Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Maguire hjälper hemtrakten; Ighalo om framtiden; En timme med Phelan

långfredagen bjuder på ett nyhetssvep där vi tar upp att Harry Maguire stått för en fin gest i de rådande coronatiderna. Det blir även en timme med Mike Phelan och sist ett uttalande om framtiden från Odion Ighalo.

Som vanligt börjar vi med att rada upp punkterna för vad som gäller kring säsongen. I nuläget finns ännu inget nytt att rapportera om.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher i England är uppskjutna på obestämd tid. Än så länge är det officiella beskedet att säsongen ska slutföras. Mer om det senaste officiella beskedet här.
  • EM och Copa America har skjutits fram till sommaren 2021. Mer om Uefas beslut här.
  • Även OS har skjutits upp till sommaren 2021, vilket eventuellt har påverkan för U23-spelare bland Uniteds herrar, men särskilt landslagsspelare i damfotbollen. Mer om IOK:s beslut här.
  • Women’s Super League, FA-cupen och FA Youth Cup planeras att slutföras, enligt FA.
  • Uefa har efter det senaste mötet (1/4) meddelat att landskamper för herrar och damer under juni månad skjuts upp. Man bekräftade även att Champions League och Europa League är uppskjutet tills vidare. Vidare läsning om det här.

Maguire hjälper till i hemtrakten

Harry Maguire är en av många fotbollsspelare som tagit ett viktigt initiativ i den globala situation som för tillfället råder. Hemma i byn Mosborough nära Sheffield har Manchester Uniteds lagkapten sett till att hjälpa äldre människor som inte kan lämna sina hem att leverera paket med mat.

27-åringen riktar framför allt hjälp åt personer över 70 år och har tillsammans med lokala distributörer sett till att få maten levererad hem till de behövande. På så vis stödjer även Maguire det lokala näringslivet, vilket han anser viktigt.

”Jag är väldigt stolt över mina rötter till Mosborough. Det var där jag växte upp och mina föräldrar bor fortfarande kvar.”

”Jag försöker besöka så många som möjligt så ofta jag kan. Det har alltid funnits ett starkt lokalt intresse i området, vilket är viktigare än någonsin nu.”

Maguire har på sistone även uppmärksammats för sin huvudroll i formandet av kampanjen #PlayersTogheter där spelare donerar delar av sin lön till NHS (National Health Security).

Ighalo öppen för att stanna

Embed from Getty Images

Odion Ighalo lånades som bekant in under januarifönstret från den kinesiska klubben Shanghai Shenhua och fick en fin start i United, till dess att säsongen avbröts. Fyra mål på totalt åtta matcher blev det och nigerianen tycks nu ha siktet inställt på att stanna på Old Trafford, enligt Manchester Evening News. 

”Det finns inga bud på bordet än eftersom säsongen fortfarande pågår. Jag tar inga förhastade beslut i min karriär. Jag har mina principer och riktlinjer för allt jag gör. Jag ber alltid till Gud för vägledning,” säger Ighalo till ElegbeteTV.

Tidigare rapporterades det även om att Shanghai-klubben erbjudit anfallaren en veckolön på hisnande £400 000 i veckan för att förnya sitt kontrakt i Kina. Men Ighalo själv uppges vänta på att United också kommer med ett erbjudande.

”Jag har sett så många galna tweets om detta, sett många bli helt tokiga och säger att jag ska gå tillbaka till Kina och en del säger att jag ska stanna. Har ni sett mig säga ett ord? Jag har inget att säga. När säsongen är över och det finns förslag från bägge klubbarna att ta ställning till, då kommer jag sitta ner och ta ett beslut.” 

”Jag kom till United för att spela men gick samtidigt ner i lön, men jag ville det. Allt kan hända.”

Intervju med Phelan

Det är The Coaching Manual som under ledning av Paul Bright suttit ner och pratat med Uniteds assisterande tränare, Mike Phelan, under en knapp timme. Detta har man gjort till stöd för NHS, där vi får anta att den summa pengar detta genererar går till den statliga sjukvårdsinstitutionen i England.

Intervjun består bland annat av ett personporträtt där man sedan diskuterar tränaryrket och hur han gick från att vara spelare till att bli tränare, samt hans syn på yrket idag.

Intervjun i sin helhet finns att ta del av på Youtube.