Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Han är en dirigent

Embed from Getty Images

Som supportrar till Manchester United kunde vi idag vakna upp glada. Även om laget fortfarande ligger sjua, och insatsen igår på inga sätt var perfekt, så är en seger borta mot Chelsea någonting bra som vi får glädjas åt.

Jag skrev i gårdagens matchdagsblogg att det inte var någon supermatch (i halvtid använde jag starkare ord än så), men seger på Stamford Bridge och en hållen nolla är ändå bra, och det är någonstans där jag landar även nu på tisdagsmorgonen. United har fortfarande en bra bit att gå för att utmana om de stora titlarna, men vårt facit mot storklubbar är ruskigt imponerande det senaste året och jag vill ändå påstå att det är “enklare” att börja hitta segrar mot sämre lag än att göra det mot topplag, så på något sätt föredrar jag att vara i den här positionen kontra att vara ett lag som vinner mot bottenlagen men sedan inte har en chans när vi ställs mot topplagen.

Det positiva jag tar med mig från igår är att försvarsspelet, som efter en inledning av kaos började se bättre ut. Harry Maguire var stabil (och målskytt!), Luke Shaw har en märklig roll som vänster mittback av tre, men samtidigt någon form av licens att trycka framåt ibland. Men det fungerade igår, så då har jag inget att klaga på. Den jag vill lyfta mest är dock Eric Bailly, ivorianen som alltså gjorde sin första ligamatch från start sedan april förra året. Efter en kaosartad inledning där han inte riktigt var vän med bollen och slog ett par hejdlöst dåliga passningar så spelade han upp sig och var till stora delar den Bailly vi vet att han kan vara, och han räddade ett givet målläge i den andra halvleken på ett sätt som bara han av Uniteds mittbackar kan göra. Jag vet inte hur många gånger vi sagt detta nu, men kan han hålla sig skadefri ser Uniteds mittbackssituation helt plötsligt riktigt rolig ut. Victor Lindelöf, Maguire och Bailly är alla tre riktigt bra mittbackar och Axel Tuanzebe visade positiva framsteg under hösten så när han är tillbaka har United en mittbacksuppsättning som är bättre än på många, många år. Men, chansen att Bailly håller sig frisk är väl inte så stor…

Slutligen i försvaret så måste Aaron Wan-Bissakas inlägg till första målet berömmas. Absolut högsta klass på det.

Embed from Getty Images

Längre fram får vi ändå ge beröm till Fred för hans närkampsspel. Nemanja Matic kom inte riktigt rätt in i den här matchen, men vår brasse på mittfältet kompenserade upp det bra. Och framför dem huserade Bruno Fernandes, Uniteds bästa spelare igår, som det är ett mysterium varför ingen större klubb plockade tidigare. Anthony Martial och Daniel James var i minga ögon med marginal underkända i sitt spel, och utan Fernandes hade de knappt synts till alls. Det börjar därför vattnas i munnen på mig när jag tänker på hur Fernandes kan spela tillsammans med Marcus Rashford, Mason Greenwood och en James i form. Då lyfter Uniteds anfallsspel inte bara en dimension utan två.

Solskjaers presskonferens

Som vanligt mötte Ole Gunnar Solskjaer pressen efter matchen. Huvudpunkterna det pratades om var dessa.

  • När man vinner med 2-0 borta mot Chelsea är man nöjda, men Solskjaer tyckte inte United spelade bra, särskilt med bollen i sin ägo. Första målet var väldigt viktigt.
  • Den typen av mål han fick från Martial är såna han vill se fler av från fransmannen. Wan-Bissakas inlägg berömde Solskjaer givetvis också.
  • Fernandes är en toppspelare. En dirigent som vill ha boll och ger många alternativ när han har den, toppklass på hörnor och frisparkar.
  • Solskjaer har ingen kommentar vad gäller Raiolas uttalanden. De påverkade inga av Uniteds spelare oavsett.
  • United vill till Champions League och gav sig chansen genom segern. Spelet måste fortfarande utvecklas, men laget jobbar hårt på det.
  • Solskjaer uttryckte en viss bitterhet över spelschemat, att United som har Europa League-match på torsdag, inte spelade i fredags eller lördags, eller i alla fall senast i söndags. Istället schemalades det på måndagskvällen med kort tid för återhämtningen inför torsdag.
  • Eric Bailly var helt fantastisk enligt Solskjaer, och hans block vid skottet från Kovacic var “out of this world”. Vidare kallade Solskjaer Bailly för “modig som ett lejon”.
  • Solskjaer tänkte inte ens två sekunder på Maguires spark mot Batshuayi, och tyckte det var okej.
  • Ighalo fick sin debut, skapade en bra chans men lyckades inte göra mål. Solskjaer var glad för hans skull.
  • Gällande Manchester City och den eventuella avstängningen i Europa ville Solskjaer egentligen inte uttala sig. Det han sa var är att han inte pratat med spelarna om det, för honom handlar det om att förbättras som lag, få så många poäng som möjligt och förhoppningsvis sluta fyra.

Se presskonferensen i sin helhet här.

Mer från matchen

Snackisar efter Chelsea – Manchester United 0-2

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 0-2

 

Res med oss till Manchester!