Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United toppar pengaligan; Shaws agent ryter till; galenskap från Van Basten

Varje år granskar revisions- och konsultföretaget Deloitte fotbollsklubbarnas intäkter. Det hela mynnar ut i vad företaget kallar Deloitte Football Money League. I år är Manchester United tillbaka på förstaplatsen, för första gången sedan 2003/04.

Uniteds intäkter säsongen 2015/16 uppgick till 515,3 miljoner pund (689 miljoner euro). På andra plats återfinns Barcelona på 463,8 miljoner pund, marginellt före Real Madrid (också 463,8 miljoner pund). Därefter följer, som alltid, Bayern München. På femte plats återfinns Manchester city, medan PSG nu är sexa. Arsenal, Chelsea, Liverpool och Juventus följer.

United är ledande både när det kommer till kommersiella intäkter (reklam framför allt, men även souvenirförsäljning) och matchdagsintäkter. United är dock en bit efter när det gäller intäkter för broadcasting. Här återfinns United först på sjunde plats, vilket förklaras av de undermåliga resultaten på fotbollsplanen.

Sedan tidigare (se Uniteds årsrapport) vet vi att Uniteds kommersiella intäkter (53 procent) är större än intäkterna för broadcasting (27 procent) och matchdagsintäkterna (20 procent) tillsammans.

Deloitte förutspådde i sin rapport förra året att United skulle toppa i år. United går den här säsongen miste om Champions League-intäkter, så det ska inte uteslutas att någon annan klubb tar förstaplatsen nästa år.

Värt att notera: Att United har störst intäkter betyder inte nödvändigtvis att United är rikast.

Lyon bekräftar att Memphis är nära

Sent igår kväll meddelade Lyon på sin Twitter att Memphis Depay är på plats för att göra klart sin övergång.

Mer i gårdagens artikel.

Shaws agent är arg

Rapporterna som antyder att Luke Shaw kommer att lämna Manchester United i sommar gör mig arg,” säger Luke Shaws agent Jonathan Barnett till International Business Times. “Jag är arg på den oansvariga journalistiken. Luke Shaw trivs i Manchester United och Manchester United gillar också honom.

Barnett säger ungefär samma sak till Sky Sports.

Enligt BBC:s Simon Stone så förväntas Shaw vara tillbaka i spel nästa vecka, antingen mot Hull eller mot Wigan.

Van Basten vill förändra fotbollen

Vi känner Marco van Basten som en fantastisk fotbollsspelare. Vi känner honom också som en mindre framgångsrik manager. Numer är han teknisk direktör på Fifa och han förefaller vara fast besluten att förstöra fotbollen.

I en intervju med AP säger Van Basten att han vill förändra straffläggningar. Istället för straffar som idag vill Van Basten införa hockeyliknande straffar.

Det går väl nästan att tolerera. Van Bastens förslag att skrota offside är dock ren galenskap.

Vidare vill Van Basten att fotbollen ska spelas i fyra kvartar istället för två halvlekar. Det förslaget är sannolikt inte alls kopplat till att det skulle ge tre tillfällen per match för tevebolagen att visa reklam. Absolut inte.

Till sist föreslår Van Basten att fotbollen ska införa orangea kort, vilket skulle vara ett mellanting mellan gula och röda kort. Spelare som får ett orange kort ska enligt Van Basten bli utvisad i tio minuter.

Bailly vill stanna i United karriären ut

Förhoppningsvis kan jag spela i Manchester hela mitt liv,säger Eric Bailly enligt Manutd.com. “Jag trivs väldigt bra här för det är en sådan fantastisk klubb. Det är en ära att spela för United och jag hoppas att jag kan fortsätta göra mitt bästa för att bli en stor spelare i den här klubben.