Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Victor Lindelöf klar för Manchester United

20:04

Officiellt: Victor Nilsson Lindelöf är nu helt klar för Manchester United. Den svenska försvararen har idag skrivit på ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år med United.

I den här livebloggen följer vi utvecklingen de närmaste timmarna.

Krönika om Victor Nilsson Lindelöf hittar du här

Frågeask om Victor Nilsson Lindelöf hittar du här

Läs MUTV:s Q&A med Lindelöf här

Gustav Brinck-Larsen | 23:05 Tack för idag

Victor Nilsson Lindelöf är nu alltså officiellt Manchester Uniteds spelare. Han ansluter efter semestern och kommer med all säkerhet vara en del av försäsongsturnén och sen en tänkt startspelare i Premier League. Vi ser fram emot att få följa honom på nära håll i den allra finaste av klubbar.

Med detta avslutar vi kvällens liveblogg. Tack för visat intresse.

Gustav Brinck-Larsen | 22:58 Nummer?

Det kommer dröja ett tag innan det annonseras vilket nummer Lindelöf kommer spela i. I Benfica hade han nummer 14, men med tanke på att Lingard tagit det, och så sent som igår medverkade i en intervju på manutd.com om varför han gjort det, så lär han inte få det numret. Nummer 3, som Lindelöf har i landslaget, är också upptaget.

Det spekuleras därför i två nummer. Antingen just nummer 2, som kanske mest är känt för att Gary Neville hade det genom i stort sett hela sin Unitedkarriär. Det andra skulle kunna vara nummer 15, ett nummer som Vidic bar. Att föra vidare traditionen med en stark 15-mittback skulle inte sitta fel. Det finns naturligtvis andra möjligheter, säg om Smalling eller Jones lämnar exempelvis. Mitt tips faller dock på nummer 2.

Gustav Brinck-Larsen | 22:36 Ta något gott att dricka

Flera medier brasar nu på med att de har ”exklusiva intervjuer” med Lindelöf. Att de är exklusiva stämmer inte överhuvudtaget (visst, deras reportrar har väl fått ställa några frågor de först fått godkänt av klubben på), men när alla är gjorde direkt efter varandra mot samma bakgrund kan man ju ifrågasätta exklusiviteten.

Oavsett det så är Aftonbladet och Fotbollskanalen de som hittills lagt ut att de varit del av det ”exklusiva” gäng som intervjuat Lindelöf. I Aftonbladets intervju säger han att han skall fira genom att käka middag med alla som är där och ta något gott att dricka. Det tycker vi låter som en god idé.

Gustav Brinck-Larsen | 22:25 Sociala medier

Lindelöf själv är inte en direkt aktiv person på sociala medier. Han har ett Twitterkonto (även om det saknar Twitters verifiering på att det verkligen är han, men det verkar så) som verkar få uppdateringar sporadiskt (inget hittills om övergången) och han saknar såvitt jag kan se andra sociala medier.

Hans flickvän däremot, som gjort sig känd som mer aktiv och även skriver mycket om sin pojkvän, har lagt ut ett glatt ”Cheers mate!”, och har även en profilbild där hon är klädd i Unitedtröja

Hon har till exempel tidigare skrivit tweeten nedan om den då eventuella flytten till Manchester, så det verkar finns en hel del humor och självdistans.

Gustav Brinck-Larsen | 22:19 Smalling till salu?

Matt Law, fotbollsreporter på The Telegraph, twittrar om att Chris Smalling är på Mourinhos säljlista. West Ham, West Brom och Everton rapporteras vara intresserade.

Gustav Brinck-Larsen | 22:18 Här kan du se Lindelöf

Det kan inte ha undgått någon, men schemat för Premier League släpptes även det idag. Första chansen att se Lindelöf i Premier League är helgen vecka 32. Än så länge ligger matchen som lördagsmatch, men detta kan komma att ändras när spelschemat för de första matcherna fastställs, vilket brukar ske under första halvan av juli.

Gustav Brinck-Larsen | 22:04 Bilder

Så har det kommit lite officiella bilder på Victor Lindelöf i United-kläder.

Gustav Brinck-Larsen | 22:00 Svenskhistorien

Victor Lindelöf är faktiskt den sjätte svensken att tillhöra Manchester United. Av de tidigare fem är det fyra som spelat A-lagsmatcher, och tre av dem har fått medaljer av olika slag. Det är dock inga långvariga A-lagsspelare vi talar om, av olika anledningar. Vi hoppas Lindelöf skall stanna och vara delaktig i förstalaget betydligt längre än samtliga dessa fem.

Johnny Rödlund: Ja, det är sant. Den evige talangen, Johnny Rödlund, har ett förflutet i Manchester United. Rödlund, som precis som Lindelöf är från Västerås, kom till United 1988. 17 år gammal ansågs han vara en av världens största talanger. Det blev dock bara en säsong med ungdomslaget innan han 1989 flyttade hem till Sverige och IFK Norrköping. Han anses fortfarande vara lovande nu vid 45.

Jesper Blomqvist: Den snabbe vänsteryttern från Tavelsjö kom till United sommaren 1998. Ett år senare hade han spelat 38 matcher, gjort ett mål och vunnit Premier League, FA-cupen och Champions League. Han tillhörde klubben i ytterligare ett par säsonger, men skador gjorde att det inte blev några fler matcher.

