Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho förbereder sommarrensning men Young har förlängt

Manchester United förlorade mot Sevilla och sedan var José Mourinho fly förbannad trots att United vann mot Brighton i FA-cupen. Det spekuleras nu i att det kommer att få stora konsekvenser i spelartruppen inför nästa säsong.

I väntan på nästa Unitedmatch är det silly season-snacket som dominerar agendan idag. Det är nu landslagsuppehåll men landslagsspelet drar inte igång förrän senare, så där finns ännu inte så mycket att rapportera. Vi återkommer imorgon med en full genomgång av vilka Unitedspelare som ska på landslagsuppdrag.

Mourinho förbereder sommarrensning

Mark Ogden på ESPN går ut hårt och påstår att det kan bli så många som tio spelare som lämnar eller ansluter till United i sommar. José Mourinho ska, menar Ogden, ha fått styrelsens fulla förtroende att genomföra de förändringar han önskar.

Paul Pogba: En ickeförändring till att börja med. Det förväntas att Pogba ska vara kvar i United när nästa säsong börjar. Mourinho ska vara av åsikten att hamstringsskadan fortfarande hämmar mittfältaren.

Marouane Fellaini förväntas däremot lämna United i sommar. Detta till Mourinhos förtret. Mourinho vill behålla Fellaini men belgaren har fortfarande inte nappat på Uniteds kontraktserbjudande.

Utgående: Michael Carrick och Zlatan Ibrahimovic lämnar på fri transfer. I fallet Carrick är det bekräftat – av spelare och manager – och även gällande Ibrahimovic är det i praktiken bekräftat.

Spelarna som hänger lösast är Luke Shaw (mer om honom i ett eget avsnitt), Matteo Darmian, Daley Blind och Andreas Pereira. Här är det väl egentligen bara Pereira som skulle kunna ses som en överraskning. Värt att komma ihåg är det var först när Pereira tvingade fram en flytt på lån i somras som Scott McTominay plockades upp till a-lagstruppen.

Ogden presenterar också en lista på spelare som kan sitta löst ifall Mourinho får de nyförvärv han önskar. På den listan hittar vi Chris Smalling, Ander Herrera, Anthony Martial och Juan Mata. Det stora namnet för mig är Martial och jag skulle bli förbannad ifall han tvingades bort.

Att Herrera skulle försvinna känns långsökt för mig. United är redan nu förhållandevis tunna på mittfältet och om både Carrick och Fellaini försvinner är det svårt att se att Herreras tjänster inte behövs.

Inkommande: Listan på potentiella nyförvärv är just nu inte lika stor. Fokus är dock på att värva färdiga spelare och Mourinho vill ha in minst fyra spelare i åldern 25-28 år.

Tottenhams vänsterback Danny Rose och Shakhtar Donetsks mittfältare Fred nämns som de ledande alternativen just nu.

Mourinho uppges vilja hämta Willian från Chelsea, men det ses som svårt på gränsen till omöjligt. En ytter ska oavsett vara på önskelistan. Här kan det vara värt att komma ihåg att Mourinho nyligen har lovat att inte värva någon offensiv spelare i sommar.

”Men jag vill inte ha några offensiva spelare, så skriv inte att om offensiva spelare som kommer hit. För ingen kommer hit,” sa Mourinho i början på februari.

Real Madrids mittback Raphaël Varane nämns som ett alternativ.

Youngs optionsår aktiverat

En spelare som kommer att vara kvar i United när nästa säsong börjar är Ashley Young. Det rapporteras idag att optionsåret på hans kontrakt ska ha aktiverats i fredags.

Fortfarande inget officiellt från United sida, men då det rapporteras som fakta och från en trovärdig källa har vi egentligen ingen anledning att tvivla på detta.

Daley Blind, Ander Herrera, Sam Johnstone och Luke Shaw har, precis, som Young, kontrakt som löper ut efter den här säsongen men med ett optionsår. I samtliga fall har det dock rapporterats att optionsåret är aktiverat. Men United har alltså ännu inte bekräftat något.

Juan Mata var i samma sits, men där har United bekräftat att optionsåret har aktiverats.

Olika bud om Luke Shaw

Luke Shaw blev utbytt i halvtid i lördags och sedan hårt kritiserad av José Mourinho. Spekulation om vänsterbackens framtid kom därefter som ett brev på posten. Vi ger här tre olika rapporter.

BBC:s Simon Stone skriver att om vi inte får en helomvändning från Mourinho så är det troligt att Shaw kommer att säljas i sommar. Vänsterbacken ska vara upprörd över den offentliga kritiken. Stone skriver också att United har triggat optionsåret på Shaws kontrakt.

Över på Telegraph vinklas det istället på hur Shaws lagkamrater reagerade på Mourinhos ord i lördags. Det påstås att spelarna ska ha blivit förvånade och arga när de hörde vad Mourinho sa. Några spelare ska till och med vara av åsikten att Shaw mobbas av Mourinho.

Jamie Jackson på Guardian menar dock att det hela kan blåsa över. Shaw ska inte tvingas bort från klubben. Vänsterbacken ska inte ha uppskattat managerns kommenterar men han ska fortfarande se det som ett alternativ att stanna i United över nästa säsong.

Morrison till Jamaica

Ravel Morrison ser ut att till sist bli landslagsman. Men inte för England. Istället ska han ha accepterat Jamaicas inbjudan. Morrison – som nu spelar klubblagsfotboll i Mexiko – ska vara angelägen att representera Jamaica men debuten kommer inte att ske nu i mars.

Framgångsrikt läktarförsök

När United mötte Brighton i lördags testades att samla högljudda supportrar på L-sektionen på Old Trafford. Försöket ska ha slagit väl ut och många har lyft fram stämningen i lördags som bra.

Lingard mot Middlesbrough

Avslutningsvis så är det idag ett år sedan United vann med 3-1 mot Middlesbrough i Premier League. Matchen var väl inte den mest minnesvärda men Jesse Lingard slog till med ett mäktigt mål.