Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Richard Hartis ny målvaktstränare

Embed from Getty Images

På lördagskvällen gick Manchester United ut med nyheten att man rekryterat en nygammal målvaktstränare. Det är engelsmannen Richard Hartis som ansluter till tränarstaben. Hartis, som agerade målvaktstränare i United åren 2000-2010, har följt Ole Gunnar Solskjaer till både Cardiff och Molde och ska som det verkar jobba parallellt med Emilio Alvarez. 

I väntan på att nästa nyförvärv på spelarfronten ska trilla in får vi nöja oss med ett nygammalt namn i tränarstaben. Manchester United meddelade på midsommardagen att man gjort klart med nygamle målvaktstränaren Richard Hartis. Den 51-årige engelsmannen var en del av Uniteds tränarstab åren 2000-2010 och hann då arbeta med målvakter som Edwin van der Saar, Tom Heaton och Thomasz Kuszczak. År 2011 rekryterades han till Molde av Ole Gunnar Solskjaer och 2014 packade han väskorna och följde efter till Cardiff.

Efter Solskjaers sorti i Wales har Hartis hunnit med en vända i Leeds och som ansvarig för FA:s utvecklingsprogram för unga målvakter. Nu sluts alltså cirkeln då Solskjaer, åter en gång, väljer att ta in Hartis i staben. Huvudpersonen själv verkar vara mer än nöjd med att få återvända.

“Jag är glad över möjligheten att få återvända till Manchester United, en klubb jag känner väl. Jag har ett bra förhållande till Ole och kan hans filosofi. Det ska bli spännande att få jobba med honom igen. David, Sergio, Lee och Dean är en fantastisk grupp målvakter och jag ser också framemot att arbeta med Emilio och de övriga målvaktstränarna för att utveckla talangen som finns i klubben.”

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer är även han nöjd med läget.

“Richard är en fantastisk målvaktstränare med erfarenhet av att utveckla målvakter för vinnande lag. Talangen bland Uniteds målvakter är exceptionellt bred och jag är säker på att Richard kan hjälpa dem att ta nästa steg. Richards kunskaper kommer att komplettera våra nuvarande coacher och alla ser framemot att få jobba med honom.”

Manchester Uniteds pressmeddelande är tämligen kort lördagskvällen till ära och inget säger att Emilio Alvarez skulle lämna klubben. Spanjoren, som blev kvar när José Mourinho lämnade klubben i december ifjol, har en tight relation med David de Gea och kan tänkas följa med sin landsman om han bestämmer sig för att lämna United. Noterbart är också att Hartis i sin kommentar räknar upp fyra målvakter av vilka Dean Henderson är en. Joel Pereira nämns inte, varför hans saga av allt att döma kommer att vara all i sommar.