Bojan Djordjic: Jimmy Murphy Young Player of the Year 1999/2000. Bojan anslöt till United i februari 1999, och blev vald till årets unga spelare i klubben under sin första hela säsong. Sammanlagt blev det dock bara två matcher med A-laget, en kvart mot Tottenham i ligan och en ligacupmatch mot Arsenal. Efter ett gäng utlåningar lämnade han klubben permanent 2004 utan att riktigt ha lämnat det avtryck man hoppades på.

Henrik Larsson: Den första svensk som anslöt till Manchester United vid den nätta åldern av 35. 1 januari till 12 mars 2007 spelade Henrik Larsson 13 matcher och gjorde 3 mål för klubben. Med Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Louis Saha, Ole Gunnar Solskjaer och Alan Smith i laget kände Sir Alex att det behövdes en anfallare till för att göra samlingen komplett. Det kunde blivit Dong Fangzhuo som funnits i ungdomslaget några år, han fick dock endast en ligamatch. Istället var det Henrik Larsson som lockades till klubben under det allsvenska vinteruppehållet. Hade Sir Alex fått som han ville skulle Larsson stannat säsongen ut, dock tyckte Henke att ett avtal med Helsingborg var viktigare – så han stack hemåt istället. United vann titeln, och bad om en extra medalj så att Henrik Larsson kunde få en.

Zlatan Ibrahimovic: Och så den siste, en stor muskulös människa som anslöt för ganska precis ett år sedan och gjorde sig själv till chef över anfallsspelet. Mål i träningsmatchdebuten, tävlingsmatchdebuten och Premier League-debuten gav en viss ro. Sammantaget blev det 28 mål på 46 matcher. Hans kontrakt går som bekant ut siste juni, och om det blir några fler matcher i klubben är mycket osäkert. Han skall fortsätta göra rehab på Carrington, när den närmar sig sitt slut får vi se om vi för första gången kan få se två svenskar på plan samtidigt i Manchester Uniteds A-lag. Det hade varit något.

Gustav Brinck-Larsen | 20:35 Lindelöf beskriver sig själv

I Benfica gick han under smeknamnet ”The Iceman” för hans lugna persona. Så här beskriver han sig själv på Manchester Uniteds hemsida:

”Jag tror jag är en ganska lugn spelare. jag gillar att ha bollen vid fötterna. Jag tror jag är ganska bra med bollen. jag är att jag är ganska bra på att läsa spelet och att jag kan ge mina medspelare framför mig en lugn känsla att jag är bakom och försöker skydda dem så gott jag kan.

Om sin position, eftersom han spelat både högerback och defensiv mittfältare tidigare men att det är som mittback han slagit igenom på riktigt: ”Ja, min position är mittback, men som du sa, jag har spelet högerback förut och jag startade min fotbollskarriär som mittfältare. Men jag ser mig själv som en central försvarare. Jag känner mig mest komfortabel där”.

Gustav Brinck-Larsen | 20:30 Dyraste någonsin

Sett i rena siffror är Victor Nilsson Lindelöf Uniteds dyraste försvarare genom tiderna. Om man tar med inflation, och då särskilt fotbollens inflation, så är Rio Ferdinands övergång från Leeds säkerligen dyrare. Men det struntar vi i nu.

Mikael Österdahl | 20:18 Intervju i MUTV 20.30

Om du har tillgång till MUTV rekommenderar vi att du slår på kanalen klockan 20.30. Då gör nämligen Victor Lindelöf sin första intervju som Unitedspelare!

Mikael Österdahl | 20:15 Mourinhos ord

”Victor är en talangfull ung spelare, som har en fantastisk framtid framför sig i United,” säger José Mourinho.

”Vår säsong förra året visade oss att vi behöver alternativ och kvalitet för att adderat till truppens bredd och Victor är den första att ansluta till oss den här sommaren. Jag vet att vår fantastiska grupp spelare kommer att välkomna honom som en av oss.”

 

Mikael Österdahl | 20:13 Lindelöfs ord

”Jag är jätteglad att skriva på för Manchester United. Jag har njutit av min tid i Benfica enormt och jag har lärt mig massor där. Men jag ser fram emot att spela i Premier League på Old Trafford och för José Mourinho. Jag är angelägen att komma igång och göra mitt bidrag till lagets ansträngningar för att vinna fler titlar.” säger Victor Lindelöf i Uniteds pressmeddelande.

 

Mikael Österdahl | 20:11 Detaljerna för övergången

Victor Lindelöf har alltså signerat ett fyraårskontrakt med United, giltigt från den 1 juli 2017. Som vanligt får Uniteds nyförvärv även ett optionsår på kontraktet.

Den svenska försvararen – primärt mittback men han har också spelat högerback vid några tillfällen – ansluter från Benfica. Han är 22 år gammal och kommer från Västerås.

Övergångssumman är 35 miljoner euro direkt och ytterligare 10 miljoner euro i ett prestationsbaserat paket. Detta har Benfica bekräftat. Omräknat till pund är det med dagens kurs 30,83 miljoner pund med upp till 8,8 miljoner i tillägg.

Mikael Österdahl | 20:06 Hej Victor

Manchester United tycker att vi ska hälsa Victor Lindelöf välkommen med hashtaggen #HejVictor. Så då gör vi väl det!

Powered by LivePress