Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Sevilla (Dags för revansch)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Europa League-semifinalen mellan Manchester United och Sevilla. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/08/16 23:07

Manchester United – Sevilla 1-2 (1-1)

Uefa Europa League, semifinal • 2020-08-16, 21.00 • Stadion Köln, Köln • domare: Felix Brych, Tyskland

 

1-0 (9) Bruno Fernandes (straff)

1-1 (26) Suso

1-2 (78) De Jong

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka (James 87), Lindelöf, Maguire, Williams (Fosu-Mensah 87); Pogba, Fred; Greenwood (Ighalo 90+3), Fernandes, Rashford (Mata 87); Martial

Avbytare: Romero, Grant, Bailly, Mengi, Matic, McTominay, Pereira, Lingard

Sevilla

Bono; Navas, Kounde, D. Carlos, Reguilon; Jordan (Gudelj 87), Fernando, Banega; Suso (Vazquez 75), En-Nesyri (De Jong 56), Ocampos (Munir 56)

Avbytare: Vaclik, Javi Diaz, Gomes, Escudero, Oliver, Lara, Genaro, Pablo Perez

Updated: 2020/08/16 22:56
 • 3
 • Share


2020/08/16 23:07
Tack för idag

Vi stänger matchdagsbloggen för idag. Snackisar är på väg, betyg kommer efter det och imorgon snackar vi ner matchen ytterligare.

Säsongen är alltså över nu, det innebär att vi på Muss kommer sammanfatta säsongen de närmaste veckorna, med spelarbetyg och mycket annat, så håll utkik efter det.

Tack för idag.

 • 0
 • Share


2020/08/16 23:02
Spelmässigt fall framåt

Spelmässigt får man ändå säga att dagens match var ett fall framåt igen, efter att det sett ganska torftigt ut en månad. Därför känns det extra tråkigt att Sevilla tillåts vända matchen, efter två mål bestående av ganska dålig försvarsspel.

 • 1
 • Share

United förlorar, 1-2. Sevilla till final.

 • 0
 • Share


2020/08/16 22:52
Ighalo in

Han får tre och en halv stopptidsminuter. Greenwood tyvärr ut.

 • 0
 • Share


2020/08/16 22:49
Sex minuters stopptid

Sen är United utslagna om inget mål görs.

 • 0
 • Share

Offensivt? Nej, Fosu-Mensah ersätter Williams… Tre minuter kvar…

Även Mata och James in dock.

Updated: 2020/08/16 22:46
 • 0
 • Share

Sevilla tar ledningen i minut 78. De Jong målskytt.

 • 0
 • Share


2020/08/16 22:29
20 kvar

Fortfarande 1-1. Uniteds enorma press från halvlekens första tio minuter har bedarrat något, men vi är fortfarande det bättre laget. Rashford fortsätter dock vara under isen, ett byte där hade inte varit fel. Samtidigt vet vi ju att han kan göra mål när som helst.

 • 1
 • Share


2020/08/16 22:15
Första bytet

Och det är Sevillas. Ocampos och En-Nesyri ut, Munir och De Jong in.

 • 0
 • Share


2020/08/16 22:09
Suverän start

United har bitit sig fast i Sevilla straffområde i inledningen av den första halvleken. Utdelning hade inte smakat fel, annars kan det smälla åt andra hållet…

 • 2
 • Share


2020/08/16 22:05
Andra halvlek

Då drar vi igång halvlek nummer två. Inga byten från något av lagen.

 • 0
 • Share


2020/08/16 21:50
Halvtid

Och vi har 1-1. Tittar vi till statistiken har Sevilla haft mest boll (59 %), men United flest avslut (10, varav 5 på mål) mot Sevillas 4 varav 2 gått på mål.

Innermittfältet känns piggt, Martial likaså. Greenwood behöver kämpa sig in i matchen och Rashford bli kyligare i avslutslägen, då gör vi minst ett mål till.

I försvaret har ytterbackarna det tufft, men centralt ser det bättre ut. Om än att Maguire försvarade en icke-yta vid kvitteringen, men där var det fler som var mediokra.

 • 0
 • Share


2020/08/16 21:33
Så nära 2-1

United har inte haft supermånga anfall, men när vi väl kommer fram blir det farligt. Nu efter 33 minuter är det Anthony Martial som avslutar strax över efter fint förspel av Greenwood och Pogba.

