Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: En välkommen verklighetsflykt

Säsongens sista landslagsuppehåll och måhända kommer landslagsspelet den här gången som en välkommen verklighetsflykt för några av Manchester Uniteds spelare. För a-landslagsspelarna är det träningsmatcher som gäller medan ungdomsspelarna är involverade i EM-kval.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Totalt summerar jag det till 28 spelare fördelat på 18 i a-landslagen och 11 i ungdomslagen (att 18+11 summeras till 29 får sin förklaring längre ner). Landslagsuppehållet kulminerar på tisdag nästa vecka, då inte färre än 15 matcher med potentiell Unitedinblandning spelas.

Skadeoron är alltid närvarande under landslagsuppehållen och den första skräcken fick vi redan idag, då Marcus Rashford lämnade Englands träning i förtid. Då jag skriver detta har jag ännu inte sett någon uppdatering i frågan. Låt oss hoppas att det bara är en försiktighetsåtgärd.

A-landslag

Idel träningsmatcher på agendan för a-landslagsspelarna.

Argentina (Rojo, Romero)

I Argentina är Sergio Romero den givna förstamålvakten. Den här gången får han sällskap på samlingen av Marcos Rojo, trots att Rojo har varit ute skadad i en månad.

Rojo och Romero kommer att behöva tvätta sig ordentligt när de är tillbaka i United. De spenderar nu nämligen sin tid på Manchester citys träningsanläggning och de ska möta Italien på City of Manchester Stadium på fredag. Därefter tar de flyget till Spanien för match mot Spanien.

Huruvida Rojo är aktuell för spel eller om han bara är med för att träna har jag inte fått någon klarhet i. Oavsett är det hans första landslagschans sedan knäskadan förra året och det indikerar att han kommer att få en plats i VM-truppen.

Belgien (Fellaini, Lukaku)

Marouane Fellaini och Romelu Lukaku är givna i Belgiens trupp. De har en match på programmet, mot Saudiarabien.

Chile (Sánchez)

Chiles landslags reser till Skandinavien för att spela mot Sverige och Danmark. Alexis Sánchez är förstås uttagen och får en chans att bättra på formen. Sánchez får ledigt i sommar, då Chile inte tog sig till VM.

Elfenbenskusten (Bailly)

Elfenbenskusten drar till Frankrike för att spela mot Togo och Moldavien. Eric Bailly är förstås med i truppen. Han kan se fram emot en skön sommarsemester, då Elfenbenskusten misslyckades i VM-kvalet.

England (Lingard, Rashford, Young)

I England representeras Manchester United av trion Jesse Lingard, Marcus Rashford och Ashley Young. Alla tre torde nära förhoppningar om VM-spel i sommar. Träningsmatcher mot Nederländerna och Italien på agendan.

Phil Jones har också en god chans till VM-spel, men han är ute med skada.

Michael Carrick, Luke Shaw och Chris Smalling är inte uttagna nu och de lär  heller inte vara med när VM-truppen plockas ut.

Frankrike (Martial, Pogba)

Paul Pogba får chansen att slicka Unitedsåren i det franska landslaget, något vi tog upp tidigare idag. Han får den här gången sällskap av Anthony Martial. Medan Pogba är självskriven i VM-truppen så behöver Martial nog göra bra ifrån sig om det ska bli VM-spel i sommar.

Frankrike övar mot Colombia (h) och Ryssland (b).

Italien (Darmian)

Italien förlorade mot Sverige och missade VM. Det fick inga konsekvenser för Matteo Darmian, han är som alltid med i landslaget.

Italien ska spela två matcher i England, först mot Argentina i Manchester och sedan mot England i London. Det verkar dock som att de inleder med en samling på hemmaplan.

Irland (O’Hara)

Manchester Uniteds sjätte bästa målvakt heter Kieran O’Hara. Han är en av Irlands tre bästa målvakter och hoppas på att få göra a-landslagsdebut i träningsmatchen mot Turkiet på fredag. O’Hara har tidigare tränat med a-landslaget men detta är första gången han är uttagen på riktigt.

O’Hara är till vardags förstamålvakt i Uniteds reservlag. Han är också etta i Irlands U21-landslag. A-landslag och U21-landslag går den här gången alldeles utmärkt att kombinera. Efter matchen mot Turkiet ansluter O’Hara till U21-landslaget för att spela EM-kval mot Azerbajdzjan.

Irland har inlett kvalet mycket bra och är just nu tvåa i gruppen. I teorin har de avgörandet i egna händer men vi gissar att Tyskland tar hem gruppsegern. Tyskland brukar ju vinna. Andraplatsen är dock öppen för Irland och tar de tillräckligt många poäng räcker en andraplats till playoff.

Nederländerna (Fosu-Mensah)

Daley Blind är skadad men Manchester United är trots det representerat i Hollands landslag. Timothy Fosu-Mensah är med i truppen som ska ta sig an England (h) och Portugal (i Schweiz).

Serbien (Matic)

Nemanja Matic är förstås given i det serbiska landslaget. Serbien övar mot afrikanskt motstånd i form av Marocko (i Italien) och Nigeria (i England).

