Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Chelsea – Manchester United (Gör det för Harry)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Chelsea. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/02/17 23:02

Chelsea – Manchester United 0-2 (0-1)

Premier League, omgång 26 • 2020-02-17, 21.00 • Stamford Bridge, London • domare: Anthony Taylor

 

0-1 (45) Anthony Martial (Wan-Bissaka)

0-2 (66) Harry Maguire (Fernandes)

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw, Williams; Fred, Matic, Fernandes (Dalot 90+2); James (Pereira 80), Martial (Ighalo 90+1)

Avbytare: Romero, Jones, Mata, Greenwood

Chelsea

Caballero; James, Christensen (Zouma 46), Rüdiger, Azpilicueta; Kanté (Mount 12), Jorginho, Kovacic; Willian, Batshuayi (Giroud 68), Pedro

Avbytare: Kepa, Tomori, Alonso, Barkley

Updated: 2020/02/17 22:55
 • 0
 • Share


2020/02/17 23:02
Tack för idag

Med detta tackar matchdagsbloggen för sig idag. Snackisar är på väg ut, och spelarbetyg kommer en stund efter snackisarna. Missa in dessa.

God natt!

 • 0
 • Share

I och med segern tar United sig tillbaka till sjundeplatsen, och nu är det endast tre poäng till fjärdeplatsen. Vi skall ju också notera att det eventuellt räcker med en femteplats för att nå nästa års Champions League, baserat på hur det går med Citys överklagan. Och till Tottenham på femteplatsen är det endast två poäng.

Chelsea fick alltså två mål underkända på grund av VAR. Det första borde domare Taylor sett, men han släpper det till VAR, det andra var en hårfin offside som ändå var tydlig, men det är förståeligt att linjemannen inte ser den. Man kan säga mycket om VAR, jag tycker inte PL använder det på rätt sätt, men dessa beslut blev rätt.

Däremot är det obegripligt hur Harry Maguire inte fick rött kort för sin pungspark på Batshuayi i första halvlek, och lika obegripligt är det att VAR inte kliver in och visar ut Kurt Zouma efter hans överfall på Antonhy Martial.

Och ja, Martial ja. Han gör egentligen en bra sak, skarvnicken ner i bortre hörnet som ger 1-0. Samtidigt var hans bevakare så illa skadad att han fick gå ut å behandlas direkt efter målet, och sedan byttes ut i halvtid som bara var några minuter bort. Så, visst, det var bra av Martial, men frågan är hur det gått om Christensen varit frisk?

 • 0
 • Share

Manchester United har mött Chelsea tre gånger under säsongen, Manchester United har vunnit alla tre. Dagens match slutar 2-0, efter mål av Anthony Martial och Harry Maguire, med framspelningar från Aaron Wan-Bissaka och Bruno Fernandes.

Matchen höll ingen superkvalitet, men seger på Stamford Bridge och hållen nolla är ändå bra.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:53
Fem minuters stopptid

Varav 3.30 är spelade. Men det lär bli lite längre stopptid på grund av bytena. För tillfället är Chelsea dock helt ofarliga.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:52
Så nära drömdebut

Efter bara några minuter på plan håller Ighalo på att göra mål dessutom, Caballero räddade tyvärr.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:51
Tredjte bytet

På stopptid går också Bruno Fernandes ut, han ersätts av Diogo Dalot. Bytet skulle skett samtidigt som Ighalos, men De Gea hade ont ett tag så man väntade för säkerhets skull.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:50
Debutdags

Med en minut kvar av ordinarie tid får Odion Ighalo göra debut för Manchester United. Han ersätter Martial och blir den förste nigerienska spelaren att spela för Manchester United.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:43
Dagens bästa bild?

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:39
Byte nummer 1

Daniel James går ut, och av någon besynnerlig anledning går bolltappens och de adresslösa skottens konung Andreas Pereira in.

Tio minuter kvar.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:36
Underkänt

Nej, Giroud är offside med (bokstavligt talat) en stortå. Fortfarande 2-0 till United.

 • 0
 • Share

77 minuter, Giroud reducerar till 1-2.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:29
Giroud in

Frank Lampard gör sitt sista byte, då han tar ut en för dagen helt usel Michy Batshuayi (som faktiskt varit sämre än både Martial och James) och sätter in Olivier Giroud. Girouds blott sjätte ligamatch för säsongen.

 • 0
 • Share

På hörna! Manchester United har gjort ett ligamål på hörna! Bruno Fernandes slår den (ingen är förvånad), Harry Maguire möter med huvudet och vi har 2-0 till Manchester United.

Detta var Maguires första ligamål för United och Fernandes första poäng överhuvudtaget för klubben.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:20
Taylor fortsätter göra bort

Kurt Zouma skulle nyss blivit utvisad efter att ha tacklat Martial med sträckt ben och sulorna fram. Istället blir det varning på Zouma och Fred, som bara skyddar en liggande Martial utan att vara speciellt våldsam. Domare Taylor aspirerar hårt på att ta positionen som ligans sämsta domare.

 • 0
 • Share

För övrigt tvingades Chelsea till ett byte i halvtid, då Christensen fick en smäll mot huvudet i slutet av första halvlek och därför byttes ut mot Zouma.

Noterbart att det var en groggy Christensen som Martial tog sig före vid målet, något vi skall ha med oss nör vi tänker på ledningsmålet.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:16
Ingen Chelseakvittering

Chelsea trodde sig ha kvitterat efter hörna, men en tämligen solklar knuff i ryggen av Azpilicueta på Brandon Williams föregick målet, och VAR klev in och underkände. Taylor fortfarande usel, United fortfarande i ledningen.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:06
Vi är igång

Andra halvlek har börjat, inga byten gjorda för United.

 • 0
 • Share


2020/02/17 22:00
Delade meningar

Snacket på twitter verkar extremt tudelat. Vissa, som jag, tycker att det varit en väldigt dålig match, med ett fint mål i slutet av halvleken, andra verkar mer nöjda med att Uniteds offensiv ser pigg och rörlig ut.

Vem har rätt? Diskutera i smågrupper.

 • 1
 • Share


2020/02/17 21:52
Halvtid

Manchester United går, inte direkt rättvist, till pausvila med 1-0. Halvleken har egentligen på alla sätt varit komplett usel. Chelsea har varit usla, United har varit usla, domaren har varit dålig – och kanske sämst av de alla har Anthony Martial varit. Ändå är det han som helt ologiskt gjorde målet.

Hans insats vid målet är bra, han slår sin back och vinklar in bollen med huvudet, men absolut störst cred för målet skall gå till Aaron Wan-Bissaka som slår sin spelare på kanten och serverar ett fantastiskt inlägg till en yta där en anfallare skall finnas. Tyvärr har Wan-Bissaka varit ganska dålig defensivt, men så spelar han med kaos-Bailly innanför sig vilket inte kan vara det lättaste, ty ivorianen har varit helt bananas i stora delar av halvleken.

Men, klagomål till trots, vi leder med 1-0. Nu stänger vi av ljudet på tv:n så vi slipper höra Hamrén.

 • 0
 • Share

I den 45 minuten tar Manchester United ledningen. En komplett usel Anthony Martial möter ett fantastiskt inlägg från Aaron Wan-Bissaka och styr in bollen i bortre hörnet. Perfekt timing.

 • 0
 • Share


2020/02/17 21:12
Mason Mount

Unge Mount är det som byts in. Bytet verkställs i den 12 minuten. Precis innan har Bruno Fernandes och Fred kombinerat fram ett mycket bra anfall där Freds skott täcks ut till hörna.

 • 0
 • Share


2020/02/17 21:10
Kanté skadad

Efter nio minuter satte sig N’Golo Kanté ner, och det ser inte lovande ut för mer spel för honom. Han går nu sakta av planen och det förbereds ett byte.

 • 0
 • Share

Chelsea har någon form av NHL-intro… Jag vet inte om det har varit så länge, men vidrigt är det. Eldflammor och annan jävla skit betackar vi oss för.

