Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fotbollsvärlden minns Harry Gregg

I morse nåddes vi av en synnerligen ledsam nyhet. Harry Gregg har somnat in och försatt en klubb i sorg. Den tidigare målvakten, som var den näst siste spelaren i livet av de spelare som överlevde flygolyckan i München, har somnat in. Reaktionerna lät, av förklarliga skäl, inte vänta på sig.

Sir Bobby Charlton

Av spelarna som överlevde flygolyckan är Sir Bobby Charlton nu ensam i livet. Han minns förstås sin gamla lagkamrat: 

Lady Norma och jag är djupt ledsna att höra om Harry Greggs bortgång. Jag var stolt att kalla honom min lagkamrat. För alla sakliga saker som Harry sa om den kvällen i München, för mig kommer han alltid bli ihågkommen som en heroisk figur.

Det är otroligt att tänka att han gick vidare och spelade i en match mot Sheffield Wednesday bara 13 dagar efter den tragiska kvällen. Ett skinande ljus på och utanför planen. Av så många anledningar förtjänar han att bli ihågkommen som ett av de största namnen i Manchester Uniteds historia.

Harry kommer att vara djupt saknad och våra tankar är hos Carolyn och hans familj under den här väldigt sorgsna tiden.

Sir Alex Ferguson

Harry Gregg fick sin testimonial i Belfast 2012, då Sir Alex Ferguson tog med sig sitt Manchester United för en match mot en elva från den nordirländska ligan. Ferguson har också uttalat sig:

Jag blev djupt ledsen över att höra om Harry Greggs bortgång.

Harry var en man med en fantastisk karaktär och en äkta legend i vår klubb. Jag kommer ihåg att han alltid var väldigt uppspelt och stolt över att vara värd för vårt ungdomslag på hans pensionat under Milk Cup varje sommar, så att han kunde återberätta historierna från hans dagar som spelare. Jag älskade hans sällskap och de många råden han gav mig.

Mina tankar och böner är med Carolyn och hans familj under den här väldigt sorgsna tiden. Gud välsigne Harry.

Uniteds hyllningsvideo

Reaktioner från Unitedprofiler

Reaktioner från fotbollsvärlden

Supportrar och journalister

https://twitter.com/UtdBeforeFergie/status/1229347192181317632

Harrys dikt

”Jag är Henry Gregg, från 34 Windsor Avenue, som spelade fotboll. Som var hygglig på det på bra dagar och bedrövlig på det på dåliga dagar,” sa Harry Gregg 2008.

”Det är det jag vill bli ihågkommen för, inte för något som hände i stundens allvar.”

Vi avslutar med Harry Greggs egen dikt.