 • 0
 • Share

Sevilla kvitterar just nu vi gått in i matchminut 26.

 • 0
 • Share


2020/08/16 21:12
Bruno drygar ut

Skytteligaledningen. 8 mål nu (några del för Sporting i gruppspelet), närmsta konkurrent på 6 mål. Det ser ju lovande ut för skytteligaseger för portugisen.

 • 1
 • Share

Bruno Fernandes 1-0, matchminut nio!

Det är Rashford och Martial som sätter upp anfallet. Rashford sätter fart, väggar med Martial (sublim passning från fransmannen) som sätter Rashford i ett bra läge. Målvakten räddar skottet, men en Sevillaförsvarare stod för en sen och ful glidtackling efter att skottet kom, och Brych dömde mycket riktigt straff. Och ja, då gör ju Bruno som han brukar. United leder!

 • 1
 • Share


2020/08/16 21:07
Superchans – och straff

Manchester United skapar ett jätteläge efter sex minuter, och får i situationen straff.

 • 0
 • Share


2020/08/16 20:58
Då kör vi

Lagen har vandrat i på planen, och United spelar alltså för första gången i sina nya bortadräkter som presenterades häromdagen (mer om det här). Idag krävs en topprestation, Sevilla är en mycket bra lag. Senast månaden hade inte sett så rolig ut spelmässigt, har United vad som krävs för att komma igång igen? Låt oss hoppas!

 • 0
 • Share


2020/08/16 20:53
Solskjaer om målvakt

Ole Gunnar Solskjaer har förklarat varför han valde De Gea framför Romero.

“Det var ett svårt val. När Sergio har spelat har han aldrig svikit oss. Men David såg bra ut på träning, han gjorde ett antal räddningar mot Sevilla förra gången så jag hoppas han kan göra samma. Sergio är besviken men han är professionell.”

 • 0
 • Share


2020/08/16 20:35
Dalot…

En sak värt att notera från bänken, det är att Diogo Dalot nu är oerhört långt ner på Solskjaers spelarlista. Inte ens med tolv spelare på bänken får Dalot en plats där. Chongs plats, den togs istället av Teden Mengi. Jag kan inte tänka mig nåt annat än att Dalot säljs inför nästa säsong. Eller ja, ett lån kanske är mer troligt med tanke på att ingen lär vilja lägga några pengar på att köpa honom.

Updated: 2020/08/16 20:56
 • 0
 • Share


2020/08/16 19:55
Tankar om elvan

Ett fel, det blev inte Matic utan Fred istället. Annars hade jag rätt i de ändringar jag trodde att Solskjaer skulle göra, att De Gea går in i mål och Lindelöf in bredvid Harry Maguire. Så här lär United alltså mönstra sin elva.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Williams

Pogba – Fred

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Det som man först behöver diskutera är ju Fred. Personligen tyckte jag inte att brassen var speciellt lyckad i den defensiva rollen sist, särskilt inte i uppbyggnadsspelet då han gjorde ett antal misstag. Och positionsspelet, har han vad som krävs där?

Jag kan förstå att Solskjaer vill ge honom chansen, att United skall värva in en defensiv central mittfältare till nästa säsong känns osannolikt, och att då ha ett bra alternativ till Matic kommer vara viktigt. Jag är dock inte säker på att denna spelare bör vara Fred, även om jag så klart hoppas att han överbevisar mig.

I övrigt då. Tjae, Solskjaer vill vinna turneringen så att man då ställer sin bästa målvakt i finalen är inte så konstigt, han gjorde samma sak i FA-cupsemifinalen, om än med väldigt misslyckad effekt.

Att man verkligen vill vinna är ju också anledningen till att det som Solskjaer ser som det bästa laget i övrigt spelar. Det finns i nuläget inget slitage att prata om med fem dagar mellan matcherna, även om jag kan tycka att man bör tänka mer långsiktigt och ge spelarna bra med semester. Men det är lätt att säga härifrån, svårare när man kanske känner att man måste vinna titlar. Så ja, efter förutsättningarna är jag ganska nöjd, men nervös för Fred…

 • 0
 • Share


2020/08/16 19:46
Sevilla

Sevillas elva får ni också.

