Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Fulham – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

En svag start följdes upp av 80 extremt stabila minuter. Englands just nu klart bästa lag tog återigen tre poäng, och the Ole Gunnar Solskjaer-story fortsätter.

Det kunde gått annorlunda, ja mot ett bättre lag hade det förmodligen gått annorlunda, för detta var litegrann en motsats till matchen mot Leicester. Då spelade United bra i 10-15 minuter, sedan såg det rätt dåligt ut och Leicester förtjänade minst en poäng.

Idag var de 5-10 första minuterna dåliga och tämligen slarviga, sedan hittade Unitedspelarna rätt och lyckades skapa tillräckligt mycket för att vinna matchen med tre mål. Tittar vi på Understats statistik för ”expected goals” ser vi dock att Fulham faktiskt skapade något (marginellt, men ändå) mer än United, låt vara att expected goals är ett trubbigt instrument, precis som all statistik är utan kontext. Men det är ändå värt att notera.

Paul Pogba, Anthony Martial och faktiskt Ander Herrera får högst betyg av mig idag, och betyget är högt om än inte det allra högsta. Snittet blir också bra, endast tre (av tolv) spelare hamnar så lågt som sex och ingen underkänns.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Varnad. En typiskt stabil de Gea-insats, utan den här superräddningen. Varnad tillsammans med Mitrovic när de inte var helt överens i slutet av matchen.

Diogo Dalot: 7

Bra match att ta in den unge Dalot, när han kan fylla på framåt och motståndarna inte hotar överdrivet mycket på hans kant. Lite för dåliga inlägg, men stabiliteten han visade rätt igenom matchen gör att han var bra.

Chris Smalling: 7

Inledde svagt, och med bättre motståndare kunde han blivit mer avslöjad då. Efter några minuter hittade han dock mer rätt, och tog sedan hand om Mitrovic under de resterande 80 minuterna. Stabil även det inne i mig inte finns att känna mig stabil med Smalling i nuläget.

Phil Jones: 7

1 assist. En assist (visserligen en enkel sidledspassning på en planhalva, men ändå en assist) och faktiskt ett skott som mycket väl kunde gjort honom till målskytt – Jones var oväntat med framåt. Bakåt kompletterade han Smalling bra och visade att han är en mycket nyttig truppspelare.

Luke Shaw: 7

Ganska samma som Dalot, fyllde på bra framåt utan att slutprodukten var på topp, och mycket bra defensivt. För att bli en världsback av toppklass behövs mer, men det är en stabil säsong vi ser från Shaw.

Ander Herrera: 9

Utbytt 85. Magnifik i presspelet, slog flest lyckade passningar och vann mest boll under sin tid på planen. Herrera är A och O för att det här laget skall fungera just nu. Jag hade gärna sett att han bytts ut tidigare för att få vila inför tisdag, men han borde å andra sidan klara sig bra.

Nemanja Matic: 7

Varnad. Matic är sällan en spelare som glänser, inte ens när han är bra. Idag var han definitionen av stabilitet för mig, vilket gav Pogba chansen att glänsa framåt och mittbackarna fick det stöd de behövde.

Paul Pogba: 9

Utbytt 74. 2 mål. Planens lirare, gav United ledningen med sitt fina skott som lurade Rico, och punkterade sedan matchen med sin straff efter 65 minuter. Statistiken nedan talar sitt tydliga språk utöver det, och det faktum att Pogba nu börjar hota i Premer Leagues skytteliga är ett tecken på den här mannens kvalitet.

Juan Mata: 6

Fixade straffen som gav 3-0, och var godkänd i övrigt. Men som Adam är inne på i snackisarna så passar spanjoren inte i rollen som högerytter. Men ändå, helt okej Mata, och Lingard fick 90 minuters vila vilket var oerhört nyttigt.

Romelu Lukaku: 6

Ser ut att ha tappat de kilo muskler som tidigare höll tillbaka honom, men han har inte riktigt hittat sitt spel med den här kroppen. Tampas okej mot Fulhams backlinje, men han visade inte heller idag att han skall bli förstaval igen.

Anthony Martial: 9

Utbytt 70. 1 mål, 1 assist. Jag sa tidigt i matchen att Martial var på gång idag. Han gjorde kanske egentligen spelmässigt en match som förtjänar en åtta, men han var involverad i det förlösande ledningsmålet och stod sedan för en fantastisk individuell prestation för att göra 2-0. Bara den prestationen motiverar höjningen till en nia i mina ögon.

Alexis Sanchez: 6

Inbytt 70. Borde gjort mål när han på egen hand snodde till sig ett friläge, i övrigt varken till eller från. Matchen var avgjord och avslagen under hans 20 minuter.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 74. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Eric Bailly: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas.