Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Fulham – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

För första gången sedan den första Premier League-omgången ligger Manchester United nu bland de fyra bästa i tabellen. Vilket på förhand var en halvlurig match med PSG i Champions League runt hörnet (på tisdag), visade sig i slutändan bli en tämligen lättsam historia när United bortaslog Fulham på Craven Cottage.

Paul Pogba gav de rödklädda ledningen redan i den 14:e minuten efter att ha tryckt in bollen hårt vid första stolpen med vänsterfoten. Bara nio minuter senare kunde United ta sig upp till en 2-0-ledning genom en enastående individuell prestation signerad Anthony Martial. I den andra halvleken ordnade Juan Mata en straff och Paul Pogba punkterade matchen från elva meter.

Rotation

Inför matchen befann sig Ole Gunnar Solskjaer & Co. i en halvsvår situation med PSG-matchen på tisdag i beaktning. Detta resulterade i att Victor Lindelöf fick stanna hemma och ladda krafterna och Ashley Young förpassades till bänken tillsammans med Jesse Lingard och Marcus Rashford.

Det så välfungerade mittfältet med Nemanja Matic, Ander Herrera samt Paul Pogba skulle egentligen behöva lite vila inför de tuffa matcherna framöver. Men med två underpresterande alternativ i Andreas Pereira och Fred valde tränarstaben att återigen lira den ordinarie trion.

http://gty.im/1096475146

Pogba och Herrera byttes ut under den andra halvleken, vilket var bra, men frågan är hur mycket speltiden kommer att slita på kropparna? Förhoppningsvis har de bra koll på situationen och kan undvika skador.

Romelu Lukaku och Juan Mata fick chansen i Rashfords och Lingards frånvaro. Belgaren, som fortsatt får se sig själv som andrahandsval i anfallet, hade ingen superförmiddag. Han hade svårt att komma till avslutslägen och blev många gånger på tok för stillastående. I rollen som uppspelspunkt och targetspelare skötte sig dock 25-åringen bra.

Juan Mata i sin roll som högerytter är ingen favoritlösning personligen. Han är både för långsam och svag en mot en samt bidrar med för lite poäng för att vara på den positionen i mina ögon. Spanjoren hade dock en helt okej match och ordnade sedermera en straff som punkterade matchen till Uniteds fördel. Jag hade hellre sett Alexis Sanchez i den rollen, men det är samtidig svårt att veta om han hade gjort det så mycket bättre med facit i hand.

Spelarprestationer

Utöver de ovan nämnda spelarna hade vi ett par prestationer som jag känner att jag vill lyfta fram.

Diogo Dalot, som stått för blandade prestationer hittills i United gjorde en fin match både offensivt och defensivt. Kul! Luke Shaw på andra kanten hade även han en komfortabel match mot André Schürrle på sin sida av planen.

Mittfältet skötte sig utan vidare anmärkningar egentligen. Nemanja Matic är viktig för den defensiva balansen, men är samtidigt en aning långsam med bollen – om jag är snäll.

Embed from Getty Images

Anthony Martial var anfallslinjens stora stjärna. Han assisterade först Pogba vackert till 1-0 och sprang några minuter senare igenom Fulham-försvaret och placerade in 2-0, hur vackert som helst.

Bäst av alla? Han får en egen rubrik nedan.

Paul Pogba

Vilken spelare. Fransmannen har sedan Ole Gunnar Solskjaers intåg i United varit fullständigt fenomenal i sin fria roll på det centrala mittfältet. Paul Pogba har de facto stått för fler poäng än någon annan spelare i de fem största ligorna sedan norrmannen tog över klubben i december. Bättre än Lionel Messi, bättre än Cristiano Ronaldo.

Embed from Getty Images

Matchen mot Fulham var inget undantag. Två mål, varav ett var ett distinkt, hårt och vackert avslut med vänsterfoten intill den första stolpen och ett var på straff. Detta blandades med finurliga passningar, smarta lösningar och en sällan skådad råstyrka centralt i banan.

På tisdag väntar, som sagt, Paris Saint Germain på hemmaplan i Champions League. För att vända över de som märkligt nog fortfarande tvivlar på fransmannen skulle en tongivande insats även där göra ett tungt statement.

Res med oss till Manchester!