Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand blir ambassadör; Bale inte intressant; Raiola en fri man

Embed from Getty Images

Rio Ferdinand verkar, iallafall inte i detta skede, vara aktuell som sportchef i United. Den forne mittbacken säger dock inte nej till en sådan roll i framtiden. En som inte verkar vara aktuell för United varken nu eller i framtiden är Gareth Bale. Walesaren ska inte alls intressera Ole Gunnar Solskjaer som istället sägs ha ögonen på franske landslagsmannen Tanguy Ndombele. Utöver det noterar vi att Paul Pogbas agent Mino Raiola åter får agera i sin yrkesroll och att Premier League får två nya domare till hösten.

Ambassadören Ferdinand

Tidigare Unitedmittbacken Rio Ferdinand har av FA utsetts till huvudambassadör för England under EM 2020. Turneringen kommer att spelas över hela kontinenten och kulminera i semifinaler och final på Wembley i London. Utöver de matcherna kommer Englands nationalarena även att stå värd för tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal. I samband med att Ferdinand presenterades passade han även på att ge sin syn på sportchefsrollen i United, en roll han rapporterats vara aktuell att få.

“Det beror på utformningen av jobbet. I en sådan roll, med allt ansvar det medför, så kan du inte ljuga och säga att det inte vore en stor omställning. Man ska ha tänkt igenom det noga innan man överväger det, du är med och förvaltar ekonomin i en klubb av den storleken. Det är ett enormt jobb.”

Ferdinand har tillsammans med Darren Fletcher och Peter Schmeichel nämnts som potentiella sportchefer i United, men spåret får sägas ha svalnat betydligt under våren.

Embed from Getty Images

Dagens sillykompott

Gareth Bale

Det är inte första sommaren Gareth Bale ryktas till United. Walesaren är, om vi uttrycker det milt, inte särdeles högt rankad av nygamle Real Madrid-bossen Zinedine Zidane och har ryktats kunna utgöra en delbetalning för Paul Pogba. Nu menar dock Rob Dawson och ESPN att en övergång för Bale inte är aktuell. United ska inte ha varit intresserade av att inleda samtal med Real, vilket i sig förstås inte behöver betyda något. Bale har, med sin höga lön, nämnts som en potentiell lånespelare om han inte ingår i en större affär med någon annan klubb.

James Robson på Evening Standard är inne på samma spår och menar att Ole Gunnar Solskjaer sagt definitivt nej till Ed Woodward då det gäller Bale. 29-åringen ska vara Uniteds vice VD:s personliga favorit och har så varit länge. Solskjaer sägs vara inställd på att vänta ut Jadon Sancho, och vill inte se en korttidslösning i form av ett lån i fallet Bale. Sista ordet sagt? Knappast.

Bruno Fernandes

Om Gareth Bale är avskriven så tenderar Bruno Fernandes att inte vara det. Sporting Lissabons portugisiske landslagsman har ryktats till United hela våren, samtidigt som både Manchester City och Tottenham också sagts vara intresserade. Nu menar SportWitness, som hänvisar till Correiho de Manha, att spelaren själv vill till United. Frågan är dock hur pass intresserade United egentligen är.

Embed from Getty Images

Tanguy Ndombele

Tanguy Ndombele. Är det ett namn för Uniteds mittfält? Kanske, om man får tro den franske journalisten Julien Maynard. Enligt honom har Tottenham, Juventus och United alla visat intresse för spelaren, men något officiellt bud ska inte vara lagt i detta skede. Ndombele är fransk landslagsman och tillhör i dagsläget Lyon dit han kom år 2018. 22-åringen startade jämte Paul Pogba på Frankrikes mittfält i 4-0-segern mot Andorra i tisdags.

Romelu Lukaku

Romelu Lukakus uttalande om att han ska gå igenom sin nuvarande situation med sin agent spädde ytterligare på snacket om att han kan vara på väg att lämna Old Trafford i sommar. Belgaren, som ratades av Ole Gunnar Solskjaer under våren, har ryktats vara på väg till Inter där Antonio Conte är nyutnämnd manager. Nu skriver James Ducker på The Telegraph att det hela, föga överraskande, handlar om pengar. Om Inter förmår betala de dryga 80 miljoner pund som United sägs vilja ha kommer man att släppa Lukaku. Att tro att 26-åringen skulle generera de pengarna vid en försäljning känns osannolikt, varför Inter kan antas komma billigare undan i slutändan.

Raiolas avstängning upphävd

Mino Raiolas avstängning är nu definitivt hävd. Detta sedan CAS (idrottens skiljedomstol) gått på Raiolas linje och upphävt den avstängning FIFA ålade honom i maj. Avstängningen, som inledningsvis gällde i Italien, hade annars gällt in i augusti och därmed ställt till bekymmer för de spelare Raiola representerar då det engelska transferfönstret stänger den 8 augusti. Exakt vad avstängningen gällde har varit höjt i ett dunkel, men Raiola själv har hävdat sin oskuld från dag ett, samtidigt som han inte sagt sig vara förvånad över det italienska förbundets agerande i frågan. Raiola företräder bland andra Paul Pogba och Matthijs de Ligt.

Embed from Getty Images

Två nya domare i Premier League

En ny ligasäsong betyder också nya ansikten bland domarna. På onsdagen meddelades det att Andy Madley och Peter Bankes kommer att döma Premier League säsongen 2019/20. Andy Madley är bror till tidigare ligadomaren Bobby Madley (som sparkades i augusti ifjol efter olämpligt beteende på Snapchat) och har tillhört den näst högsta domarkategorin, Selected Group 2, de tre senaste säsongerna. I vår dömde han kvalfinalen till The Championship mellan Charlton och Sunderland. Premier League-debuten skedde i mars ifjol. Madley är

Peter Bankes har även han tillhört Selected Group 2 i tre år och agerade fjärdedomare under ett antal Premier League-matcher ifjol och har en bakgrund som assisterande domare. PGMOL, domarnas takorganisation i de engelska proffsserierna, ger inga besked om huruvida någon av fjolårets domare petas till kommande säsong.

Ingen final för O’Connor

Lee O’Connor och hans Irland får nöja sig med en match om tredje pris i årets upplaga av inbjudningsturneringen i franska Toulon. Brasilien visade sig vara numret större i gårdagens semifinal och vann med 2-0. O’Connor spelade, precis som under tidigare matcher i turneringen, 90 minuter. Pedro, som nämnts som ett potentiellt namn för United i sommar, blev kvar på den brasilianska bänken hela matchen. Irland och O’Connor möter nu Mexiko i bronsmatch på lördag.

Embed from Getty Images

Datum och åter datum

Som ni kanske noterat släpptes det preliminära schemat för Premier League säsongen 2019/20 idag. Det medförde också att datumen för ligacupen nu är uppdaterade. De datumen finns här. 

Då det gäller datumen för ligaspelet är väldigt mycket just preliminärt. Definitiva tider slås fast under säsongen och beror förutom på lagens deltagande i olika cuper också på vad de engelska tv-bolagen vill.

Spelschemat för Premier League 2019/20: Chelsea hemma i premiären