Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Bristol City – Manchester United (en walk in the park?)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Bristol City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2017/12/21 00:00


2017/12/20 13:27

Bristol City – Manchester United 2-1 (0-0)

EFL Cup, kvartsfinal • 2017-12-20, 21.00 • Ashton Gate Stadium, Bristol • publik: 26 088 • domare: Mike Dean

1-0 (51) Joe Bryan, 1-1 (58) Zlatan Ibrahimovic, 2-1 (90) Korey Smith

Manchester United

Romero; Darmian (Smalling 90), Lindelöf, Rojo, Blind (Lukaku 61), Shaw; McTominay, Pogba , Rashford , Martial; Ibrahimovic (Mkhitaryan 69)

Avbytare: Pereira, Herrera, Mata, Lingard

Bristol City

Steele, Wright, Flint, Baker, Magnusson (Taylor 69 ), Brownhill (Eliasson 74), Smith, Pack, Bryan, Paterson , Reid

Avbytare: Fielding, Vyner, Kelly, Garita, Lemonheigh-Evans

Updated: 2017/12/21 16:39
 • 0
 • Share


2017/12/21 00:00

José Mourinhos försvarstal

Mourinho har pratat med pressen efter kvällens svaga insats.

Vad är dina tankar?Mina tankar är… De hade lite tur. Men de kämpade för att förtjäna tur. De avgör matchen i ett läge där vi inte har någon möjlighet att reagera. De avgör matchen under vår bästa period. De avgör matchen när alla väntar på vårt mål. Jag måste säga att de hade en hel del tur. Detsamma i första halvlek. Vi skjuter i stolpen två gånger innan deras första mål. Men de spelade briljant och kämpade som om detta vore deras livs sista match, vilket det förmodligen var. Men det är härligt när det är så och det är en underbar dag för fotbollen eftersom ett lag från de lägre divisionerna vann och går vidare till semifinal. Det är kul och en stor dag för dem och deras supportrar. Så jag gratulerar dem. Men det jag sa om att de hade tur är inte huvudsaken… Huvudsaken var att de vann och de kämpade hårt för det.”

Vad saknade ditt lag idag? ”I första halvleken saknade vi intensitet. När jag pratar intensitet så menar jag inte bara fysiskt utan även mentalt. För vissa av oss var det förmodligen bara en dag på jobbet. Vissa verkade inte ens vilja komma till jobbet. För Bristol City var det en stor dag och det syntes i första halvlek. Men vi sköt i stolpen två gånger och de hade en del tur. Vi var inte så dåliga. I andra halvlek, efter deras mål, var vi det bättre laget och vi reagerade väl. De var stolta och försökte vinna matchen, vilket de gjorde. De hade en väldig tur att avgöra i slutminuten. Men tur handlar det inte om, det handlar om ett lag från Championship som slog ett lag som Manchester United. En stor kväll här. Men vi vet hur man vinner och hur man förlorar. Vi säger grattis och lycka till i semifinalen.”

Med Mourinhos ord om tur kan vi alla gå och lägga oss med gott samvete. Bristol City hade som sagt bara tur.

Tack för att ni följt oss under dagen, vi tar nya tag på lördag!

 • 0
 • Share


2017/12/20 22:53

Manchester United ute ur Carabao Cup

Manchester United hade fortsatta problem med Bristol Citys enorma aggressivitet och vilja under andra halvlek. Det dröjde heller inte länge innan hemmalaget tog ledningen via en riktig kanon upp i krysset från Joe Bryan.

En stund senare kom kvitteringsmålet när Zlatan Ibrahimovic distinkt sköt in en frispark i målvaktens hörn. Visst borde Luke Steele kanske tagit den, men han är samtidigt kraftigt skymd av egen spelare.

Chanser fortsatte skapas åt båda håll. Var det inte tack vare fina prestationer så spexade Sergio Romero till det och bjöd hemmalaget på gratischanser.

Tillslut höll det inte längre. United brände sina chanser och det straffade sig. För i matchens sista minut kom så kallduschen. 2-1 till Bristol City efter flera tafatta ageranden från United-spelarna.

Tack och godnatt Carabao Cup.

Updated: 2017/12/20 22:53
 • 0
 • Share


2017/12/20 21:56

Mållöst efter första halvlek

Ja, vi fick bevittna en mållös första halvlek men chanser har det funnits gott om. För Uniteds del har Zlatan, via Bristol-ben, haft en skarv i ribban. En stund senare stod Marcus Rashford för ett distinkt avslut i stolpen.


