad variant direkt efter avspark. En långpassning ut till höger följdes av ett inlägg till Amass men vänsterbackens avslut missade mål.

Inledningsvis var United spelförande men Galatasaray kom in mer i matchen efter hand. Chanserna var emellertid få och föll till Uniteds försvarare. Bortalagets målvakt räddade efter försök från Kingdon och Amass.

Uniteds Ethans – Williams och Wheatley – hade halvlekens bästa chanser. Williams kom till avslut i straffområdet men träffade inte mål medan Wheatley inte kunde hålla undan för försvararen när han nästan sprang sig fri.

Galatasaray öppnade andra halvlek bäst men skapade inte mer än ett par bortkastade frisparkar. Därefter tog United över.

United borde ha tagit ledningen när Forson sprang igenom motståndarförsvaret men han avslutade svagt och målvakten kunde rädda. Strax därefter fick Kambwala ett jätteläge efter frispark från Williams men han fick inte träff på bollen framför mål.

Öppningsmålet skulle komma på straff. Nolan löpte in i straffområdet och fälldes av en onödigt stressad försvarare. Forson gjorde inget misstag från elva meter.

United dubblade ledningen tio minuter senare. I ett fint anfall hittar inhoppare Lacey fram till Forson i straffområdet och han förpassar bollen vidare till Williams som avslutar elegant. Lacey hade dessförinnan tvingat målvakten till en kvalificerad räddning på frispark.

Ethan Williams firar sitt 2-0-mål.

Forson blev tvåmålsskytt då han fastställde slutresultatet till 3-0 efter en utmärkt genomskärare från Lacey.

Sammantaget var United markant bättre än Galatasaray. Turkarna kunde hålla jämna steg i 45 minuter men hade egentligen inget att komma med offensivt. Avsluten summerades till 9-1 i Uniteds favör.

Allra bäst i United var nog inhopparen Shea Lacey. Det var 0-0 då han introducerades men därefter skulle United skapa chans på chans, oftast med Lacey involverad.

Omari Forson måste förstås framhållas efter två mål och en assist. Försvararna Jack Kingdon och Harry Amass är andra som förtjänar beröm.

Härnäst för United väntar FC Köpenhamn hemma och borta. Det blir ett mycket tufft test. I premiären körde danskarna över Galatasaray på bortaplan (5-1) och idag har de 1-0 mot Bayern München efter en halvlek.

Målen

Manchester United – Galatasaray 3-0 (0-0)

Uefa Youth League, gruppspel, 3 oktober


1-0 (65) Omari Forson (straff)
2-0 (75) Ethan Williams (Forson)
3-0 (87) Omari Forson (Lacey)


Uniteds lag: Harrison; Nolan, Kambwala, Kingdon, Amass (Missin 56); Fitzgerald (Curley 64), Gore; Forson, Scanlon (Lacey 64), Williams; Wheatley (Musa 88)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!