 • 1
 • Share


2020/02/17 20:56
Då kör vi

Lagen är på väg ut på planen, och vi tv-tittare slipper äntligen Erik Hamrén i 45 minuter. Maguire leder United som kapten, Bruno Fernandes behöver leda offensiven.

Kom igen nu United!

 • 0
 • Share


2020/02/17 20:50
Skadedrabbat Chelsea

Vi kan lite snabbt nämna Chelsea, som har problem med skador och även att spelare underpresterat. Kepa är alltså petad till förmån för Caballero, och framåt saknas Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic och Ruben Loftus-Cheek. Tunga avbrott minst sagt.

 • 0
 • Share


2020/02/17 20:11
Lindelöf sjuk

Det är MUTV som kommer med dessa uppgifter. Ingen skada alltså, men inte heller första gången Lindelöf missar en match på grund av sjukdom.

 • 0
 • Share


2020/02/17 20:10
Tankar om elvan

”Oj då”, var min första tanke när jag såg elvan. Detta då Eric Baillys namn stod där det brukar stå Victor Lindelöf. Frågan är då, hur länge har Lindelöf varit skadad och hur länge blir han borta? Vi får se vad Solskjaer säger.

Så här lär elvan formeras, enligt någon form av 5-3-2:

De Gea

AWB – Bailly – Maguire – Shaw – Williams

Fred – Matic

Bruno

James – Martial

Jämfört med elvan jag trodde på är det Bailly som spelar istället för Lindelöf, och formsvage James istället för Lingard. Trots James form ser jag det som positivt. Noterbart är att för Bailly är det första staten sedan matchen mot Chelsea – i april förra året…

Fembackslinje går väl att förstå i en sån här match, även om jag inte gillar det. Det som absolut inte går att förstå är varför Solskjaer har någon allergi mot att starta Mason Greenwood. Han är både i bättre form än Daniel James, och mer naturlig som anfallare. Men Solskjaer har envisats hela säsongen med att hålla Greenwood på bänken, så det är ju inget man blir förvånad över. Extremt tråkigt är det oavsett, och med tanke på hur dåligt det går är det ganska oförståeligt. Greenwood hade varit bästa valet här och nu, och Solskjaer behöver vinna – han har inte råd att skynda långsamt med den unge engelsmannen. Ändå gör han det.

Mest nyfiken är jag på hur Bruno Fernandes kan bidra med en löpande spelare (James) framför sig, och en stillastående (Martial). Anfallsparet Greenwood/Ighalo hade gett Fernandes större chans att göra det han är bra på, men förhoppningvis kan han komma till bra ändå.

 • 0
 • Share


2020/02/17 20:01
Chelsea

Och här har vi hemmalagets elva:

Bild

Updated: 2020/02/17 20:01
 • 0
 • Share


2020/02/17 20:00
Dagens elva

Vi har en timme kvar till matchstart, då vänder vi blickarna mot den startelva Ole Gunnar Solskjaer valt idag. Så här ser den ut:

Updated: 2020/02/17 20:00
 • 0
 • Share


2020/02/17 19:28
Ighalo på plats

 • 0
 • Share


2020/02/17 19:07
Hur startar vi?

Om knappa timmen får vi startelvan, så det kan vara dags att diskutera hur United borde starta. Jag har fortfarande inte sett någon matchtrupp, det är som att de brittiska medierna tappat intresse för det. Men av den anledningen utgår jag från de spelare vi vet är friska, och då skulle jag vilja se den här elvan.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Williams

Fred – Matic

Greenwood – Fernandes – James

Ighalo

Ja, ni läser rätt, Ighalo längst fram. Det kommer inte hända, men det är vad jag vill.

Egentligen är elvan ganska lättmotiverad. De Gea och backlinjen är de bästa vi har, kanske skulle Shaw kunna starta istället för Williams.

På innermittfältet är Fred och Matic de vi har, så de kommer starta. Längre fram är Greenwood och Fernandes givna för mig, och i brist på annat får James starta till vänster och Ighalo längst fram. Anthony Martial hör jag någon säga? Jag är klar med honom, han visar ingen vilja att bli den spelare han kan så för mig kan vi sälja honom (som jag hoppas att jag antijinxar nu och att han gör fyra mål ikväll).

