Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
United sopade rent i november / Alla kan döda alla / Amad tränar

Erik ten Hag, månadens Premier League-manager, har idag hållit presskonferens inför morgondagens möte med Bournemouth. Han kan bland annat glädja sig åt att Amad är tillbaka i full träning.

Utöver Ten Hags presskonferens tar vi även upp lagnyheter från Marc Skinner. Vidare noterar vi bland annat att Manchester United dominerade när Premier League belönade de bästa prestationerna i november.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var på gott humör när han snackade upp morgondagens match med Bournemouth.

…om Maguire och McTominay

United har en trupp med internkonkurrens. Du behöver fler än elva spelare och vilka som ingår i startelvan beror på prestationerna.

Scott McTominay har en näsa för mål.

…om den så kallade krisen

”Vi vet vart vi är på väg.” United hade motgångar i början av säsongen med skador och domslut. Formen är nu bättre och prestationerna förbättras, både individuellt och som lag. Ligan är väldigt tuff och ”alla kan döda alla”. Den frasen upprepade Ten Hag vid flera tillfällen under presskonferensen.

…om Rashford

”[Marcus] Rashford är en otroligt bra spelare.” Just nu är han inte i samma form som förra säsongen men det är bara en tidsfråga.

De bästa spelarna utgör det bästa laget, så det är upp till honom – och alla andra spelare – att visa att han är en av de bästa spelarna.

…om Bournemouth

Bournemouth är i bra form med många bra spelare. United måste vara 100 procent redo för att kunna vinna.

…om Bayern på tisdag

Ledarna tar allt i beaktning men nästa match är alltid den viktigaste. Du måste spela ett starkt lag för att kunna vinna i Premier League.

Detta som svar på en fråga om han funderar på att vila spelare imorgon med tanke på det stundande mötet med Bayern München.

…om Shaw

Spelarna runt Luke Shaw får extra självförtroende genom hans närvaro på planen. Han har en förmåga att lösa svåra situationer och han har även viktiga tekniska kvaliteter.

En måndagskväll i Wigan

Manchester Uniteds supportrar stönade högt igår. Anledningen? Jo, klubben har ju belönats med en bortamatch i FA-cupen. Det är första gången sedan covid som United får en bortamatch i cupsammanhang. Vi vet av hävd att bortamatcherna i cuperna tenderar att vara de allra bästa på läktaren.

Så varför blev supportrarna irriterade? Jo, FA och tevebolagen har i sin totala brist på känsla valt att lägga Uniteds bortamatch mot Wigan på måndagskvällen. Närmare bestämt den 8 januari, med avspark klockan 21.15. Högst supporterovänligt.

Matchen tevesänds i England och kommer säkerligen visas även i Sverige.

Earps årets idrottskvinna

Manchester Uniteds målvakt Mary Earps har prisats som Sportswoman of the Year i Storbritannien av Sports Journalists’ Association. Hon är blott den andra fotbollsspelaren att få priset, som delats ut sedan 1959, sedan Beth Mead vunnit förra året. Bland manliga fotbollsspelare är David Beckham (2001) den enda vinnaren.

Brailsford och Blanc på besök

Sir Dave Brailsford och Jean-Claude Blanc besökte på torsdagen Old Trafford. Under besöket träffade de bland andra Uniteds tillförordnade VD Patrick Stewart och klubbens fotbollschef John Murtough. Detta rapporterar The Athletic.

Brailsford och Blanc förväntas få ledande roller i United när Sir Jim Ratcliffe och Ineos slutligen lyckas köpa 25 procent av klubben. Gårdagens möte anses vara ett stort steg framåt i de pågående förhandlingarna mellan Ineos och Glazerfamiljen.

Vi väntar fortfarande på det officiella beskedet att Ineos har tillskansat sig en fjärdedel av klubben. Alla indikationer är emellertid att det bara är en tidsfråga. Att det drar ut på tiden beror på att kontraktsskrivandet är mycket komplicerat.

Amad tillbaka i full träning

Uniteds ivorianske ytterforward Amad är tillbaka i full träning med laget. Amad blev knäskadad under försäsongen men närmar sig nu comeback. Vi kan nog utgå från att han behöver några veckors träning innan han är aktuell för spel. Ett rimligt antagande är att han gör comeback i U21 när United möter Newcastle på lördag nästa vecka. Det är den enda återstående U21-matchen 2023.

United tog alla novemberpriserna

Manchester United sopade banan med konkurrenterna i november. När Premier League idag bekräftade månadens pristagare var det enbart United som prisades.

Maguire månadens spelare

Harry Maguire har utsetts till månadens Premier League-spelare för november.

Ten Hag månadens manager

Erik ten Hag tog hem priset som månadens manager i november.

Garnacho sköt månadens mål

I fullkomligt chockerande nyheter noteras att Alejandro Garnachos cykelspark mot Everton prisas som månadens mål i Premier League. Spoiler alert: målet kommer i slutet av säsongen prisas som säsongens mål. Mest troligt kommer Garnacho även kamma hem Fifa Puskás Award för 2024 (nomineringarna för 2023 presenterades i september).

Hugill nominerad

I U21-ligan väntar vi fortfarande på att månadens spelare ska utses. Uniteds anfallare Joe Hugill är en av de nominerade, det bekräftades idag.

Miyazawa borta året ut

Hinata Miyazawa blev skadad när Japan spelade mot Brasilien i lördags. På dagens presskonferens bekräftade Uniteds tränare Marc Skinner att Miyazawa åtminstone blir borta under återstoden av 2023. Ytterligare undersökningar behövs innan United kan ge en prognos för när hon kan vara tillbaka i spel.

United har bara tre matcher kvar att spela under 2023 (Tottenham på söndag, sedan Leicester på torsdag och så Liverpool den 17 december). Därefter väntar uppehåll över jul och nyår följt av träningsläger på Malta innan säsongen återupptas med FA-cupens fjärde omgång i mitten av januari.

Irene Guerrero tränar men kommer sannolikt inte vara aktuell för spel i december.

Juniormatch framflyttad

Uniteds juniorer skulle ha spelat mot Liverpool imorgon. Den matchen har emellertid blivit framflyttad och ska nu spelas den 30 januari. Anledningen är att Liverpool på söndag ska spela mot Fleetwood Town i FA Youth Cup.