Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Bud på Longstaff förbereds; nytt i ledarstaben; ny dammatch i Norge och rykten om Duggan

Manchester United förefaller vara redo att intensifiera sin mittfältsjakt och fortsatt tyder mycket på att Sean Longstaff är huvudspåret. Dessutom tillskott i ledarstaben.

Vi noterar också att damlaget stannar i Norge för en andra träningsmatch. Plus att det ryktas om att Toni Duggan kan bli Unitedspelare.

United förbereder bud på Longstaff

Manchester United förbereder ett bud på Sean Longstaff, menar Sky Sports. Tevekanalen påstår dock att Newcastle hävdar att Longstaff inte är till salu och att mittfältaren skulle kosta minst 50 miljoner pund att lösa för United.

Embed from Getty Images

Longstaff försäsongstränar nu med Newcastle och han verkar vara helt återställd från sin knäskada. Ole Gunnar Solskjaer ska ha fått upp ögonen får mittfältaren under det här kalenderårets första månader.

Huruvida United är beredda att betala 50 miljoner pund för Longstaff återstår att se. Det har tidigare spekulerats om en transfersumma runt 25 miljoner pund, vilket låter betydligt rimligare för en mittfältare som bara har nio Premier League-matcher och inga landskamper på meritlistan.

Leng ny i ledarstaben

Som vi berättade igår har Manchester United plockat in Michael Clegg som ny fystränare. I sommar har United också plockat in Richard Hartis som ny målvaktstränare. Vi får ytterligare ett nytt namn i ledarstaben, då Ed Leng tar över som chef för idrottsvetenskap (lead sports scientist).

Leng kommer närmast från Melbourne City och han har även jobbat för Tottenham.

På den officiella hemsidan bekräftar United att Clegg och Leng har anställts.

“Vi har fått in Mike Clegg, som jag spelade med,” säger Ole Gunnar Solskjaer. “Jag jobbade med hans pappa [Mick Clegg] när han var en tränare på gymmet här.

“Vi har fått Richard [Hartis] som jag jobbade med i sju eller åtta år, så jag är väldigt nära honom.

“Och Ed har också kommit in till den gruppen av folk. Han är inte en Man United-kille men han har jobbat med Warren Joyce, som givetvis är en Unitedkille och jag jobbade med honom.

“De vet alla vad klubben handlar om och hur jag är. Det är fantastiska människor för mig att plocka in.”

En andra dammatch i Norge

Sedan tidigare är det bekräftat att Manchester United kommer till Norge i sommar. Herrlaget möter Kristiansund den 30 juli och den 31 juli ska damlaget spela mot Vålerenga. Nu står det klart att damlaget blir kvar i Norge för ytterligare en match. Lördagen den 3 augusti klockan 17.00 kommer United spela mot Sandefjord. Tyvärr tvingas vi konstatera att den matchen delvis krockar med herrmatchen mot Milan (avspark 18.30).

Det är den norska klubben som bekräftar matchen på sin hemsida. Den före detta Unitedspelaren Ronny Johnsen ska ha varit involverad i planeringen av matchen och träningsupplägget för United.

United har ännu inte bekräftat matchen. Blackburn Rovers och Hull City Ladies har också bekräftat träningsmatcher mot United (i Hulls fall mot en Manchester United XI, vilket indikerar att det inte är a-laget) utan att United har bekräftat dessa.

Duggan ryktas till United

Den engelska VM-spelaren Toni Duggan meddelade igår att hon lämnar Barcelona. Manchester United uppges vara en tänkbar ny klubbadress.

“BBC Sports källor utesluter inte en flytt till [Manchester United],” skriver BBC. Även damfotbollskännaren Rich Laverty menar att Duggan mycket väl kan bli en Unitedspelare och att det har ryktats om det i några månader.

Det är förväntat att ny klubbadress för Duggan kommer att meddelas inom kort. Den som vill se vad Duggan går för kan eventuellt göra det senare idag, då England klockan 17.00 möter Sverige i tredjeprismatchen i VM. Där håller vi förstås också ögonen på Alex Greenwood och Abbie McManus, givet att de får spela.