Skottland (McTominay)

Scott McTominay är redo för landslagsdebut. Han har inte en enda ungdomslandskamp på meritlistan men när Skottland på fredag kliver ut på Hampden Park för match mot Costa Rica torde McTominay ingå i startelvan.

Skottarna drar sedan till Ungern för match mot Ungern.

Spanien (De Gea)

VM-drömmen är effektivt över för Ander Herrera och Juan Mata, då de ånyo är petade från landslagstruppen. Därmed är David de Gea ensam Unitedspelare i det spanska landslaget.

Spanien tränar mot bra motstånd i form av Tyskland och Argentina.

Sverige (Lindelöf)

Victor Lindelöf är given i den svenska landslagstruppen och även i startelvan. Träningsmatcher mot Chile (h) och Rumänien (b) står på programmet.

Ungdomslandslag

Det spelas EM-kval på U21-, U19- och U17-nivå. Dessutom är det träningsmatcher för några lag.

Belgien U19 (Boonen)

Belgiens U19 har fått en mycket tuff grupp i EM-kvalet. Bara gruppettan når EM och belgarna ska tampas med Bulgarien, Frankrike och Spanien. Indy Boonen är med i truppen medan målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui förefaller vara skadad.

Belgien U17 (Ramazani)

Belgiens U17 klarade av sitt EM-kval i förra veckan. Largie Ramazani gjorde 1-0-målet när Belgien vann med 2-1 mot Kroatien i den sista matchen. Han spelade hela den matchen och han spelade även hela öppningsmatchen mot Cypern (1-1). I förlusten mot Sverige var han dock bänkad, vilket förklarar slutresultatet.

Det räckte bara till en andraplats för Belgien. Sju av åtta grupptvåor går till EM men då Kroatien slutade sist i gruppen får belgarna bara ta med sig en poäng till sammanställningen. Därmed får Belgien antas vara favorit att bli den enda grupptvåan som missar EM.

England U21 (Henderson)

Dean Henderson är med i det engelska U21-landslag som ska träningsspela mot Rumänien och sedan EM-kvala mot Ukraina, båda på hemmaplan.

England är överlägsen gruppetta när halva kvalet är spelat och kommer att leka hem en EM-plats utan problem. Henderson brukar dock få vara nöjd om han tar plats på bänken. Kanske får han chansen i träningsmatchen.

England U17 (Garner, Greenwood, Laird)

Englands U17-landslag är redan EM-klara, då de är direktkvalificerade som värdnation. James Garner, Mason Greenwood och Ethan Laird har alla goda chanser att vara med i startelvan i EM. Nu i mars väntar dubbelmöte mot Brasilien (oklart var) men truppen har faktiskt inte meddelats i skrivande stund. Vi utgår dock från att Unitedtrion är med.

Uppdatering: Garner, Greenwood och Laird följde med United för att spela Dallas Cup och kommer alltså inte att vara med mot Brasilien.

Irland U21 (O’Hara)

Tas upp under a-landslag.

Irland U19 (O’Connor)

Lee O’Connor är given i det irländska U19-landslag som ska EM-kvala i Portugal. Värdnationen får ses som favorit att ta EM-platsen. Med bra resultat mot Slovakien och Kosovo kan Irland bädda för en gruppfinal mot Portugal i den avslutande matchen.

Portugal U21 (J Pereira)

Portugals U21 är just nu trea i sin grupp men då de har matcher till godo har de gruppvinsten i egna händer. Nu har de matcher mot Liechtenstein (h) och Schweiz (b).

Joel Pereira är lagets givna förstamålvakt.

Spanien U17 (Puigmal)

Arnau Puigmal är med i det spanska U17-landslag som ska EM-kvala mot Tjeckien, Serbien och Ukraina i Tjeckien. Vi förutsätter att Spanien är favorit att vinna gruppen.

Wales U21 (Poole)

Regan Poole och Wales U21 ska EM-kvala mot Bosnien-Hercegovina på bortaplan. Wales är just nu näst sist i gruppen men EM-hoppet lever i en mycket jämn grupp. Bosnien-Hercegovina är tvåa, bara två poäng före Wales. Detta är för övrigt gruppen där Portugal ingår.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Ilias Moutha-Sebtaoui har varit med i Belgiens U19 men är inte uttagen den här gången. Har inte spelat för United på länge och får förmodas vara skadad.

Borthwick-Jackson har meriter från Englands U20-landslag. Inte uttagen till något landslag den här gången.

Demetri Mitchell har meriter från Englands U20-landslag. Han är ute på grund av skada.

Ro-Shaun Williams har meriter från Englands U19. Han har nu blivit U20-spelare men ännu inte fått chansen där.

George Tanner har meriter från Englands U18-landslag. Tanner har nu blivit U19-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Aidan Barlow har meriter från Englands U18-landslag men är inte uttagen till något landslag den här gången.

Angel Gomes har meriter från Englands U18-landslag. Han är nu skadad.

Tahith Chong har meriter från Nederländernas U19. Han är tillbaka i spel efter skadan men har ännu inte fått chansen i landslaget efter comebacken.

