Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dålig uppkoppling bakom irritation; Ronaldo får spela mot United

Den här veckan handlar det mestadels om José Mourinho och Paul Pogba. Så också idag. Dagens nyhetssvep rymmer också världens bästa David de Gea, VAR och Cristiano Ronaldo.

Annars hoppas vi att Manchester United nu har fokus på lördagens match mot West Ham. Det borde vara en given seger för United men det är inte så väldans mycket som är givet just nu.

(Den som redan är trött på Pogba och Mourinho uppmanas scrolla sig förbi första rubriken.)

Dålig uppkoppling orsakade bråk

Den som har varit på Old Trafford vet att det vanligen är svårt att ta sig ut på internet (det tycker jag egentligen är bra). Det är inte bara den vanliga åskådaren som har problem. Paul Pogba satt på läktarplats när United i tisdags förlorade mot Derby. I halvtid (eller om det var under första halvlek, oavsett när United ledde) försökte han posta en video där han roade sig tillsammans med Andreas Pereira och Luke Shaw. Old Traffords internet var inte medgörligt och videon postades först efter slutsignalen.

José Mourinho noterade att videon postades efter matchen och blev fly förbannad, då han tolkade det som att Pogba skrattade för att United förlorade. Därför konfronterade managern sin mittfältare på gårdagens träning.

Det hela ska nu vara utrett. Inte för att skriverierna lär sluta för det. Uppenbart är också att Mourinho ville att det skulle skrivas om incidenten, annars hade han ju inte konfronterat Pogba under den kvart som Skys kameror fick vara på plats (det får de vara ungefär en kvart varje månad).

I alla fall. Det fortsätter att skrivas.

  • Mourinho eller Pogba verkar vara den allmänna uppfattningen. Ja, ingen av dem verkar bli en allt populärare uppfattning. Att båda ska vara kvar i United när nästa säsong börjar är det inte längre många som tror. BBC:s Simon Stone kommer med en grundlig genomgång.
  • Ed Woodward är en av inte många. Han ska inte ha några planer på att sparka Mourinho. Samtidigt ska Woodward utesluta en försäljning av Pogba. Att mittfältaren inte längre är vicekapten tycker Woodward är okej. Detta enligt Paul Hirst på Times.
  • Daniel Taylor på Guardian är alltid läsvärd. Jag fastnade framför allt för detta: ”Mourinho skapade konflikt nästan från dag ett. Hans attityd, enligt en ledande källa på Old Trafford, var att ’allting var skit, träningsanläggningen var skit, spelarna var skit, läkarstaben var skit, maten var skit, arenan var skit, allting’.”
  • Vad tycker de andra spelarna då? Om vi ska tro på Chris Wheeler på Daily Mail så varierar det (ingen länk, jag vill ju inte att ni ska klicka er in på Daily Mail av misstag). Pogba har, föga överraskande, spelare som Anthony Martial och Eric Bailly på sin sida, medan även Andreas Pereira och Luke Shaw ska vara mindre förtjusta i sin manager. De äldre spelarna – Ashley Young och Nemanja Matic nämns, och tidigare även Michael Carrick – ska dock distansera sig från Pogba. Även Romelu Lukaku uppges ha ställt sig på managerns sida. Den goda relationen mellan Lukaku och Pogba är inte förstörd, men de är inte lika nära nu som de var förra sommaren, då Pogba var starkt bidragande till att Lukaku valde United.

Ronaldo tillgänglig mot United

Uefas disciplinära kommitté har idag sammanträtt och som väntat valde de att inte förlänga Cristiano Ronaldos avstängning. Det betyder att Ronaldo kommer att vara tillgänglig i båda matcherna mot United. Låt oss oroa oss för det när vi har tvålat dit Valencia.

VAR i Champions League nästa säsong

Uefa har beslutat att videodomare ska introduceras i Champions League nästa säsong. Europa League får dock vänta till säsongen 2020/21.

Det är förväntat att även Premier League kommer att introducera videodomare nästa säsong.

Shaw hyllar De Gea

Tidigare i veckan röstades David de Gea fram som världens bästa målvakt (ja, det gjorde Thibaut Courtois också, i en givetvis sämre omröstning). Luke Shaw har full förståelse för detta!