Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Extra ledighet för Pogba, som sägs vilja lämna; Matic skall diskutera sin framtid

En hektisk dag runt Manchester United, då vi tidigare rapporterat om spelschemat för augusti och september samt nya kontrakt för både Andreas Pereira och Axel Tuanzebe. I nyhetssvepet som vi presenterar här pratar vi mycket Paul Pogba, då han har förlängd semester samtidigt som hans agent snackar i media igen.

Utöver det skall Nemanja Matic fundera över sin framtid, vi har fått tillbaka Michael Clegg till klubben, Solskjaer har gjort en intervju med MUTV samt att ytterligare några ungdomar tränar med A-truppen nu under försäsongen.

Pogba extra ledig…

Samtliga spelare som inte är iväg på landslagsspel är nu tillbaka i träning. Samtliga spelare, förutom Paul Pogba. Att Pogba ännu inte är tillbaka har gett vissa spekulationer om att det skulle vara ett tecken på att han är på väg bort, men där kommer BBC:s Simon Stone med något lugnande uppgifter.

Paul Pogba har sedan mars 2018 haft en period i stort sett helt utan avbrott från fotbollen, i och med att han gick och vann VM med Frankrike i fjol och sedan var tillbaka till förra årets Premier League-start, trots att han då kanske skulle behövt semester.

Av den anledningen har Ole Gunnar Solskjaer gett Pogba extra semester, men när planet går till Australien på söndag skall Pogba vara med enligt United.

…men vill lämna enligt Raiola

Samtidigt kanske inte allt är frid och fröjd. Paul Pogba har Mino Raiola som agent, och om vi någonting är säkert i fotbollsvärlden är det att spelare som har honom som agent flyttar regelbundet så att Raiola kan fylla på sin egen pengasäck.

Raiola har pratat med The Times om att han är i en process att ta Pogba från Manchester United, och att alla i United vet om att Pogba vill lämna. Real Madrid skall vara hans föredragna destination, men Juventus skall också finnas med på radarn. Och han kan inte garantera att United flyger med till Australien. Det blir 48 spännande timmar.

Matic skall diskutera sin framtid

Enligt Mark Ogden på ESPN skall det finnas intresse för Nemanja Matic från de både Milanoklubbarna; Milan och Inter.

Efter att ha blivit informerad om deras intresse skall Matic vara på jakt efter ett samtal med Ole Gunnar Solskjaer om sin framtid. Enligt Ogden är det Inter som skall visat störst intresse hittills, och de skall till och med ha erbjudit 10 miljoner pund plus mittfältaren Radja Nainggolan.

Matic kostade United 40 miljoner pund när han köptes för två år sedan, och vi vet ännu inte om klubben vill släppa Matic.

Solskjaer i intervju med MUTV

Tidigare idag släppte MUTV säsongens första intervju med Ole Gunnar Solskjaer, en intervju som hittas på MUTV.

Solskjaer pratade främst om försäsongen så klart, och han sa att alla spelare skött träningen under sin ledighet på ett mycket bra sätt så att de ligger bra till inför turnén.

Det potentiellt mest intressanta handlade om transfersommaren, där Solskjaer säger sig vara lugn men att det jobbas på en eller två spelare till. Han är i kontakt med Joel Glazer, Ed Woodward och de övriga som sköter rekryteringen, men i stort är han nöjd med vad som hänt hittills.

Michael Clegg tillbaka i United

I intervjun med Solskjaer som vi rapporterade om precis här ovan nämnde norrmannen att det kommit in flera före detta spelare och ledare till klubben igen. De flesta har vi rapporterat om tidigare, till exempel att Wood och Fortune tar över reservlaget, men att Michael Clegg anslutit till klubbens fitnessteam var nytt.

Clegg spelade i United mellan mellan 1993 och 2002 (från 1995 tillhörde han A-truppen) men det blev bara 24 matcher varav 15 från start. Säsongen 96/97 medverkade han i fyra ligamatcher, vilket var den säsongen han gjorde flest sådana. Tyvärr var det för lite för att få en Premier League-medalj.

Hans pappa (Mick) jobbade i klubben mellan 2000 och 2011 och anses ha varit den som utvecklade och bibehöll en fantastisk kultur vad gäller fitnessträningen, och Michael skall enligt rapporter ha ärvt sin pappas förmågor, vilket i så falls kulle kunna hjälpa till att höja nivån på truppens fysik.

Träningsbilder

United har släppt en film och en hel del bilder från försäsongsträningen. Vi ser bland annat att Dean Henderson nu är med och tränar, och även U23-lagets 19-årige tjeck Matej Kovar är med, vilket gör att hela fem målvakter alltså är med och tränar. David de Gea, Sergio Romero och Lee Grant är de övriga tre. Däremot har Joel Pereira inte setts till.

Bland utespelarna är det hela truppen minus Pogba och Alexis Sanchez. Pogba är som skrivits ovan fortfarande på semester, och Alexis Sanchez är kvar på Copa America där Chile imorgon skall spela bronsmatch mot Argentina.

De ungdomar som vi tidigare i veckan rapporterade var med och tränade är fortsatt med. Dessa är alltså Angel Gomes, Mason Greenwood, Tahith Chong, James Garner och Dylan Levitt. Dessutom har den 20-årige mittfältaren Ethan Hamilton också varit med.

Mest noterbart gällande ungdomarna är att Greenwood fortsätter träna i nummer 26 och Gomes i nummer 28, vilket alltså kan indikera att de kommer få större roller än förra säsongen.

Gamla ungdomsspelare har hittat nya klubbar

Två av Uniteds nysläppta ungdomsspelare har hittat nya klubbar.

För 20-årige anfallaren Joshua Bohui blir det en flytt över till Holland och spel i NAC Breda. Hans kontrakt är skrivet på två år, med option för ytterligare två.

Den 21-årige amerikanske försvararen Matthew Olosunde stannar kvar i England, för spel i Championshipklubben Rotherham United. I detta fall verkar kontraktet var skrivet på två år.

Vi önskar dem både lycka till.

Från tidigare idag

Missa inte våra artiklar om Andreas Pereiras och Axel Tuanzebes kontrakt, samt den om matcherna i augusti och september.

Officiellt: Andreas Pereira signerar långtidskontrakt

Officiellt: Axel Tuanzebe förlänger med Manchester United

Matcher spikade: Fem tevematcher i augusti och september