Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Datum för FA-cupsemi; United vill förbättra stämningen; Alexis inte nöjd med starten

Det är långt kvar till match. Alldeles för långt kvar. Men vi gör vad vi kan för att få information om vad som händer runt United. Idag rapporterar vi bland annat om FA-cupens semifinal, Tahith Chong, Zlatan Ibrahimovic, Alexis Sanchez och så klart Luke Shaw. Bland annat!

Vi börjar dock med rapporter från de som är iväg på landslagsspel. För den som vill ha koll på exakt när alla Unitedspelare som är iväg har match rekommenderar vi att ni kollar landslagskollen som Österdahl föredömligt satte ihop igår.

Här är dagens matcher där Unitedspelare är involverade.

Onsdag 21 mars:

  • 12.00: Belgien U19 – Frankrike U19 (EM-kval, spelas i Benidorm, Spanien) [Boonen]
  • 14.30: Spanien U17 – Ukraina U17 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Puigmal]
  • 16.00: Irland U19 – Slovakien U19 (EM-kval, spelas i Portugal) [O’Connor]

I skrivande stund kan vi rapportera att Indy Boonens Belgien förlorade med 3-2. Belgarna ledde med 2-0 fram till den 81 minuten, då klev fransmännen fram och vände matchen. Boonen blev utbytt i den 85 minuten, och fick därför från sidan se fransmännen kvittera bara minuten efter han gått av, för att sedan avgöra matchen på stopptid.

Övriga två matcher från idag rapporterar vi om imorgon.

Datum och tid för semifinal i FA-cupen satt

Lördag 21 april, 18.15 svensk tid, då spelar Manchester United semifinal i FA-cupen. Matchen spelas som ni säkert redan vet mot Tottenham, på Wembley. Alltså Tottenhams hemmaarena. Dock lottades United till hemmalag, så fördelen av att använda samma omklädningsrum som vanligt får Spurs alltså inte. Om det nu spelar någon roll.

FA-cupen är Uniteds, i praktiken, sista titelchans den här säsongen.

Den andra semifinalen, mellan Chelsea och Southampton, spelas dagen efter, söndag 22 april klockan 16.00 svensk tid.

United vill ha livfullare läktare

Att stämningen på läktaren på Manchester United kan vara bättre är nog de flesta överens om. I stormatcher är det ofta inga problem, men i mindre matcher är det inte alltid superhög stämning.

Flera engelska medier, bland annat The Guardian och The Independent att United tar detta seriöst, och har haft möten med fansen för att förbättra.

Mot Brighton i FA-cupens kvartsfinal provades det att reservera en sektion som normalt sett tillhör bortafansen för människor som ville vara med och skapa en “loud and vibrant atmosphere” (en högljudd och livfull atmosfär), och försöket anses lyckat. Att behålla sjungande på den sektionen blir dock omöjligt, då sektionen som sagt är avsedd för bortalagets fans.

Enligt artikeln i Independent infördes designerade sångsektioner på Old Traffords J- och K-sektioner 2014, för att förbättra atmosfären. Kanske dessa skall utvecklas ytterligare? Att klubben på något sätt kan se till att de sektionerna enbart består av fans som är där på så gott som varje match, och inte ”turister” och andra som är där på en eller ett par matcher per år. Det bör kunna ge en effekt.

Det pratas också om att trycka upp och ge ut sånghäften, något undertecknad tror mindre på. Det som är positivt är att United verkar ta det på allvar och jobbar för att få till en bättre stämning.

Vi följer med spänning.

Luke Shaw

Det har varit mycket Luke Shaw den här veckan. Idag är inget undantag

Gary Neville har en känsla av att snacket om Shaw är ett sätt för United att få bort fokus från andra saker för tillfället. Neville pratar också lite om Pogba och att han måste bli jämnare. Läs gärna, det är intressanta tankar från Phil Nevilles storebror.

Ashley Young å sin sida, han tror att Shaw kan bli en av världens bästa vänsterbackar. Detta trots att Young själv alltså går före Shaw både i United och i landslaget.

Manchester Evening News rapporterar att Shaw, trots att Mourinho gett spelarna som inte är med landslag ledigt, kör för fullt på Carrington för att visa att han är seriös och vill vara ett alternativ för portugisen. Detta samtidigt som till exempel Chris Smalling befinner sig på beachen.

Alexis medger problem

Alexis Sanchez första tid i United har inte blivit den succé vi förväntade oss. Chilenaren har haft stora problem med spelet, och endast lyckats göra ett mål. Detta dessutom först efter att ha missat en straff.

Med landslaget nu har han öppnat upp om att första tiden varit svår, att han förväntade sig bättre efter flytten och att han till och med bett om ledigt från den här landslagssamlingen för att få stanna i Manchester.

”Eftersom jag personen som kräver mycket av mig själv förväntade jag mig något bättre. 

”Efter min ankomst till United var det svårt att förändra allt snabbt. Jag tvekade till och med på att komma hit [till Sverige, med landslaget].

”Jag bad om att få missa dessa matcher, men sen tänkte jag om och pratade med Claudio [Bravo] och sa till honom att vi alla skulle vara eniga.

”Klubbytet kom väldigt abrupt, och det är första gången jag byter klubb i januari, men många saker har hänt i livet som är svåra.”

Vi får tolka det sista som att Alexis ändå ser framtiden an.

Chongs första intervju

Tahith Chong kan med fog sägas vara en av de mest intressanta spelarna i Uniteds ungdomslag, om inte den mest intressanta. Den hårfagre holländaren som är född på Curaçao i Västindien (ett autonomt område som hör till det holländska kungariket, ish) har gjort sin första ”riktiga” intervju med MUTV.

Ni hittar intervjun här, och Chong pratar bland annat om sin svåra skada, hur kul det är att spela fotboll igen och att det viktigaste för honom är att hålla fötterna på jorden för att kunna utvecklas ordentligt. Väl värt en titt.

Valencia sägs inte vilja köpa Pereira

Andreas Pereira gick iväg på lån till Valencia sent i somras. I skrivande stund har laget spelat 29 matcher i ligan, varav Pereira har startat tio och hoppat in i sju. Det låter kanske inte så bra, men han har varit borta i åtta matcher på grund av skador och en avstängning, vilket gör facitet lite bättre.

Men, enligt den spanska sidan Superdeporte, så är Valencia inte intresserade av att köpa loss brassen till sommaren. Om han kommer ta, eller ens få, chansen att spela sig in i United får vi se. Vi minns att Mourinho inte var speciellt glad över att han inte stannade i klubben den här säsongen, för att kämpa om en plats i laget. Så det lär krävas en rejäl skopa proffessionalitet från Pereira i sommar för att övertyga portugisen.

Zlatan kunde riskerat påföljd från FA

Priset till dagens ickenyhet som ändå är en nyhet går till att Zlatan Ibrahimovic kunde ha blivit straffad av FA. Han skulle ha medverkat i ytterligare ett av alla spelbolags lanseringar på måndag, men FA:s regler säger att spelare (och ledare, med mera runt fotbollen) inte får spela på sport, och de får inte medverka i reklam eller dylikt för betting de själva inte får spela på. Så där har FA spelarna i ett härligt litet grepp.

Idag kom det därför fram att spelbolagets lansering skjuts fram på obestämd tid.

Ramazani skriver på

Vi avslutar med att meddela att U18-truppens Largie Ramazani idag har skrivit på sitt första proffskontrakt med klubben. En framtida A-lagsspelare? Vi får se.