Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
De Ligt allt närmre / Ten Hag har fortsatt sista ordet / Geyse missar OS

Matthijs de Ligt har blivit en följetong den här sommaren och såvida det inte blir någon helomvändning tyder mycket på att den nederländske mittbacken spelar i United nästa säsong. På ämnet transfers ger även The Athletic en lång utläggning om de strukturella förändringarna som sker i klubben för tillfället, men understryker att Erik ten Hag fortsatt kommer ha stort mandat över hur truppen formas. 

Från damlaget noterar vi att Geyse inte kommer till spel för sitt Brasilien i sommarens OS.

De Ligt överens med United?

Igår rapporterade vi kring det senaste om Matthijs de Ligt potentiella flytt till United under sommaren och att den verkar vara nära förestående. 

Idag tar vi en ny sväng och hänvisar till Fabrizio Romanos uppgifter, som gör gällande att den nederländske mittbacken har gett grönt ljus för en flytt till Old Trafford.

De Ligt uppges endast ha siktet inställt på United och därmed lär eventuella förhandlingar underlätta.

Det finns dock inga uppgifter i skrivande stund om att United och Bayern är överens om en affär.

Ten Hag har kvar sitt veto

Det har skett många och stora förändringar i Uniteds klubbledning det senaste halvåret, och fortsätter så att göra.

I måndags bekräftades det att Dan Ashworth anställs som sportchef efter att ha lämnat sin tjänst i Newcastle United.

Vidare ryktas även tysken Christopher Vivell vara aktuell för ett jobb i den sportsliga ledningen, där han uppges tillträda som en typ av rekryteringschef.

I samband med att Sir Jim Ratcliffe klev in som delägare i United tog han också med sig Sir Dave Brailsford, som i många år haft betydande roller i INEOS sportsliga verksamheter. Även i United kommer han ha ett övergripande ansvar för den sportsliga delen och det strategiska arbetet.

Men när det kommer till kärnan av verksamheten, det vill säga vad som sker rent runt den fotbollsmässiga biten, kommer Erik ten Hag och hans personal fortsatt ha störst inflytande. Till exempel kommer inga värvningar ske utan nederländarens godkännande. Han kommer därmed kunna lägga in sitt veto, något som stod i hans kontrakt vid ankomsten till klubben och som fortsatt kommer gälla.

Detta är bara ett axplock av vad artikeln tar upp, men för den som vill bilda sig en bredare uppfattning om Uniteds strukturella omvandling ger den en bra grund

Inget OS för Geyse

Under tisdagen presenterade Brasilien sin OS-trupp och vi nås av beskedet att Unitedforwarden Geyse inte har blivit uttagen.

Geyses debutsäsong i United blev ingen större lyckoträff, med endast ett ligamål och 13 starter motiverade det inte en plats till de olympiska spelen.

Res med oss till Manchester!