Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag sparkas? / McKenna väntar på United / Casemiro kan bänkas

Dagens svep betonas av avsked, detta då klubben ser ut att gå skilda vägar med ten Hag samtidigt som tre andra spelare lämnar klubben. 

Ten Hag sparkas?

Under gårdagen slog nyheten att ten Hag sparkas ner som en bomb, detta efter att Jacob Steinberg påstått det i The Guardian. Steinberg rapporterade att den nya United ledningen inte tänker låta en match, i form av FA-cup finalen bestämma ten Hags öde utan att hans tid redan skall vara utmätt.

Samtidigt rapporterar trovärdiga BBC att deras källor står fast vid att det skall ske en utvärdering i slutet av säsongen och att inget beslut ännu har tagits. BBC rapporterar att det inte skett någon kontakt mellan ten Hag och Manchester United gällandes hans framtid.

Ten Hag själv uttalade sig via VI där han bland annat sa att “de nya ägarna sa till mig att dem vill ändra allt, men att de vill bygga om klubben tillsammans med mig.”

Vidare sa ten Hag i samma intervju “Carrington kommer bli helt omgjort, det kommer bli en ny träningsanläggning. Manchester United vann sin senaste ligatitel 2013, ändå förväntar sig alla att vi fortfarande skall vinna varje match, vi är inte redo för det”

Ten Hag avslöjade även lite av sommarens planer där han sa “vi behöver värva en anfallare, en central mittfältare och en ersättare till Varane, om vi kan göra detta så anser jag att vi har goda chanser nästa säsong.”

Läs BBC artikel här. 

Läs VI artikel här. 

Charlie McNeill lämnar klubben

Under gårdagen stod det klart att Charlie McNeill kommer att lämna klubben, detta efter att spelaren själv bekräftat det via Instagram, detta då hans kontrakt går ut till sommaren. McNeill anslöt från Manchester City 2020 och gjorde totalt 92 matcher för U18, U19 och U21. Samt en match för A-laget.

Landslag

Lisa Naaslund blev under gårdagen uttagen till det norska damlandslaget inför deras två kommande matcher mot Italien.

Samtidigt gjorde Jack Fletcher och Harry Amass ett inhopp i Englands U17 landslag mot Portugal, en match som slutade 4-1 till Portugal.

Tom Huddlestone lämnar

Dagens svep betonas av avsked, detta då även Tom Huddlestone under gårdagen meddelade att han kommer att lämna klubben efter denna säsongen. Detta efter att ha spenderat de två senaste säsongerna som spelande tränare i Manchester Uniteds U-21 lag, där han att döma efter kommentarerna på hans farväl inlägg har varit en uppskattad ledare och lagkamrat.

McKenna vill ta över United

Om ten Hag skulle få sparken, vilket en hel del tyder nu, så står den tidigare United tränaren McKenna redo att ta över jobbet. Detta rapporterar Paul Hirst och Charlotte Duncker på Times Sport. Dessa rapporterar att McKenna, som efter stora framgångar med Ipswich Town de två senaste säsongerna, jagas av storklubbar såsom Chelsea, vill invänta Manchester United för att se om det uppstår en ledig position där.

Doué av intresse

Academy Scoop rapporterar att Manchester United har fört samtal med den unge franska offensiva mittfältaren Desiré Douéo. Douéo spelar för närvarande i Rennes och det sägs finnas intresse från både PSG och Arsenal, där nu United hoppas hinna före.

Casemiro kan bänkas mot City

Det rapporteras att Casemiro kan komma att bänkas mot Manchester City i dagens FA-cup final, detta efter en rad svaga insatser den gångna säsongen. Under veckan sägs det att United har förberett och tränat med en startelva som inte inkluderar Casemiro, som då kan ha gjort sin sista match för Manchester United. Facit får vi om någon timme.

Läs hela artikeln här. 

Presskonferens del två

Inför eftermiddagens final har ten Hag hållit presskonferens.

På pressträffen fick ten Hag en rad frågor, bland annat fick han frågan om det inte är ett lite väl stort sammanträffande att så många spelare nu känner sig friska nog att spela när det vankas en final, ten Hag svarade “det krävs väldigt friska spelare för att spela en final, kraven i en sån här match är väldigt höga, många av dessa spelarna har spelat en sån här final innan, adrenalinet kommer driva spelarna framåt”.

En fråga löd “kommer spelare spela igenom skador för att dem vill spela en final?” ten Hag svarade “nä, det spelar ingen roll vad det är för match dem hade ändå varit tillgängliga, dessa spelare vill spela varje match”.

Kommer du vara rädd för att spela Lisandro och Varane i finalen eftersom att de inte har spelat så mycket tillsammans denna säsongen?  ten Hag svarade “det är upp till spelarna att hantera det”

Känner du att du måste försvara ditt jobb? “denna klubben är i en utvecklingsfas, unga spelare har kommit upp under min regim, vi vill förbättra laget men samtidigt vill vi vinna troféer under denna perioden.

Hur stark är eran vilja att hämnas på City efter att ha förlorat finalen mot dem förra säsongen och få en Europaplats? “det är sant, säsongen kommer bedömas på ett helt annat sätt om vi vinner på lördag, klubben var verkligen inte på ett bra ställe när jag tog över och denna säsongen, det har varit en fruktansvärd säsong, med alla skador.”

Hör alla ord från presskonferensen här. 

läs våra tankar inför den matchen här:

Den omöjliga reprisen

Även Lance Armstrong kan få en punktering

Det är vår förbannade skyldighet att kriga ner fuskarna