Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Rashford på bättringsvägen; Fish proffs; Ighalo gjorde månadens mål

Dagens nyhetssvep fokuseras på Marcus Rashford och det är positiva nyheter vi bjuds på. Dessutom noterar vi att Odion Ighalo gjorde månadens mål medan Will Fish har skrivit proffskontrat.

Så blir det förstås lite corona också.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

Rashford på bättringsvägen

Marcus Rashford har fått beröm för sitt välgörenhetsarbete under coronakrisen. En positiv effekt på krisen är att Manchester United sannolikt kan räkna med att ha Rashford tillbaka i spel när fotbollen återupptas.

”Jag känner mig mycket bättre,” säger Rashford till Sky Sports. ”Jag har en undersökning om några dagar och den bör slå fast det. Jag känner mig mycket bättre jämfört med för två eller tre veckor sedan.”

Den senaste tiden har han varit hemma och kombinerat skaderehabiliteringen med träning. På fritiden läser han böcker och tittar på Netflix för att fördriva tiden.

”För mig handlar det nu bara om att bli klar för att bygga tillbaka till träning och sedan spela matcher med laget. Jag är mycket bättre nu. Jag är mycket lyckligare nu än jag var för omkring en månad sedan, så saker ser positiva ut.”

Samtidigt arbetar Rashford med välgörenhetsorganisationen FareShare för att förse barn med mat.

”Jag visste inte hur stort antal barn som inte åt hemma, undantaget skolmat. Det antalet liksom chockade mig.

”Att börja med FareShare, jag tror faktiskt inte att jag har gjort något med så kort varsel förut. Jag tänkte att låt oss försöka nå 100 000 pund och nu är vi på 97 000.”

WSL kan slutföras i augusti

Hittills har den 30 juni nämnt som nyckeldatum för säsongens slutförande. Nu rapporterar emellertid BBC att Women’s Super League kan slutföras i början av augusti.

Representanter för klubbarna hade igår ett konferenssamtal där det även diskuterades att avbryta säsongen. Det förefaller emellertid inte vara aktuellt.

De lägre divisionerna har redan ställt in säsongen, vilket vi rapporterade om i torsdags. Beslutet då togs utan att diskussion med de berörda damklubbarna, varför FA har kritiserats för att inte ta damfotbollen på allvar.

En av de drabbade klubbarna är Barnsley Women och de kom med ett mycket kritiskt uttalande, där de anklagar FA för att diskriminera mot kvinnor.

Uppmaning i eftermiddag: Stanna hemma

Lördag klockan 16.00 (15.00 i England) är den traditionella tiden för fotboll i England. Idag spelas emellertid ingen fotboll. Istället kommer fotbollsspelare och managers tillsammans med NHS uppmana fans att stanna.

Will Fish blev proffs

Will Fish gör som Johan Guadagno och Dillon Hoogewerf och signerar proffskontrakt med Manchester United. Den unga försvararen var förra säsongen lagkapten för U16. Den här säsongen har han varit given i juniorlagets startelva, även i FA Youth Cup.

Ighalo gjorde månadens mål

Vi avslutar med Odion Ighalo. Hans mål mot LASK har nämligen utsetts till månadens mål.