Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: De på planen spelade inte senast och de spelar inte nästa gång

Efter en tam insats mot Bristol City igår kväll är Manchester Uniteds äventyr i ligacupen över för den här säsongen. Zlatan Ibrahimovic gjorde mål på frispark men det hjälpte föga, då Bristol City slog till två gånger.

Insatsen igår var genomgående underkänd med få positiva saker att ta med sig vidare. United får nu ta nya tag mot Leicester City på lördag kväll.

Mer från matchen:

Mourinho skyller på spelarna

“Jag tycker inte att vi förtjänade att förlora men vi förlorade för att motståndaren hade tur,” inledde José Mourinho sin intervju med MUTV efter förlusten igår kväll.

Sedan passade managern förvisso på att berömma motståndaren: “De spelade briljant, de kämpade som att det var den största matchen i deras liv, vilket det antagligen var.” Men det är ändå solklart att budskapet han ville förmedla är att motståndaren hade tur.

Mourinho passade även på att lägga skulden på Uniteds spelare, för managern har givetvis inget ansvar.

“Verkligheten är att de som var på planen var de som inte var det i den senaste matchen och är de som inte kommer att vara det i nästa match. Jag tycker att de förlorade en bra möjlighet att också spela semifinalen och också ha två matcher till att spela.”

Fast han skyller givetvis inte på spelarna: “Men jag vill inte alls skylla på spelarna för jag tycker att de var professionella.”

Men… “Det var en dag till på kontoret och för några av våra spelare ville de antagligen inte ens komma till kontoret idag.”

Mer från Mourinho i gårdagens matchdagsblogg.

Mourinho passade även på att hålla en presskonferensen igår, vilket han annars inte alltid gör efter ligacupmatcherna. Det var bara det att reportrarna inte hade hunnit ta sig pressrummet, så sessionen var snabbt överstökad.

Inställt flyg gav bussresa

Det räckte inte med förlusten igår. Misären fortsatte under hemresan från Bristol. Tanken var, förstås, att United skulle flyga hem. På grund av dimma ställdes flyget in och truppen fick istället åka buss. Först klockan fem på morgonen var spelarna tillbaka i Manchester. Knappast optimalt inför matchen på lördag.

Några av spelarna som kommer att spela på lördag – David de Gea, Phil Jones, Ashley Young och Nemanja Matic samt Antonio Valencia om hans skada läker väldigt snabbt – var förvisso lediga igår. Majoriteten av truppen och startelvan på lördag drabbades dock av den sena hemkomsten.

Darmian aktuell för Napoli

De dåliga insatserna var många igår. Där jag har kollat är Matteo Darmian den som får allra mest kritik och som av en slump kopplas han idag samman med ett klubbyte.

Enligt Sky Sports ska Napoli vara intresserade och Darmian själv ska ha uttryckt en önskan att få lämna United.

Om detta nu stämmer så är det ännu märkligare att Axel Tuanzebe inte fick chansen i startelvan igår. Varför spela en 28-årig försvarare som vill bort när du har en talang som Tuanzebe i truppen?

Gomes skadad

Angel Gomes meddelar på Twitter att han fortsatt är skadad. Han var näppeligen aktuell för spel igår men om han hade varit skadefri kanske han hade lirat med reserverna i måndags. Tack och lov ska det röra sig om en mindre skada.

Svensk målskytt när U17 vann stort

Uniteds U17 vann igår med 6-0 mot Birmingham City i en träningsmatch. Vi noterar att svensken Anthony Elanga bidrog med ett av målen. Elanga är fortfarande U16-spelare och spelade alltså med äldre spelare igår. Förutom Elanga var Teden Mengi och Mason Greenwood de enda U16-spelarna i laget igår. Både Mengi och Greenwood har debuterat i juniorlaget, så månne är Elanga nästa U16-spelare att ta klivet upp till juniorlaget.

Uniteds lag: Carney; Elanga (Mengi 67), Bernard, Barrett, B Williams (Levitt 78); Galbraith; McGhee, Puigmal, Traore, Ramazani (Greenwood 67); Mellor (Garner 78)
Uniteds mål: Galbraith (14), McGhee (39), Traore (45), Elanga (48), Puigmal (72), Greenwood (77)

Mer om matchen på Manutd.com.

Juniormatch flyttad

Uniteds juniorer skulle ha spelat mot West Brom den 6 januari men den matchen har flyttats till den 10 mars. Därmed har juniorerna ingen match förrän den 13 januari. Laget reser dock, om jag inte missminner mig, till Tyskland för en inomhusturnering i mellandagarna.

Sevilla kritiseras för hutlösa biljettpriser

Manchester United ska som bekant möta Sevilla i Champions League. Den spanska klubben skämmer ut sig rejält, då de har satt biljettpriset till 89 pund. Därmed blir biljetten dyrare än flyget för många Unitedsupportrar.

Sevilla har fått stor kritik för biljettpriserna. Det noteras att biljetterna kostade 54 och 51 pund när Liverpool och Leicester var på besök. Supportergrupper, ledda av Manchester United Supporters Trust, driver nu kampanj för sänkta biljettpriser. Huruvida detta lyckas återstår att se.

Om ingen förändring sker blir det de dyraste biljetterna i Uniteds historia, semifinaler och finaler undantaget.

Skäms Sevilla, skäms!