Hur jag tror vi kommer starta?

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw – Williams

Fred – Matic

Bruno

Lingard – Martial

Bra defensivt, men en god natt-elva framåt.

 • 0
 • Share


2020/02/17 18:21
Kortversionen

Okej, det inledande inlägget som skulle sätta tonen för matchdagsbloggen är officiellt förlorat till the God of Internet. Jag försöker mig därför få till en kortversion av det ur minnet.

== == ==

Det var längesedan Manchester United spelade fotboll. Innan uppehållet tyckte jag det skulle vara skönt att slippa se United under ett par veckor, men som vanligt dyker suget alltid upp efter ett tag ändå. Den här gången var inget undantag, trots att vi minns januari och början av februari tämligen dåligt då resultaten inte var bra.

Chelsea har vi slagit två gånger under säsongen, med 4-0 hemma i ligan och 2-1 borta i Ligacupen. Generellt spelar United bra mot bra lag, och idag borde all motivation finnas. Vid seger närmar vi oss rejält kampen om CL-platserna, vid förlust är vi tämligen långt borta från den chansen.

Peppen jag kände inför matchen fick sig dock en törn i morse, då beskedet om Harry Greggs död nådde oss. Han spelade givetvis långt före jag var född, men han var blott en av två spelare kvar från Münchenkraschen och det är en bit Unitedhistoria som lämnat livet.

Gregg var inte den frivilliga hjälten, han ville hellre kommas ihåg för sitt fotbollsspel, som enligt honom själv ibland var hyfsat och ibland dåligt. Hyllningar har strömmat in från hela världen under dagen, och Uniteds spelare skall bära sorgeband ikväll. Men egentligen är det bara en sak som Ole Gunnar Solskjaer och hans spelare kan ge Gregg som är passande. Inte fina ord, inte sorgebanden, inga välförtjänta hyllningar om när han räddade livet på flera personer. Det var fotbollen som betydde något för Harry Gregg, därför är tre poäng den bästa hyllningen får Uniteds spelare idag. Om de inte har motivation att göra det för sig själva, gör det för Harry.

Updated: 2020/02/17 18:35
 • 1
 • Share


2020/02/17 18:08
Sist det begav sig

Senast klubbarna möttes var det ligacupspel, och Marcus Rashford hade show. Först satte han en straff innan Batshuayi kvitterade. Med dryga kvarten kvar bestämde sig dock Rashford för att visa att han faktiskt ibland kan skjuta frisparkar, och som han gjorde det. 2-1 till United, och det blev slutresultatet.

Se höjdpunkterna på Uniteds Youtube här.

 • 0
 • Share


2020/02/17 16:57
Kåseriet

Ni som är vana läsare av matchdagsbloggen vet att det brukar ligga ett kåseri som första inlägg. Detta verkar internetgudarna ha kidnappat, jag skall se om det går att återskapa. Är bara en smula bitter, jag var för en gångs skull nöjd med kåseriet…

 • 1
 • Share

Vi har skrivit mycket om Harry Gregg idag, givetvis. Missa inte det.

 • 0
 • Share


2020/02/17 16:23
Tidiga lagnyheter

Vid den här tidpunkten brukar vi normalt sett ha fått en matchtrupp att titta på, men Manchester Evening News har inte lyckats leverera något i skrivande stund. Därför får vi utgå från de skaderapporter vi har.

Dessa spelare vet vi saknas:

Lee Grant

Tim Fosu-Mensah

Axel Tuanzebe

Scott McTominay

Paul Pogba

Marcus Rashford

Eric Bailly skall vara skadefri, men fick inte spela något före uppehållet, och att han skall gå in i bortamatch mot Chelsea känns tveksamt. Ighalos matchform är ju tveksam, men han bör i alla fall vara med i truppen, och resten av spelarna skall (vad vi vet) vara skadefria och därför tillgängliga. När vi ser en trupp av spelare som rest ned till London rapporterar vi givetvis om det.

 • 0
 • Share