Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: En säsong till för Juan Mata

Embed from Getty Images

Juan Mata kommer att vara en Manchester United-spelare åtminstone över säsongen 2018/19. Detta bekräftas sent på tisdagen, då United meddelar att optionsåret på Matas kontrakt har aktiverats.

Mata värvades till United från Chelsea i januari 2014. Unitedkarriären är nu 172 matcher och 39 mål gammal. Under tiden i klubben har han vunnit Europa League, FA-cupen, ligacupen och Community Shield.

Juan Mata:

Jag känner mig fortfarande väldigt lycklig och väldigt stolt att vara en del av den här klubben. Jag tycker att alla som tillhör Manchester United ska känna sig privilegierade och det är så jag känner mig.

Jag trivs med alla i klubben och givetvis med managern och mina lagkamrater. När du är en del av den här klubben är din fotbollskarriär inte längre densamma. Det förändras, för det här är en av de största klubbarna i fotbollshistorien. Varje dag försöker jag tala om för mig själv hur lycklig och privilegierad jag är, försöker dra nytta av varje träning och försöker att förstå hur viktigt det är att vara en Manchester United-spelare.

José Mourinho:

Mata är väldigt viktig. När jag kom hit för ett och ett halvt år sedan [sa de] ”Mata är i problem, i problem, i problem” och nu får han en förlängning på ett år. En viktig spelare för mig, viktig spelare för klubben, viktig spelare för de andra spelarna.

Mourinho pratade på den spärrade delen av måndagens presskonferens medan Mata pratade i en intervju med MUTV. Annars är det inte brukligt med citat i samband med att optionsår på kontrakt aktiveras.

Michael Carrick, Marouane Fellaini och Zlatan Ibrahimovic har avtal som löper ut efter den här säsongen, utan optionsår. Här har Mourinho bekräftat att Carrick nästa säsong kommer att ingå i ledarstaben medan United vill förlänga med Fellaini. Allting tyder på att Zlatan gör sina sista månader i United.

Daley Blind, Ander Herrera, Sam Johnstone, Luke Shaw och Ashley Young har alla avtal som löper ut efter den här säsongen. De fem spelarna har dock optionsår över nästa säsong. Obekräftade rapporter säger att United har utnyttjat optionerna på några av spelarna. Troligen kommer vi att få fler rapporter i stil med denna om Mata den närmaste framtiden. Det kan tänkas att United är villiga att släppa Johnstone på fri transfer, i övrigt är det spelare som United sannolikt vill behålla. Skulle United vilja bli av med någon av spelarna så skulle det ändå vara ekonomiskt riktigt att aktivera optionsåret för att då kunna få en övergångssumma vid en försäljning.

Fullständig information om spelarnas kontrakt på vår sida för truppen.

Juan Matas Unitedkarriär: