Matchtråd: Manchester United – Valencia 2-1

United vann med 2-1 mot Valencia i sommarens sista träningsmatch. Fellaini blev matchvinnare på tilläggstid, framspelad av Blackett. Fletcher hade gett United ledningen men Valencia kunde kvittera genom Rodrigo.

Lyssna på Paddy

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-08-13,
02.11

Van Gaal: Det var vår sämsta match

Manchester United må ha vunnit mot Valencia men så lätt är det inte att glädja trainer-coach Louis van Gaal.

Jag tycker att det var vår sämsta match hittills. Pojkarna ville visa kapaciteten vi visade i USA. Kanske lite för mycket. Det var massor av felpassar, felval och vi pressade inte så bra.

Men trots det, jag tycker Valencia är ett väldigt bra lag, väldigt bekväma med bollen, så det är inte så enkelt att pressa. Trots det har vi dominerat matchen, det var bara i 15 minuter i andra halvlek vi inte dominerade. I slutändan var vi vinnare eftersom vi kämpade till den sista minuten. Det är ett bra tecken tror jag.

Om publikens mottagande
Jag gillade det. När du kommer in på planen skriker och ropar supportrarna ditt namn. Det är också en stor press.

De förväntar sig mycket och du kan inte förändra allt på tre eller fyra veckor. Och spelarna kan inte ändra heller. Vi måste vänta och se hur det utvecklar sig. Vi behöver tid men vi har vunnit varje match hittills och det är fantastiskt, när du ser våra motståndare. Vi har fantastiskt självförtroende att spela mot Swansea City.

Om belgarna och de unga
För tillfället är vi bättre tränade än vår motståndare. Du kunde se det. Men det var också bytena. Fellaini och Januzaj har bara tränat med oss i en vecka. De kan inte spela fler minuter än de gjorde ikväll.

Jag hade många unga spelare. De gjorde de hyggligt men de kan göra det bättre, tror jag. Men det är en början. Det är inte enkelt att spela på Old Trafford för första gången så jag är nöjd att vi har vunnit matchen mot ett väldigt bra lag. Givetvis, jag tycker att vi måste fatta bättre beslut med våra passningar, vi gjorde inte det och det är synd.

Om skadorna
Vi har massor av skador nu, glöm inte. Jonny Evans var skadad. Luke Shaw var skadad. Antonio Valencia var skadad. Det är tre försvarare. Vi måste vänta och se om de kan spela på lördag.

Huvudsaken är att vi har vunnit, trots att vi spelade vår sämsta match.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-13,
02.01

Jones tar sikte på Swansea

Ikväll är ett bra avslut på en bra försäsong och vi ser fram emot starten på säsongen nu. Det var managerns första match och för några av grabbarna också och jag tycker att de var enastående. Det kan bara ge oss en bra plattform.

Vi har lärt oss ett nytt system och vi gillar det. Vi har tittat på massor av video på våra träningssessioner och matcher och vi förbättrar oss hela tiden.

Det är en massiv match [mot Swansea] och alla grabbarna ser fram emot det. Det är därför vi jobbar hårt under försäsongen. Det kommer att bli ännu ett tufft möte mot Swansea, men vi vill börja med en smäll och förhoppningsvis ta tre poäng. Så vi kommer att utvärdera kvällens match och förbereda oss rätt för lördag.

Publicerat:
2014-08-13,
00.31

[Youtube]
(Med reservation för att klippet försvinner.)

Publicerat:
2014-08-12,
22.29

Fellaini övertidshjälte mot Valencia

Inhopparen Marouane Fellaini blev matchvinnare på övertid mot Valencia, då United vann med 2-1 på Old Trafford.

Den första halvleken blev mållös, sedan Rooney missat en straff han fått till skänks av domaren.

I den andra halvleken tog United ledningen genom Darren Fletcher. Efter en massa byten i United öppnades matchen upp. Valencia kvitterade efter en frispark och hade flera bud på 2-1, samtidigt som även United hade chanser.

Marouane Fellaini kom in och blev patetiskt behandlad av publiken på Old Trafford, då publiken högljutt omväxlande buade och jublade varje gång han fick bollen. Fellaini skulle dock bli matchvinnare. Blackett slog en långboll. Fellaini knuffade lite på backen som tryckte bort målvakten och bollen föll till Fellaini som kunde lägga in bollen i öppet mål.