Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zidane siktar in sig på United; skadeläget inför Brighton; juniorspelare lämnar

Fortfarande några dagar kvar till nästa Manchester United-match fortsätter surret om att United ska anställa en sportdirektör. En sådan skulle då ansvara för att utse en ny tränare och möjligen är Zinedine Zidane i så fall ett aktuellt namn.

Annars berättar vi om junioren som försvann och att även Barcelona tycks avskriva möjligheten att Spaniens näst största klubb ska ha en chans att värva Paul Pogba.

Zidane siktar in sig på United

Zinedine Zidane siktar in sig på Premier League och framför allt Manchester United som nästa steg i karriären. Åtminstone påstår den franska tidningen L’Équipe det.

Det förefaller dock vara en väldigt spekulativ artikel. Där skribenten funderar på vad som är logiskt, snarare än att den är underbyggd på rapporter från källor.

Barcelona: Tror inte vi försöker värva Pogba

“Jag tror inte att vi kommer att försöka värva Pogba, men han är en fantastisk spelare,” ska Barcelonadirektören Ariedo Braida ha sagt till Radio Sportiva, enligt Manchester Evening News.

Sannolikt kommer vi att få leva med spekulation tills det spanska transferfönstret stänger vid månadsskiftet (ja, säkert mycket längre än så). Det finns dock absolut ingenting som tyder på att United har några funderingar på att göra sig av med den franska världsmästaren.

Sportdirektör igen

Rapporterna som säger att Manchester United är på väg att anställa en sportdirektör (eller fotbollsdirektör eller sportchef eller vad vi nu vill kalla det) fortsätter att strömma in. Vi har tagit upp rapporter ett par gånger de senaste dagarna. Nu skriver även Andy Mitten att United letar efter en sportdirektör.

Nu är det förstås inte så att en sportdirektör skulle vara den magiska lösningen på alla Manchester Uniteds problem. De flesta är nog ändå eniga när jag hävdar att det är bättre med en faktiskt sportdirektör än att Ed Woodward agerar som en sådan, vilket förefaller vara fallet just nu.

Lönesänkning för Woodward

På tal om Ed Woodward så noterar Times att hans lön förra säsongen sänktes från 2,95 miljoner pund till 2,6 miljoner. Någon förklaring ges inte. Det skulle kunna tänkas vara valutarelaterat eller bonusrelaterat.

Vint återvänder till USA

Will Vint var en av spelarna som signerade för Uniteds juniorlag inför den här säsongen. Hans tid i United blev dock kort och amerikanen ska nu flytta hem till USA. Anledningen är att han inte fick visum för uppehället i England.

United har i detta nu inte bekräftat något officiellt och det ska inte uteslutas att det hela lämnas okommenterat från officiellt håll. Enligt ESPN ska Vint nu provspela med flera amerikanska klubbar.

Skadeläget inför Brighton

Uniteds hemsida snackar om läget i laget inför söndagens match mot Brighton. Det hela tycks dock baseras på José Mourinhos kommentarer efter segern mot Leicester.

Mourinho räknar med att spelarna som var skadade mot Leicester – Dalot, Herrera, Matic, Rojo Romero och Valencia – fortsatt är borta. Däremot finns chansen att Jesse Lingard, som inte kände sig redo för spel mot Leicester, kan spela på söndag.

Lite Leicesterhöjdpunkter

Så här några dagar efter segern mot Leicester kan det vara lägligt att minnas tillbaka. Så vi tittar på Luke Shaws mål i fyra minuter.

Dessutom spenderar vi åtta minuter på Paul Pogbas samtliga bollkontakter i matchen.

Res med oss till Manchester!