Däremellan har det faktiskt varit Bristol City som stuckit upp. De har helt enkelt bestämt sig för att ge United en smärtsam onsdag. Hemmalaget springer och springer. De slänger sig in i tacklingar som om det vore det sista de gjorde på en fotbollsplan. Det hela har resulterat i flera bolltapp i farliga situationer från United-spelarna.

Mina farhågor kring att dagens match knappast skulle bli en walk in the park har så här långt infriats. Det kommer garanterat bli en tuff andra halvlek med. United behöver steppa upp och se till att ta tillvara på sina chanser, annars kan det här sluta illa. Riktigt illa.

 • 0
 • Share


2017/12/20 20:55

Det är Darmian som ska göra det

Dagens lustigaste bild bevittnade jag nu med några minuter kvar till avspark. Matteo Darmian som släpande anfallare? Det återstår väl att se. Tryckfelsnisse eller Mourinho som fått fnatt?
Hur som helst, nu är det strax avspark!

Come on United!

 • 0
 • Share


2017/12/20 20:21

Kommentarer kring laget

Det allra mest anmärkningsvärda är givetvis Zlatan Ibrahimovic. Inte nog med att han gör sin första start sedan den där skadan mot Anderlecht, han gör det även med kaptensbilden på armen. Detta trots att Paul Pogba, som tidigare vikarierat som kapten, finns i startelvan. Nu får vi hur som helst äntligen på allvar se ifall Zlatans fotbollsegenskaper konserverats eller inte.

Annars är Victor Lindelöf tillbaks i startelvan efter en rad matcher vid sidan. Även om det blir mycket om de svenska spelarna, så blir det intressant att se de båda från start.

Även Paul Pogba är tillbaks efter sin avstängning – bra, mycket bra! Annars då? Ingen Axel Tuanzebe alls i matchtruppen, vilket är oerhört märkligt. Istället kör Mourinho med Daley Blind, Matteo Darmian och Luke Shaw. Alltså spelarna som tidigare befunnit sig nere bland fiskpinnarna i frysboxen. Kanske får de en sista chans innan transferfönstret öppnar?

I Bristol City startar den förre United-spelaren, med det coola namnet, Luke Steele i målet. På bänken sitter en annan svensk, nämligen Niclas Eliasson.

 • 0
 • Share


2017/12/20 20:01

Bristol Citys startelva

Även Bristol City har släppt sin startelva.


 • 0
 • Share


2017/12/20 20:00

Uniteds startelva

Nu är Uniteds startelva äntligen officiell!


 • 0
 • Share


2017/12/20 18:40

Tweets

Twitter-flödet börjar fyllas med härliga tweets som anspelar på kvällens match. Vi ger er här ett axplock av det intressantaste.
 • 0
 • Share


2017/12/20 17:48

Lee Johnsons fina gest

Bristol City har en manager vid namn Lee Johnson och han har förberett sig minutiöst inför kvällens match mot Manchester United – i alla fall utanför planen. I samband med att BBC Sport intervjuade honom halkade samtalet in på José Mourinho och Johnsons förhoppning om att träffa honom efter matchen:

”Jag hoppas det. Jag har lagt 450 pund på en vinflaska! Jag var tvungen att plundra min dotters rosa spargris. Det har flugits in från Portugal. ”

Det är alltså inte vilken flaska som helst utan en flaska Barca Velha Red från 2004, Mourinhos favoritvin, som flugits in.

”Förhoppningsvis kommer han in och pratar lite, så jag kan ta del av hans hjärna för fem eller tio minuter. Han håller allra högsta klass, världsklass när det kommer till manageregenskaper. Unga managers, som jag själv, försöker självklart mäta sig med tränare som honom.”

För Lee Johnsons del får vi hoppas på en United-seger, annars får han med all förmodan dricka sitt dyrköpta vin för sig själv. Det vore ju sorgligt.

 • 0
 • Share

Fellaini på plats?

Kryptiskt Instagram-inlägg från Marouane Fellaini. Blir han en joker ikväll? J’arrive = jag kommer.

Updated: 2017/12/20 17:35
 • 0
 • Share


2017/12/20 16:25

McTominay har pratat med MUTV

Scott McTominay har under sommaren och hösten gjort framsteg som få kunnat förutspå. Grabben gick från ett halvtaskigt vikariat som anfallare i reservlaget till att bli ett rotationsalternativ på innermittfältet i A-truppen. McTominay har fått José Mourinhos förtroende på sin favoritposition och det har helt enkelt gett utdelning. Inför kvällens match har MUTV tagit sig ett snack med den nyblivne 21-åringen.


