Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Alla i truppen vet att de måste bidra

Embed from Getty Images

10-1-0.

Tio vinster. En oavgjord. Noll förluster. Det Ole Gunnar Solskjaer har gjort med detta Manchester United är fucking enastående.

Igår var det Fulham som städades av. Egentligen var matchen över som tävling redan när Paul Pogba gav United ledningen efter en kvart. Anthony Martial sprang sedan från halva plan och dubblade ledningen. Därifrån var det en transportsträcka.

Visst hade det varit trevligt att gå lite hårdare för fyran, femman och sexan. Rätt beslut var ändå att spara energi inför tisdagens drabbning.

10-1-0.

Bra lag kan vinna tio matcher av elva. Uniteds resultatrad var 10-7-7 när Solskjaer tog över. Det han tog över var inte ett bra lag. Vi visste nog alla att det var ett lag som kunde bättre. Men denna totala scenförändring var det knappast någon som kunde föreställa sig.

Laget som helhet har höjt sig. Individuellt får vi ut mer av de flesta spelarna. Egentligen är det ingen som kan sägas ha blivit sämre under Solskjaer (även om spelare som Lukaku och Sánchez kanske inte har höjt sig).

Allra tydligast är förändringen om vi tittar på Paul Pogba. I andra halvlek igår såg han ut som en vuxen man spelades med småpojkar. Det är en vacker syn när Pogba dribblar och motståndarna bara studsar bort från honom. Den överlägsenheten är sällan skådad på den här nivån, än mindre så när spelaren inte ens går in för att förnedra motståndaren.

10-1-0.

Pogba blev utbytt för sent om ni frågar mig. Överlag tycker jag att Solskjaer var för sen med att byta. Vi kommer inte få många chanser att vila Pogba, Ander Herrera och Nemanja Matic. Då gäller det att passa på.

För att Solskjaer inte litar på sina reservmittfältare är tydligt. Victor Lindelöf är given i mittförsvaret men vi står inte och faller med hans medverkan. På fem nollor under Solskjaer har vi haft fyra olika mittbackskombinationer. Vi kan vila två ordinarie anfallare och ändå vinna enkelt på bortaplan. På mittfältet får vi ett byte först i tremålsledning med en kvart kvar.

Så blickar vi med optimism mot PSG. Vi går inte in i den matchen som favoriter. Men vem vid sina sinnens fulla bruk satsar mot Solskjaers United?

10-1-0.

Mer från matchen:

Solskjaers presskonferens

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer var förstås belåten – om än inte med ljudsystemet – när han snackade med media efter Uniteds seger.

“Det är ett svårt ställe att komma till. Vi gav dem de första tio minuterna kanske. Efter att vi gjorde det första målet spelade vi fantastiskt,” sa Solskjaer.

…om Paul Pogba

“Jag gillar inte att jämföra spelare. Han är i bra form. Hans offensiva spel… när han kommer in i boxen finns det alltid en möjlighet att vi ska göra mål. Fantastiskt avslut, det första. Jag tror inte att jag skulle ha skjutit så.”

…om Martial

…om topp 4

United är efter gårdagens seger fyra i tabellen (Chelsea har dock dagens bortamatch mot city till godo).

“Fotboll har blivit så att topp 4 är en stor sak. Det är så många matcher kvar. Nästa ligamatch är Liverpool. Vi måste se till att vara kvar bland de fyra bästa.”

…förstaplatsen

United har ätit upp elva poäng för att ta över fjärdeplatsen och direkt efter segern var det bara elva poäng till förstaplatsen (fjorton nu). Solskjaer envisas dock med att hävda att avståndet är för stort.

…om skillnaden

“Det är inte jag som gör en skillnad. Det är hela laget, vi tillsammans. Det är spelarna, ledarna, hur vi gör det på träningarna. Det handlar inte om en person när ett lag vinner.”

…förändringar inför PSG

“Det handlar om truppen. Idag var det en chans för alla att säga ‘jag vill spela på tisdag’. Du måste lita på spelarna. Ligan är avgörande för oss. Jag har varit i den situationen själv, det handlar om att greppa chansen.”

Var det riskabelt att göra så många ändringar?

“Det hade varit en risk att spela samma elva som senast. Det handlar om truppen. Om vi ska vara framgångsrika måste alla i truppen bidra. Alla i truppen vet att de måste bidra.”

…om Fred

“Fred är som alla andra. Du vet att han kommer att kunna bidra. Och han kommer att bidra, oroa er inte för det.”

…Glazer på plats

Uniteds delägare Avram Glazer var, tillsammans med vice verkställande ordförande Ed Woodward, igår på plats på Craven Cottage. De båda ska ha varit i samtal med Ole Gunnar Solskjaers agent Jim Solbakken.

Här kan vi förstås addera ett och ett till att de diskuterade Solskjaer som permanent Unitedmanager. Lika troligt är dock att de diskuterade något annat.

Solskjaer var på presskonferensen inte villig att ge oss några ledtrådar.

Ole’s at the wheel

https://twitter.com/mufcaways_/status/1094246576745340928

Ole’s at the Wheel

Mata och Smalling

Spelarreaktioner

Res med oss till Manchester!