Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ole’s at the Wheel

För tiden är det Ole Gunnar Solskjaer som dominerar på Manchester Uniteds läktare. Den nya tillfälliga managern kom med en radda sånger i bagaget (You Are My Solskjaer, Who put the Ball in the German’s Net, Ole Ole Ole) men det är den nya som verkligen har verkligen har tagit över.

Uppdatering 2019-03-07: I en ny variant på sången hör vi nu M-U-F-C istället för du du dududu du du, du du dududu du du efter we’ve won it all.

Ole’s at the Wheel

Ole’s at the wheel,
Tell me how good does it feel,
We’ve got Sánchez, Paul Pogba and Fred,
Marcus Rashford is Manc born and bred.
Du du dududu du du,
Du du dududu du du.
The greatest of English football,
We’ve won it all.
M-U-F-C!

Sången hördes för första gången någon gång under sensommaren. Då med den förra managerns namn. Som så ofta tog det sin lilla tid innan det blev något genomslag på läktarna. Måhända var det i samband med bortasegern mot Juventus som den fick sitt verkliga genombrott på läktarna. Ytterligare en tid senare började den höras även på Old Trafford.

Sedan fick portugisen sparken. Frågan var då om sången skulle överleva. Svaret fick vi omedelbart. Under Ole Gunnar Solskjaers fem första matcher vid rodret har sången vevats oavbrutet. Ingen annan sång är lika populär just nu. Inget tyder på att det kommer att avta inom en nära framtid.

https://twitter.com/mufcaways_/status/1080586309637492737?s=19

Melodin hämtas från Manchester. Eller Madchester. Det rör sig om den magnifika sången Waterfall, Stone Roses nionde singel. Listtjugosjua då det begav sig 1991.