Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Sju startspelare klara till Watford men Lukakus finalmedverkan oviss

Manchester United säkrade igår andraplatsen i Premier League. Detta efter 0-0 borta mot West Ham i en match som lyckades med konststycket att vara sämre än arenan – den oändligt usla London Stadium – den spelades på.

Matchen? Ja, den var mestadels ointressant. United borde ha gjort mål men lyckades inte med det. I slutet hettade det till. På något väldigt märkligt sätt lyckades den usla domaren Jon Moss – som till och med var sämre än matchen – undgå att visa ut Mark Noble.

https://twitter.com/mufcgif/status/994677001800880129

På läktarna handlade det annars om att hylla Sir Alex Ferguson.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

“Varje lag som kommer till en sån är match där du behöver något för att nå ett visst mål kämpar för det,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

“Det bästa sättet att försöka ta poängen var att försöka vinna matchen och vara säker, vilket var vad vi försökte. Men när matchen går till minut 70-75 så om du inte vinner så undviker du att förlora. Du gör jobbet, tar poängen och slutar tvåa och kan ta dig an matchen på söndag med ett annat perspektiv.

“Så jag tycker att matchen var ganska bra. Vi hade kontroll på matchen. Sedan när David [Moyes] går med Carroll och Marko [Arnautovic] anpassade vi oss bra. För vi var redo för det genom att spela med tre mittbackar.

“Vi förtjänade poängen och vi förtjänade andraplatsen. När det inte är möjligt att bli mästare är andraplatsen den bästa positionen som är tillgänglig, vilket är vad vi fick.”

Frågan är väl i vilken utsträckning vi ska fokusera på att United är bättre än 18 lag och i vilken utsträckning vi ska fokusera på att avståndet upp till Manchester city är 19 poäng. En andraplats kan förstås vara en språngbräda inför nästa säsong. Personligen får jag dock inte den känslan, för vi var aldrig nära och avståndet har hela tiden växt.

Det bästa Unitedexemplet är kanske ligatiteln 2007. Säsongen innan var vi distanserad tvåa, så där finns paralleller att dra. En markant skillnad är dock att vi 2005/06 var bättre än mästaren Chelsea under säsongens andra halva. Vi avslutade dessutom ligaspelet med 11-2-1 på de 14 sista matcherna.

Mourinho ville inte skapa någon kontrovers av situationen i slutet på matchen.

“Jag har tittat på bilderna, Paul och Noble såg ut att vara kära. De kelade, kramades och kysstes och bytte tröjor. Jag tycker att det var bra! […] [Domaren] Moss var där och hanterade det bra. […] När jag såg spelarnas reaktion var det inget extraordinärt.”

Mer från Mourinho nedan och i gårdagens matchdagsblogg.

Lagnyheter inför Watford

José Mourinho roterade igår och han lovar att rotera ännu mer till matchen mot Watford. Sju startspelare har bekräftats: Sergio Romero kommer att stå i mål, Eric Bailly och Daley Blind går in i backlinjen, Michael Carrick gör sin sista match på mittfältet och offensivt får Anthony Martial, Juan Mata och Marcus Rashford chansen.

“[Jag spelade] Alexis [Sánchez] och Lingard för de spelade inte förra matchen,” säger Mourinho. “Vi försökte ge möjligheter till folk att spela, även de som antagligen spelar cupfinalen. Att vila ett par veckor är inte den bästa förberedelsen. Marcus och Anthony spelade mot Brighton, idag var det Alexis och Lingard och på söndag är det Martial och Rashford igen.”

Läser vi mellan raderna torde det därmed vara givet att även Nemanja Matic och Ashley Young startar på söndag. Släng in Matteo Darmian och Marcos Rojo så har vi en helt utbytt, om än obalanserad, startelva. Möjligen kan Scott McTominay få chansen igen, för jag tror inte att Mourinho vill starta någon som startar mot Chelsea två gånger den här veckan.

