Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Deschamps: ”Pogba kan ej vara glad”; Shaw kan stanna mot Mourinhos vilja; Martial inte säker

Vi är precis i början av vad som i mina ögon är ett av de mer förtretliga landslagsuppehållen. Vi är i mars, har cirka två månader kvar av säsongen, och vill bara få fortsätta slutspurten av säsongen. Istället har vi två veckor utan matcher, vilket just i år kanske är mer frustrerande då landslagen bara har träningsmatcher eftersom att det är VM-år.

Det händer så klart saker i om kring Manchester United ändå, särskilt efter en vecka som den förra. Igår rapporterade vi bland annat om den potentiella utrensningen i sommar, idag är det uttalanden från andra som står mer i fokus.

Deschamps: ”Pogba kan ej vara glad”

Det är franska L’Equipe som det hänvisas till, men eftersom min franska är ”under utveckling” och jag gissar att de flesta av våra läsare även de föredrar engelska, så använder vi engelska Independents artikel som källa för att berätta om att Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har pratat om Paul Pogbas situation.

”Det är en situation han inte kan vara nöjd med, med tanke på allt han skulle ha att erbjuda.

”Det måste finnas många anledningar. Han kan inte vara glad över vad han går igenom i den klubben.”

Deschamps la dock också till att:

”Det är inte speciellt för Paul. Det kan hända på andra ställen att en spelare är lite nere eller går igenom en speciell situation med sin klubb.

”Det kan vara Paul nu, eller andra vid andra tillfällen, och jag kommer säga som jag alltid gör och prata med spelaren för att förstå bättre, eftersom jag inte har all information.”

Att Paul Pogba inte är i bästa form oroar så klart Deschamps inför sommarens VM. Vågar vi hoppas på att Pogba kommer tillbaka från landslagslägret i full form och med ett glödande självförtroende?

Väntar Shaw ut sitt kontrakt?

Ingen kan ju ha missat att Luke Shaw just nu inte står högt i kurs hos José Mourinho. Ett, för mina ögon i alla fall, mycket märkligt byte följt av onödigt hårda uttalanden om engelsmannen spär på känslan av att Luke Shaw kanske ändå inte är Manchester Uniteds framtida vänsterback, trots hans fina form tidigare i år.

Embed from Getty Images

Igår rapporterade vi att Jackson spekulerade i att stormen kan blåsa över och att Shaw kan tänka sig att stanna i United över nästa säsong.

Idag, eller tekniskt sett igår men efter vårt nyhetssvep, utvecklade Jackson sina tankar kring Shaws framtid. Han funderar på om Shaw kan tänka sig att stanna i United över nästa säsong för att sedan gå gratis sommaren 2019, för att dels kunna välja klubb fritt men också för att kunna håva in en rejäl sign on-bonus.

Undertecknad tycker det känns som en dålig idé. Att i hans ålder stanna med en tränare som inte vill ha honom, om nu så är fallet, för att kunna välja klubb lite friare och dra in mer pengar till sig själv (läs: till sin agent) är som jag ser det oerhört dumt. Han behöver få spela, och det nu. Om han vet om, eller kan ana, att det inte kommer bli så i United nästa säsong borde han kämpa sig till en flytt redan i sommar.

Lukaku nummer 8

Romelu Lukaku gjorde mål i lördags, vilket tog honom upp till 25 gjorda mål (alla turneringar) den här säsongen. En klart respektabel siffra, och en han är faktiskt endast den åttonde spelaren som gör 25 mål, eller fler, i sin första säsong för Manchester United. Med minst nio, och potentiellt tio, matcher kvar av säsongen kan det dessutom bli fler. Övriga spelare som gjort 25 mål eller fler sin första säsong är dessa:

Ruud van Nistelrooy (36 mål, 2001/02)
Brian McClair (31 mål, 1987/88)
Robin van Persie (30 mål, 2012/13)
Dwight Yorke (29 mål, 1998/99)
Denis Law (29 mål, 1962/63)
Zlatan Ibrahimovic (28 mål, 2016/17)
Jack Picken (25 mål, 1905/06)

Skall det börja ryktas om Martial nu?

Jag skall börja med en liknande disclaimer som jag hade under rubriken om Pogba, för den här informationen kommer från en sida som heter ilbianconero.com, och verkar vara någon form av sida för Juventus. Men då min italienska potentiellt är ännu sämre än min franska så kör vi på engelskspråkiga källor. För Philippe Lamboley, som är chef eller i någon form av ledande ställning i på USFA Management, som är Martials agentfirma, skall ha sagt så här gällande Martials framtid.

”Kommer Martial stanna i Manchester United i sommar? Förlåt, men för tillfället kan jag inte säga mer om det. Hans mål är att vinna FA-cupen och cementera Manchester Uniteds andra plats i PL som är värt tillträde till nästa upplaga av Champions League.”

Träningsmatch för U23

Klockan 14.00 idag spelar Uniteds U23-lag en träningsmatch mot Brentford. Matchen börjar 14.00 och ses enklast på Viaplay. Med tanke på hur laget gått den här säsongen kan en träningsmatch vara direkt nödvändig inför avslutningen av säsongen.

Grattis Marcos

Vi avslutar med två lite roligare saker. Den första är att Marcos Rojo firar sitt nya kontrakt med att fylla år. Då han är född 1990 bör han rimligen bli 28 år gammal. Gratis Rojo!

Idag, för två år sedan

Och på den dag Rojo fyllde 26 (alltså idag för två år sedan) gjorde en viss Marcus Rashford sitt första derbymål mot Manchester City. Ryktet säger att Demichelis precis nu kommit längst fram i korvkön och skall bestämma sig om han vill ha både ketchup och senap på sin korv.