Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Senaste nytt gällande Pogba & Mourinho; Spelarna tappar tro på sin manager

I dagens nyhetssvep får ni möjlighet att läsa om det allra senaste gällande Pogba- och Mourinho-situationen, att fler och fler spelare börjar tröttna på United-managern och vilken damspelare som blivit uttagen i det engelska landslaget.

Det finns även lite material från gårdagens match mot Derby County att tillgå:

Pogba & Mourinho – senaste nytt

Igår rapporterade vi om det allra senaste gällande Paul Pogba och José Mourinho när det kom samstämmiga uppgifter som menade att United-managern valt att plocka bort fransmannen från sin roll som vice-kapten. Den artikeln kan ni läsa i sin helhet här.

Under gårdagskvällen och under dagen har det tillkommit ett flertal nya uppgifter. Bland annat har José Mourinho bekräftat, i en intervju med Sky Sports efter förlusten mot Derby igår, att rapporterna stämmer – Uniteds nummer sex kommer inte längre  vara vice-kapten bakom Antonio Valencia.

Embed from Getty Images

Mourinho dementerade dock samtidigt att det skulle ha förekommit ett bråk mellan de båda.

”Nej. Den enda sanningen (i rapporterna) är att jag gjorde valet att Paul inte längre skulle vara andrakapten. Men inget bråk, inga problem alls”, berättade 55-åringen.

”Samma person som beslutade att Paul inte längre skulle vara andrakapten är samma person som beslutade att Paul skulle vara andrakapten – jag själv. Jag är managern, jag kan ta de här besluten. Inget bråk alls, inga problem alls. Bara ett beslut som jag inte behöver förklara”, avslutade Mourinho.

Sky Sports har även fångat upp en minst sagt märklig sekvens från dagens träning i en video som går att ta del av nedan. Vad som sägs och vad som faktiskt händer är svårt att sia kring, men att det är en frostig stämning går det nog att enas om.

Spelarna tappar tro på Mourinho – klubben backar honom

ESPN, med Mark Ogden, Rob Dawson och Gabriele Marcotti vid rodret, har under dagen publicerat en längre artikel gällande den nuvarande stämningen i spelartruppen. De säger sig ha talat med flertalet källor kring klubben – både spelare och andra personer.

Bland annat ska flera spelare blivit både arga och frustrerade över beslutet att plocka bort Paul Pogba som vice-kapten, något som endast sägs vara ett exempel i raden av flertalet liknande situationer sedan Mourinho tog över klubben.

José Mourinhos kommentarer igår om att ”han visste att vi var i trubbel” när Phil Jones och Bailly var de enda spelarna som fanns kvar till att lägga straffar, ska ha varit ytterligare ett exempel på United-managerns icke uppskattade sätt att hänga ut spelare och kritisera dem offentligt.

Embed from Getty Images

En annan källa, som står nära Pogbas agent Mino Raiola, beskrivs ha sagt att Mourinho ”har tappat sina viktigaste egenskaper: förmågan att koppla, läsa och relatera till sina spelare”.

Trots den ökade disharmonin bland spelarna, så fortsätter United-ledningen att backa sin manager. ”Ed Woodward har gjort det tydligt för spelarrepresentanterna att ledningen fortsatt är 100 procent bakom Mourinho”, skriver ESPN i sin artikel.

De skriver fortsättningsvis att ledningen är medvetna om den rubbade stämningen hos många av klubbens spelare, men att det finns en tro och ett hopp om att den tidigare Chelsea-managern kan lyckas vända på skutan.

Embed from Getty Images

ESPN ger även flertalet ytterligare exempel på vad deras källor berättat för dem om den sviktande stämningen, något som det givetvis går att läsa mer om i artikeln på deras hemsida.

Avslutningsvis skriver de att flera spelare kan tänkas lämna klubben nästa sommar om det inte sker än förändring/förbättring. Paul Pogba, som ryktats vilja lämna klubben, sägs dock inte ha tagit något beslut om sin framtid än. ESPN går såpass långt att de säger att dessa rykten till och med är ”långt ifrån sanningsenliga”.

Greenwood i landslagstrupp

Vi gratulerar damlagets lagkapten Alex Greenwood, 25, som i dagarna blivit uttagen till det engelska landslaget. Vänsterbacken har varit en starkt bidragande faktor till Uniteds formidabla start i ligaspelet – vinster i samtliga matcher, utan ett enda insläppt mål!