Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Nu eller aldrig” för Pogba; Optimistiskt kring Sancho; FA-cupen ska spelas

I dagens nyhetssvep får ni läsa om vad FA har meddelat gällande damligorna, de lägre divisionerna och FA-cupen. Vidare rapporteras Real Madrid känna att det är ”nu eller aldrig” som gäller deras värvningsförsök av Paul Pogba, medan United sägs vara alltmer optimistiska om Jadon Sancho.

I övrigt har två ungdomar skrivit proffskontrakt, varav en av dem är av svensk härkomst. Bland mycket annat.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

FA om WSL, FA-cupen och FA Youth Cup

Det engelska fotbollsförbundet har idag gjort ett uttalande om vad som gäller damligorna, FA-cupen och FA Youth Cup, med mera. Det som nu gäller är följande:

  • Division 7 och nedåt avslutas och säsongen annulleras. Ingen uppflyttning, ingen nedflyttning.
  • Division 5-6 (National League  och National League North/South) bekräftas senare.
  • Den tidigare planerade förändringen skjuts upp.
  • Women’s Super League och Women’s Championship (samt akademiligan) bekräftas senare. Övriga damligor gäller samma som för division 7 (säsongen avslutas och annuleras).
  • FA-cupen är planerad att slutföras.
  • FA Youth Cup ska slutföras om så är möjligt.

Bland annat får Uniteds utlånade spelare i form av Alex Fojticek, Max Taylor, Jacob Carney och Charlotte Newsham sina serier inställda.

Reals jakt på Pogba: ”Nu eller aldrig”

Den spanska tidningen AS har under torsdagen, på sin förstasida, en stor bild på Paul Pogba med texten ”nu eller aldrig”. Detta anspelar på deras story om att Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane sägs anse att det är just det som gäller om han ska lyckas värva United-mittfältaren.

United ska å sin sida ha påbörjat samtal om en kontraksförlängning med 27-åringen, rapporterar tidningen. Detta då de sägs vara av åsikten att det är dags att sälja Pogba i sommar om de inte kan komma överens om en förnyelse av avtalet. Fransmannens kontrakt går ut sommaren 2021, men United har en option på ytterligare ett år som de kan välja att aktivera själva.

AS rapporterar avslutningsvis att Pogba i dagsläget kostar omkring 100 miljoner euro, en siffra som kan komma att sjunka ”beroende på hur coronavirus-krisen påverkar fotbollens ekonomi”.

”United alltmer säkra på Sancho-värvning”

Källan är inte av det bästa slaget, så vi håller det här rätt kort. Enligt David McDonnell, på Mirror, ska United känna sig alltmer optimistiska gällande en värvning av Dortmunds succé-ytter Jadon Sancho. Priset på omkring 120 miljoner pund sägs skrämma Chelsea, medan Liverpool inte skulle ha något problem med pengarna men spelaren själv inte känner sig säker på speltid där.

Sancho sägs dessutom ha United som sitt förstaval och lockas av Ole Gunnar Solskjaers unga lag, där han samtidigt skulle ha en naturlig plats på högerkanten och få spela ihop med de engelska kompisarna Marcus Rashford och Harry Maguire. Som sagt, källan är inte av högsta nivå – så ta detta med en nypa salt.

Ighalo erbjuds jättekontrakt – av Shanghai Shenhua

Enligt Sky Sports har Uniteds inlånade anfallare, Odion Ighalo, erbjudits ett nytt kontrakt av sin kinesiska klubb Shanghai Shenhua. Den rapporterade lönen? Smått surrealistiska 400,000 pund – i veckan. Omkring 19,2 miljoner kronor brutto i månaden, i runda slängar.

Sky Sports skriver att låneavtalet med United, som sträcker sig till den 31 maj, mest troligt kommer att förlängas med en extra månad. Ighalo själv sägs först vilja se om United är intresserade av att värva honom på permanent basis innan han fattar ett beslut.

Kontrakt kan förlängas – på grund av corona

Reuters rapporterar att kontrakt för spelare och tränare bör förlängas till slutet av den just nu framskjutna fotbollssäsongen. Detta enligt ett ”internt Fifa-dokument som presenterats för sina Coronavirus-arbetsgrupper”. Dokumentet, som Reuters kommit över, ska även rekommendera att transferfönster flyttas för att matcha nuvarande och kommande säsong.

Hoogewerf bekräftar nytt kontrakt

Uniteds anfallstalang Dillon Hoogewerf, som värvades till klubben från Ajax i somras, har nu skrivit på ett proffskontrakt med klubben. Åtminstone om vi ska tro holländarens officiella Instagram-konto. 17-åringen har stått för 7 mål och 1 framspelning på 19 ungdomsmatcher den här säsongen.

https://www.instagram.com/p/B-MVfQrATxt/

Svensk ungdomsspelare med nytt kontrakt

Mer kontrakt! Uniteds 17-åriga svensk, Johan Guadagno, har kritat på ett proffskontrakt för klubben. Målvakten kom även han, precis som nyss nämnda Dillon Hoogewerf, till klubben i somras.