“Det är normalt att Michael Carrick är kapten på Old Trafford i den sista matchen i hans karriär,” säger Mourinho. “Jag spelar också Blind, Bailly och Mata. Jag har alla spelare tillgängliga, undantaget Fellaini och Lukaku.”

Lukakus finalmedverkan oviss

Romelu Lukaku blev skadad mot Arsenal och har inte spelat sedan dess. De första rapporterna antydde att FA-cupfinalen inte skulle vara något problem men gradvis har uttalandena blivit mindre positiva.

“Vi hoppas att han kan spela finalen,” sa Mourinho igår. “Han är i Belgien och behandlas. […] Vi väntar bara på att se om det är möjligt för honom att vara involverad i finalen. Om inte från start så åtminstone på bänken.”

Moyes presskonferens

“Jag tycker att spelarna visade en fantastisk attityd,” sa West Hams manager David Moyes efter gårdagens match. “Det gav oss en bra poäng och en poäng jag tycker att vi verkligen förtjänade.”

De Gea vann guldhandsken

David de Gea höll igår nollan för 18:e gången den här säsongen. Därmed står det klart att han för första gången vinner Premier Leagues guldhandske, som den målvakt som har flest nollor under säsongen.

Mer från De Gea i matchdagsbloggen.

Young firade 200 och 500

Ashley Young hade också något att fira igår. Han gjorde sin 200:e match för United och sin 500:e klubblagsmatch totalt (110 för Watford, 190 för Aston Villa).

United bäst på 0-0

0-0-matchen igår var Uniteds 19:e 0-0-match sedan Sir Alex Ferguson tackade för sig. Med det är United bäst (sämst?) tillsammans med Southampton.

Tre Unitedspelare till kvartsfinal, kan bli fyra

U17-EM pågår för fullt i England och tre av fyra grupper är färdigspelade.

I det engelska laget är mittfältaren James Garner lagkapten medan Ethan Laird, till vardags ytterback, har varit given i mittförsvaret. De båda spelarna spelade varenda minut i gruppspelet, där England gick vidare med minsta möjliga marginal. Efter inledande segrar mot Israel (2-1) och Italien (2-1) blev det förlust med 1-0 mot Schweiz. England, Italien och Schweiz slutade alla på sex poäng. Tack vare inbördes möte slutade England tvåa efter Italien. I kvartsfinal väntar Norge.

Largie Ramazanis Belgien vann sin grupp i överlägsen stil, efter 2-0 mot Irland, 4-0 mot Bosnien och 1-0 mot Danmark. Ramazani var av okänd anledning (troligen sjuk eller skadad) otillgänglig för spel i första matchen. Han fick sedan ett kort inhopp mot Bosnien för att därefter spela hela matchen mot Danmark. Tyskland eller Spanien väntar i kvartsfinal.

Arnau Puigmal och Spanien har bara spelat två matcher. De ligger illa till och måste ikväll vinna mot Tyskland för att säkra en kvartsfinalplats. Spanien inledde med seger (1-0) mot Serbien men föll sedan (2-0) mot Holland. Tyskland står också på tre poäng men är före på bättre målskillnad, medan Holland har säkrat gruppsegern. Puigmal startade båda matcherna men blev också utbytt båda gångerna.

Cantona till Soccer Aid

Den 10 juni får vi chansen att se Eric Cantona spela fotboll på Old Trafford. Han kommer nämligen att spela i välgörenhetsmatchen Soccer Aid.

Cantona har också, på sitt alldeles egna sätt, diskuterat Sir Alex Ferguson.

Länktips: Intervju med Carrick

ESPN:s Mark Ogden har intervjuat Michael Carrick. Rekommenderad läsning!

Fem legender tackade för sig

Michael Carrick tackar för sig på söndag. Bättre hade givetvis varit om han hade gjort sin sista match idag. Då hade han nämligen kunnat bilda klubb med Eric Cantona, Denis Irwin, David Beckham, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic, som alla spelade sin sista Unitedmatch den 11 maj.

Res med oss till Manchester!