Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera förklarar sig spelklar; nytt datum för Bournemouth; Zlatanuppföljning

Det må vara landslagsuppehåll men Manchester United hamnar ändå i centrum. Sent igår kväll kom beskedet att United vill dra igång damverksamheten och idag rapporteras det att Zlatan Ibrahimovic kommer att lämna klubben på fri transfer.

Det stannar inte där. På hemmaplan basunerar Ander Herrera i en intervju ut att han nu är spelklar igen. Dessutom har bortamatchen mot Bournemouth fått ett nytt datum.

Manchester United ansöker om att gå med i damligan

Vi återkommer med mer om damlaget senare idag (om inte Zlatan tvingar oss att fokusera på annat). Att United ska få licensen de har ansökt om får ses som en formalitet.

Zlatan Ibrahimovic uppges lämna Manchester United

Zlatan påstås vara klar för LA Galaxy

Det är väl lika bäst att börja med Zlatan Ibrahimovic. Tidigare idag nåddes vi av en rapport som sa Zlatan kommer att lämna United inom en mycket snar framtid, kanske redan den här veckan. Detta har givetvis följts upp under eftermiddagen och rapporterna är samstämmiga: Zlatan kommer att lämna United.

Bland annat Simon Stone på BBC bekräftar det Mark Ogden rapporterade. United har rivit Zlatans kontrakt, vilket gör anfallaren fri att signera för en ny klubb.

Enligt Simon Peach på PA kan övergången bekräftas redan imorgon.

Ogden passar samtidigt på att rapportera att Zlatan den här säsongen har haft en låg grundlön i United. Det stämmer rimligen men det är svårt att inte misstänka att United har låtit den informationen läcka, för att rädda ansikte när Zlatan så lämnar.

Zlatans framtid är av allt att döma i LA Galaxy. I USA rapporteras det – både från Sports Illustrated och LA Times – att han redan har signerat ett tvåårskontrakt med Los Angeles-klubben. Det spekuleras i att Zlatans debut i USA kan ske redan i mars.

Manchester United då? Jo, Manchester United passar på att publicera en intervju med Zlatan. Också ett sätt att säga “inga kommentarer” på.

Vi återkommer givetvis med mer i frågan när mer finns att rapportera.

Herrera: Jag är spelklar

“Jag känner mig väldigt bra. Jag har tränat med laget i fem dagar nu och jag känner mig bra,” säger Ander Herrera i en intervju med Uniteds matchprogram.

“Jag känner mig fit och redo att hjälpa laget efter landslagsuppehållet.”

Herrera blev skadad i bortamatchen mot Sevilla den 21 februari. Då hade han på grund av skada inte spelat på några veckor. Men nu är han alltså tillbaka och redo för spel mot Swansea. Om han platsar.

Nytt datum för Bournemouth

Då United gick till semifinal i FA-cupen kan bortamatchen mot Bournemouth inte spelas som planerat den 21 april. Matchen har nu fått ett nytt datum och kommer att spelas onsdagen den 18 april, med avspark klockan 20.45.

Bortamatchen mot West Ham, som flyttades på grund av att United spelade FA-cupkvartsfinal, har fortfarande inget bekräftat datum. På Premier Leagues hemsida påstås det att vi ska få besked senast den 3 april, i samband med att matcherna i omgång 37 spikas.

Must protesterar mot biljettpriser

Igår meddelades att Uniteds FA-cupsemifinal mot Tottenham kommer att spelas den 21 april. Då biljettpriserna till matchen sedan publicerades möttes vi av en markant prisökning på majoriteten av biljetterna.

“En prisökning av den här skalan är fullständigt oacceptabel,” skriver Must i ett pressmeddelande. Supporterorganisationen välkomnar dock att de båda lagen har tilldelats fler biljetter än tidigare år.

Reserverna förlorade mot Brentford

Manchester Uniteds reserver har i veckan spelat en träningsmatch borta mot Brentford. United tog en tidig ledning efter ett dråpligt självmål. Sedan var det roliga slut och bortalaget vände till en 3-1-seger.

Uniteds lag: Richardson (Kovar 60); Olosunde (Riley 60), Warren, Dunne (R Williams 46), Borthwick-Jackson; Galbraith (McGhee 46), Whelan; Dearnley (Kehinde 46), Buffonge (Hamilton 46), Kenyon (Mellor 46); Bohui

Källa: Manutd.com

Juniorerna till Dallas

Manchester Uniteds juniorer är på väg till Dallas för att spela Dallas Cup. United inleder med match mot mexikanska Tigres på söndag och spelar sedan mot Toronto på måndag. I gruppen ingår också japanska Higashi Fukuoka.

