Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Turer kring de Ligt / INEOS vill ha Vivell / Detaljerna i sponsoravtalet

Transferfönstret är officiellt öppet, och i dagens Unitedsvep kan vi bjuda på nyheter kring Matthijs de Ligt. Samtidigt spanar INEOS efter nya värvningar i ledningen, vi kan bjuda på detaljer kring det nya sponsoravtalet, nyheter från damlaget och renoveringar på Old Trafford. Det händer mycket i Manchester United nu.

Turerna fortsätter kring De Ligt

Rykterna om en möjlig flytt till United för Matthijs de Ligt fortsätter. En potentiell prislapp för de Ligt, som har kontrakt hos Bayern Munchen till 2027, sägs vara mer realistisk än den för Jarrad Branthwaite, även om intresset för de två spelarna inte nödvändigtvis krockar med varandra. Att United värvar hem två mittbackar i sommar är alltså inte en omöjlighet. Enligt Dan Sheldon på The Athletic har United och Bayern Munchen fört förhandlingar gällande de Ligt. Att värva de Ligt är såklart av stort intresse även för Ten Hag, då de Ligt tog klivet upp till A-laget i Ajax under hans ledning.

Enligt Sheldon ska en mittback vara en stor prioritet för Ten Hags stab, då man inte vill hamna i samma sits som förra säsongen med en lång skadelista i försvarslinjen. Med Raphael Varanes avsked behöver han dessutom ersättas.

Mike Verweij på holländska de Telegraaf säger att förhandlingarna är längre gångna. Enligt hans rapporter ska United redan ha erbjudit de Ligt ett kontraktsförslag på fem år, och att affären kan gå i lås “inom kort”. Verweij hänvisar till källor nära United. Han har tidigare varit snabb på bollen, bland annat var han tidig att gå ut med att Erik ten Hag skulle bli klar som Uniteds nya tränare.

Samtidigt har supportrar till Bayern Munchen startat en namninsamling för att behålla de Ligt i klubben, vilket om något är talande för att de Ligt är uppskattad i den bayerska klubben. Den har än så länge strax under 7,000 underskrifter.

United jobbar på att få över Vivell

Enligt David Ornstein ska Christopher Vivell vara nästa namn på radarn i omstruktureringen i Uniteds sportledning. Vivell har tidigare arbetat som teknisk direktör för Chelsea, där han jobbade mellan 2022 och 2023. Han har sedan tidigare även en bakgrund i både RB Leipzig och Red Bull Salzburg, något som anses meritande för INEOS-ledningen, som har intresse för den så kallade “multiklubb”-strukturen, då man även har ägarandelar i franska Nice.

Den 37-årige tysken ska till en början vara aktuell för en korttidsanställning och ska vara ansvarig för identifiering av spelartyper och rekrytering.

Detaljerna kring det nya sponsoravtalet

Igår avslöjades Uniteds nya hemmatröja, men som oftast så var tröjan läckt sedan länge, och redan då avslöjades det att TeamViewer ersätts av Snapdragon som Uniteds primära sponsor. Snapdragon är inte ett företag, utan en serie av processorer som tillverkas av Qualcomm. Processorerna finns i många smartphones, plattor och datorer.

Men nog om teknik, här snackar vi United. The Athletic har gått ut med detaljer kring affären, direkt från Qualcomms marknadschef Don McGuire, som även deltog i en längre intervju:

  • Affären med Snapdragon ska vara värd drygt 177 miljoner pund över tre år, med en chans att förlänga med två år.
  • Avtalet ska inte innehålla en så kallad “Champions League”-klausul, sponsoravtalet kommer alltså inte tappa värde om inte United kvalificerar sig till Champions League eller inte.
  • Snapdragon kommer få möjligheten att ersätta sitt märke med en valfri välgörenhetsorganisation på tröjan en match per säsong.
  • Snapdragons marknadschef tycker att det vore “positivt” och “logiskt” att ta någon match per säsong och spela den i USA istället för England.
  • Snapdragon är positiva inför tanken att ta damlaget på en USA-turné, med en potentiell uppvisningsmatch mot det amerikanska topplaget San Diego Wave, som spelar på Snapdragon Stadium i San Diego.

Crafton rapporterar samtidigt att Victoria Timpson, ansvarig för sponsoravtal i Manchester United, kommer att lämna klubben inom tre månader. Ännu en utgång under INEOS, alltså. Huruvida det har något med sponsoravtalet med Snapdragon att göra framgår inte.

United förväntas värva Janssen

Enligt Emma Sanders på BBC ska United vara väldigt nära att värva försvararen Dominique Janssen, senast i Wolfsburg men nu utan kontrakt. Ni som följer engelsk damfotboll känner säkerligen igen namnet från åren då Janssen spelade i Arsenal, mellan 2015 och 2019, då under efternamnet Bloodworth. Janssen har 112 landskamper för sitt Holland, med en EM-medalj från 2017 i prisskåpet.

Earps avskedsbrev

Mary Earps är en bland flera som valt att lämna damlaget den här säsongen. Det blev till slut PSG som snappade upp Earps när hennes kontrakt gick ut. Efter fem otroliga år i klubben har hon skickat ett långt avskedsbrev till supportrarna på Instagram:

Igår presenterades Earps för övrigt för PSG.

Forsons flytt bekräftad

Omari Forsons flytt till AC Monza bekräftades av den italienska klubben så tidigt som i mitten av juni. Vi skrev en artikel om det då.

Men United valde att vänta med bekräftelsen tills transferfönstret öppnade. Nu är det vi alla redan visste även officiellt bekräftat från Manchester Uniteds sida.

Riviere följer med till Paris

Föga förvånande var Jayde Rivieres namn med på Kanadas trupplista som åker till Paris för att försöka knipa OS-guldet. Förhoppningarna är givetvis stora. Som en av de högst rankade lagen i världen samt regerande OS-guldmedaljörer efter vinsten mot Sverige i finalen 2021, då även Riviere var med, så är man en av guldfavoriterna.

Old Traffords spelartunnel renoveras

Old Traffords spelartunnel har länge varit i behov av renovering, och under sommaren har United tagit tag i saken. Rent konkret hur den nya renoveringen kommer se ut är inte glasklart, men målet är att skapa en miljö som ska inspirera och motivera spelare på matchdagar och att skapa en modernare och mer högklassig spelartunnel.

Plakaten på före detta klubbordförande John Henry Davis och före detta ägaren James Gibson kommer få nya placeringar i tunneln. Arbetet kommer att bli klart innan nästa säsong börjar.

Res med oss till Manchester!