Ethan Galbraith har meriter från Nordirlands U17. De har ingen match den här gången.

Nishan Burkart har meriter från Schweiz U19 men är inte uttagen den här gången.

Ethan Hamilton har meriter från Skottlands U19 men har nu blivit för gammal. Har ännu inte fått chansen i U21-landslaget och något U20-landslag tycks skottarna inte ha.

Alex Fojticek har varit med i Slovakiens U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Matej Kovar har meriter från Tjeckiens U18 men är inte uttagen den här gången.

Dylan Levitt har meriter från Wales U19. Han var uttagen den här gången men lämnade återbud, oklart varför.

Övriga spelare

Ecuador missade VM och har bestämt sig för att det då är meningslöst att spela träningsmatcher. Således semester för Antonio Valencia. Vi applåderar initiativet!

Axel Tuanzebe hade sannolikt tagit plats antingen i U21-landslaget eller i U20-landslaget om han inte hade varit skadad. Andreas Pereira har fortfarande inte fått chansen i Brasiliens a-landslag.

Spellediga: Valencia
Inte uttagna: Carrick, Herrera, Mata, A Pereira, Shaw, Smalling
Skadade: Blind, Jones, Tuanzebe
Slutat: Ibrahimovic

Genomgången av övriga spelare inkluderar de a-lagsspelare (de som för säsongen tilldelats tröjnummer) som inte deltar i landslagsspel den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

 • 9-15 mars: Belgien U17 (EM-kval, spelades på Island) [Ramazani]

Onsdag 21 mars:

 • 12.00: Belgien U19 – Frankrike U19 (EM-kval, spelas i Benidorm, Spanien) [Boonen]
 • 14.30: Spanien U17 – Ukraina U17 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Puigmal]
 • 16.00: Irland U19 – Slovakien U19 (EM-kval, spelas i Portugal) [O’Connor]

Fredag 23 mars:

 • 15.00: Wales U21 – Bosnien-Hercegovina U21 (EM-kval) [Poole]
 • 18.30: Turkiet – Irland (träningsmatch) [O’Hara]
 • 18.45: Portugal U21 – Liechtenstein U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 20.30: Serbien – Marocko (träningsmatch, spelas i Turin, Italien) [Matic]
 • 20.45: Argentina – Italien (träningsmatch, spelas i Manchester) [Rojo, Romero mot Darmian]
 • 20.45: Nederländerna – England (träningsmatch) [Fosu-Mensah mot Lingard, Rashford, Young]
 • 20.45: Tyskland – Spanien (träningsmatch) [De Gea]
 • 20.45: Skottland – Costa Rica (träningsmatch) [McTominay]
 • 21.00: Frankrike – Colombia (träningsmatch) [Martial, Pogba]

Lördag 24 mars:

 • 16.00: Irland U19 – Kosovo U19 (EM-kval, spelas i Portugal) [O’Connor]
 • 17.00: Spanien U17 – Tjeckien U17 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Puigmal]
 • 18.00: Sverige – Chile (träningsmatch) [Lindelöf mot Sánchez]
 • 18.00: Belgien U19 – Spanien U19 (EM-kval, spelas i Benidorm, Spanien) [Boonen]
 • 18.15: England U21 – Rumänien U21 (träningsmatch) [Henderson]
 • 19.00: Elfenbenskusten – Togo (träningsmatch, spelas i Beauvais, Frankrike) [Bailly]

Måndag 26 mars:

 • 20.30: Portugal – Nederländerna (träningsmatch, spelas i Genève, Schweiz) [Fosu-Mensah]

Tisdag 27 mars:

 • 14.30: Spanien U17 – Serbien U17 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Puigmal]
 • 17.00: Schweiz U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 17.30: Belgien U19 – Bulgarien U19 (EM-kval, spelas i Benidorm, Spanien) [Boonen]
 • 17.50: Ryssland – Frankrike (träningsmatch) [Martial, Pogba]
 • 18.00: Irland U19 – Portugal U19 (EM-kval, spelas i Portugal) [O’Connor]
 • 19.00: England U21 – Ukraina U21 (EM-kval) [Henderson]
 • 20.00: Danmark – Chile (träningsmatch) [Sánchez]
 • 20.00: Elfenbenskusten – Moldavien (träningsmatch, spelas i Beauvais, Frankrike) [Bailly]
 • 20.00: Ungern – Skottland (träningsmatch) [McTominay]
 • 20.30: Rumänien – Sverige (träningsmatch) [Lindelöf]
 • 20.30: Irland U21 – Azerbajdzjan U21 (EM-kval) [O’Hara]
 • 20.45: Belgien – Saudiarabien (träningsmatch) [Fellaini, Lukaku]
 • 21.00: England – Italien (träningsmatch) [Lingard, Rashford, Young mot Darmian]
 • 21.30: Spanien – Argentina (träningsmatch) [De Gea mot Rojo, Romero]
 • Serbien – Nigeria (träningsmatch, spelas i London) [Matic]
Res med oss till Manchester!