Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det krävs ett mirakel större än det vi åstadkom i Paris.

Embed from Getty Images

Som skrevs i våra snackisar igår kväll så är Manchester United återigen i brygga. En förlust med 1 – 0 på hemmaplan tvingar oss nu till nya mirakel, denna gången på Camp Nou.

Det var nervkittlande inför avsparken igår. Jag kände det i mig. Vi skulle kunna komma att förlora med kanske 3 – 0, 4 – 0, 6 – 0?! Det är lätt hänt att drabbas av tvivel när man ställs mot Barcelona. Ett hattrick av Messi, ett självmål av Smalling och sen dubbel förnedring av den vidrige Suarez så hade det varit ridå på Old Trafford. Men så blev det inte! Även om vi inte gjorde en direkt strålande insats, vi hade trots allt inte ett enda skott på mål, så gjorde vi heller inte bort oss. Kanske berodde den milda förlusten på att Barcelona till synes verkade rätt nöjda med 1 – 0 i resultatboken och istället bestämde sig för att leka boll större delen av andra halvlek.

Solskjaers presskonferens

Presskonferensen inleddes omedelbart med att ifrågasätta bytet av Lukaku i 68e minuten. Sloskjaer sa att det inte var konstigare än att belgaren var trött och att han dessutom inte presterat ett enda konkret avslut. Det vad således inget uppenbart offensivt hot som byttes ut till förmån för Martials fräscha ben. Även Rashford blev utbytt, i 85e minuten, och det berodde på att han behövde vila. Rashford har varit både skadad och sjuk så det kändes klokt att ge honom lite vila, sa Solskjaer. Istället kom Pereira in med pigga ben på kanten för att stå emot Barcelonas framryckningar.

Embed from Getty Images

Vidare diskuteras insatserna på mittfältet, som för en del ögon såg tunt ut när elvan presenterades men som presterade över förväntan. Scott McTominay fick under presskonferensen lovord från Solskjaer som hyllade skottens attityd och den utveckling som denna unga spelare visat upp. Hans attityd och enträgna arbete har tagit honom dit han är idag, sa Solskjaer. Även McTominays kollegor för kvällen, Fred och Pogba, berömdes för fina insatser.

Embed from Getty Images

Efter att nu ha förlorat mot Barcelona hemma åker vi härnäst till Camp Nou nästa vecka för att vända underläget. Journalisterna var självklart sugna på att veta om de kan förvänta sig ännu ett mirakel. Solskjaer var tydlig med att vi vet att vi kan men samtidigt står vi nu inför det lag som kanske är mest tippat att vinna Champions League denna säsongen. Om vi vinner på Nou Camp så är det en större bedrift än den vi presterade i Paris, sa Solskjaer.

Se hela presskonferensen här: https://www.youtube.com/watch?v=YUOEV4J3ADs

 Mer från matchen

…om mittfältet

Precis som skrevs i rapporten från Solskjaers presskonferens ovan så var det ett mittfält som på förhand såg svajigt ut men som sedermera kom att prestera över förväntan. De glänste inte men de jobbade på bra.

Embed from Getty Images

Pogba har några tunga matcher i ryggen där han stundtals varit komplett värdelös, vilket brukar synas på fransosens temperament och spelförmåga. Men nu verkar det ha vänt! Okej, vi ska inte dra för stora växlar för hans insatts igår var långt ifrån vad man kan förvänta sig av en spelare från Pogba men han rör sig åtminstone i rätt riktning om man jämför med hans insats mot Wolves senast.

Tillsammans med Pogba fanns Fred och McTominay på mittfältet. Båda gjorde fullt godkända insattser, särskilt McTominay som vi återigen bör berömma som en av lagets bästa spelare i matchen.

Embed from Getty Images

Vad som saknades från vårt mittfält var en professionell servering, kanske främst till vår 3,5m långa belgare som stod placerad i offensivt straffområde. Svårigheterna med att springa ifrån Barcelona är allmänt kända men möjligheterna att producera mål genom högt spel i straffområdet är nästintill lika vedertaget.

….om Ashley Young

Ni har kanske tröttnat på hur vi gång efter annan havererar kring Ashley Youngs prestationer på plan, men det tåls att säga igen. Igår var han (återigen) genomusel.

Embed from Getty Images