Om speltiden i A-laget: Det är den stora faktorn – jag har sagt det förut att minuterna på planen är det viktigaste för en ung spelare. Alla spelare vill spela men du måste förtjäna att spela och komma med i laget. Du måste förtjäna ett förtroende från managern och tränarstaben och förhoppningsvis får du chansen i denna typen match.”

Om Bristol City: ”Jag känner faktiskt några av spelarna där och jag vet att de har ett väldigt starkt lag. Dessutom har de väldigt starkt stöd från supportrarna. De går väldigt bra för dem i ligan och det ger ett bra självförtroende – särskilt när det resultaten går deras väg och de ser att Manchester United väntar härnäst. De kommer ge allt, men det kommer även vi.”

Om att försvara titeln: ”När du är regerande mästare är det viktigt att du försöker bibehålla den titeln. Det är som om du vunnit Champions League, då vill du vinna Champions League igen. Om du vunnit Premier League så vill du återupprepa det. Det är så stora lag formas. Det känns som vi har stor chans att göra det i år. Om vi är fokuserade så kan vi göra det.”

Updated: 2017/12/20 17:40
 • 0
 • Share


2017/12/20 15:23

Mer läsning och det senaste om Mkhitaryan

I väntan på mer relevanta nyheter inför kvällens match än ”Hazard till United” rekommenderar vi att ni kollar upp följande:

Medan The Sun skriver om Hazard har Phil Neville kommenterat situationen kring Henrikh Mkhitaryan för Sky Sports:

”Det har varit mycket kritik mot Josés hantering av Henrikh Mkhitaryan men han har verkligen inte levererat när han fått chansen. Han har inte otur, han har tur att han får spela för Manchester United. Under Sir Alex blev jag petad om jag inte presterade. Om du inte presterar ska du inte spela eller få ett förlängt kontrakt. Det handlar inte om Josés behandling av honom, det är business.”

 • 0
 • Share


2017/12/20 13:47

Dagens trupp

Manchester Evening News har i sedvanlig ordning koll på vilka spelare som kommer vara involverade i matchtruppen. Under förmiddagen bekräftade denna nyhetskälla att följande spelare har rest till Bristol:

Sergio Romero, Joel Pereira, Kieran O’Hara, Matteo Darmian, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Marcos Rojo, Axel Tuanzebe, Daley Blind, Luke Shaw, Scott McTominay, Paul Pogba, Ander Herrera, Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Marcus Rashford, Anthony Martial, Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku.

Kieran O’Hara, som precis signat nytt kontrakt, ingår alltså i truppen när David De Gea vilas. Dessutom ryktas det om att Axel Tuanzebe kan få chansen nu när han stod över måndagens* reservlagsmatch.

*Inte gårdagens match som först skrevs.

Updated: 2017/12/20 14:07
 • 0
 • Share


2017/12/20 13:28

En walk in the park?

Manchester United har känts aningen tungrott under den senaste tiden. Flera av spelarna har presterat under normal standard. Detta till trots har segrarna avlöst varandra (bortsett från City-matchen) vilket får José Mourinho, vår käre pragmatiker, att njuta extra mycket. Och visst inbringar portugisens fotbollsfilosofi poängen vi behöver. Vinster mot mitten- och bottenlagen. De där självklara segrarna som United under de senaste säsongerna haft problem att ro hem. Manchester United har helt enkelt höjt sig ett snäpp under säsongen, vilket syns i Premier League-tabellen.

Frågan är bara vad det ska leda till i längden? Vi är, i stort sett, utspelade mot Manchester City hemma på Old Trafford. Vi kommer undan med blotta förskräckelsen borta mot Arsenal. West Bromwich är en hårsmån från ett kvitteringsmål i slutminuten senast. Manchester United har för tillfället svårt att etablera ett eget spel, vilket har lett till ett riskminimeringsspel där vi vinner matcher tack vare att vi gör mindre misstag än motståndaren.

Nu ställs denna strategi mot Bristol City. Ett topplag i Championship. Hur tacklas detta motstånd? Kommer Bristol City pressa United eller kommer de falla tillbaks och parkera bussen? Alldeles oavsett känner jag mig lite orolig inför denna tillställning av någon anledning. Detta med tanke på att United har svårt att etablera ett eget spel och sedan bibehålla det under 90 minuter.

Men vi är United – det är klart vi vinner! Eller?

 • 0
 • Share


Add 24liveblog to your site
24liveblog