United tar med sig 22 spelare till Dallas. Truppen består mestadels av U18-spelare, vilket innebär att det blir spel mot äldre motståndare, då det är en U19-turnering.

Uniteds trupp: Alex Fojticek, Matej Kovar, James Thompson; Di’Shon Bernard, Max Dunne, Luca Ercolani, Jake Kenyon, Ethan Laird, George Tanner, Brandon Williams; Aidan Barlow, Tahith Chong, Ethan Galbraith, James Garner, Dylan Levitt, Dion McGhee, Largie Ramazani; Millen Baars, Joshua Bohui, Nishan Burkart, Mason Greenwood, D’Mani Mellor

Angel Gomes, Tom Sang och Aliou Traoré saknas på grund av skador medan Arnau Puigmal och Lee O’Connor missar resan på grund av landslagsuppdrag. Vi noterar dock att de engelska U17-landslagsmännen Ethan Laird, Mason Greenwood och James Garner är med, vilket innebär att de inte kommer att medverka i U17-landslagets matcher mot Brasilien.

Förra året blev United utslagna i gruppspel.

Giggs inledde med storseger

Ryan Giggs gjorde idag debut som förbundskapten för Wales. Det blev en drömstart då Kina krossades med 6-0. Därmed visade Giggs att han otvivelaktigt är en mycket bättre förbundskapten än Marcello Lippi, som är förbundskapten för Kina. Det borgar för att Wales ska vinna VM-guld 2022 (Lippi har ju ett VM-guld på meritlistan) och att Giggs sedan kommer att leda Manchester United till stora framgångar (Lippi ledde ju Juventus till stora framgångar).

Gareth Bale gjorde tre mål i matchen, hans första landslagshattrick. Givetvis Giggs förtjänst.

Oavgjort för Unitedtalanger

Tre Unitedungdomar spelade EM-kval igår. Att Indy Boonens Belgien förlorade mot Frankrike tog vi upp igår.

Lee O’Connor spelade hela matchen när Irlands U19 spelade 1-1 mot Slovakien. Laguppställningen berättar att O’Connor, som är en av de yngsta spelarna i laget, spelade högerytter. Det är en ovan position för honom men en position han brukar ha i landslaget. I United spelar han vanligen mittback men har han även lirat ytterback.

Arnau Puigmal spelade hela matchen när Spaniens U17 fick nöja sig med 1-1 mot Ukraina. Spanien kvitterade på tilläggstid men var av statistiken att döma överlägsna i spelet. Puigmal tycks ha spelat som nummer 10, en offensivare roll än han brukar ha i United.

Kommande landskamper

Det spelas inga landskamper med Unitedspelare idag. Imorgon är dock en intensiv dag, då 15 spelare hoppas på speltid. Mest intressant är kanske att se om Scott McTominay och Kieran O’Hara får göra a-landslagsdebut.

Fredag 23 mars:

  • 15.00: Wales U21 – Bosnien-Hercegovina U21 (EM-kval) [Poole]
  • 18.30: Turkiet – Irland (träningsmatch) [O’Hara]
  • 18.45: Portugal U21 – Liechtenstein U21 (EM-kval) [J Pereira]
  • 20.30: Serbien – Marocko (träningsmatch, spelas i Turin, Italien) [Matic]
  • 20.45: Argentina – Italien (träningsmatch, spelas i Manchester) [Rojo, Romero mot Darmian]
  • 20.45: Nederländerna – England (träningsmatch) [Fosu-Mensah mot Lingard, Rashford, Young]
  • 20.45: Tyskland – Spanien (träningsmatch) [De Gea]
  • 20.45: Skottland – Costa Rica (träningsmatch) [McTominay]
  • 21.00: Frankrike – Colombia (träningsmatch) [Martial, Pogba]

Fullständig översikt.

Den 22 mars en dag för snygga mål

Det är trist att Manchester United inte spelar match just idag. För när United spelar match den 22 mars brukar vi bjudas på snygga mål.

Vad sägs om Ruud van Nistelrooy mot Fulham 2003?

Eller Wayne Rooney mot West Ham 2014?

Bäst är kanske ändå Juan Mata mot Liverpool 2015? Mål mot Liverpool är alltid lite snyggare.

Res med oss till Manchester!