Bild

 • 0
 • Share


2020/08/16 19:46
Dagens elva.

UEFA har på sin hemsida lagt ut kvällens elvor och nu också United. Så här ställer United upp.

 • 0
 • Share


2020/08/16 19:41
Sevilla hittills

Sevilla får anses ha övertygat i säsongens Europa League. Gruppspelet tog de hem utan problem, med fem segrar och en förlust, och förlusten kom i den sista omgången när man redan hade säkrat gruppsegern. Man hade dock inte den svåraste av grupper, då APOEL, Qarabag och F91 Dudelange (de sistnämnda från mäktiga Luxemburg) stod för motståndet.

Slutspelet har dock varit lurigare för spanjorerna. Sextondelsfinalen mot rumänska Cluj tog man sig vidare från genom bortamålsregeln, 1-1 borta och 0-0 hemma. Till åttondelen lottades man mot Roma, och man hann inte spela den första omgången innan corona, utan detta möte var en av matcherna som avgjordes som enkelmöte i Tyskland (i samma runda hade United LASK, och hade alltså hunnit inleda åttondelsfinalspelet redan i mars). 2-0 lyckades man besegra italienarna med, innan man ställdes mot Wolves i kvartsfinalen. Där avgjorde Lucas Ocampos med matchens enda mål i den 88 minuten, varför Sevilla nu alltså är i semifinal mot United.

 • 0
 • Share


2020/08/16 18:48
Final på fredag

Om United skulle gå segrande ur kvällens batalj är de final nu på fredag. Även den kommer spelas i Köln, och starttiden kommer vara samma som ikväll: 21.00.

Om United är marginella favoriter ikväll får väl Inter anses som betydligt klarare favoriter i den andra semifinalen som spelas imorgon. Sjachtar Donetsk står för motståndet där.

 • 0
 • Share


2020/08/16 18:33
Spekulationer om elvan

Semifinal av Europa League, hur kommer Ole Gunnar Solskjaer formera sin elva då. Om vi tittar på elvan i kvartsfinalen såg den ut så här.

Romero

AWB – Bailly – Maguire – Williams

Pogba – Fred

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Det går ju inte att säga nåt annat än att spelet var tämligen mediokert i den matchen, och de första bytena som Solskjaer då valde att göra var att ta ut Bailly och Fred, för att sätta in Victor Lindelöf och Nemanja Matic.

Skillnaden i kvalitet mellan FC Köpenhamn och Sevilla får ju dock anses som tämligen stor, och det verkar ju onekligen som att Solskjaer vill ha de den här titeln, så jag kan inte se nåt annat än att han går för bästa möjliga lag – åtminstone bland utespelarna. Om det blir Romero eller De Gea i mål är omöjligt att säga, men jag tror faktiskt på spanjoren. Bästa möjliga lag bland utespelarna är ju den elva som avslutade ordinarie tid sist, så jag skulle tro att Solskjaer alltså sätter ut detta lag:

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Williams

Pogba – Matic

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Om ni såg videon med Statman Dave så vet ni att han tyckte att United borde går för en fembackslinje för att på så sätt kunna spela med två anfallare. Jag tycker generellt alltid att United blir för baktunga med fem försvarare, men samtidigt så har Sevilla ett bra lag så det kanske inte är så dumt att täcka till bakåt. Men jag tror inte Solskjaer byter system idag.

 • 2
 • Share


2020/08/16 17:49
Statman Dave on Sevilla

Från Uniteds twitterkonto hämtar vi en bra genomgång av dagens motståndare, signerat Statman Dave.


 • 0
 • Share


2020/08/16 17:03
Nyheter

Vi har en icke-matchrelaterad nyhet att bjuda på idag (utöver Chong från tidigare då). Även denna nyhet handlar om ett lån, då Caen i Ligue 2 enligt Get French Football News skall känna sig säkra på att få låna Uniteds franske mittfältare Aliou Traoré.

Traoré håller till i Uniteds reservlag, där han gjorde 14 matcher och 4 mål säsongen som gick. När Micke Österdahl gick igenom juniorlagens höstsäsong från fjolåret uttryckte han att Traoré inte utvecklats som vi hoppats, förhoppningsvis kan ett lån ge honom vad som behövs. Han har tolv månader kvar på sitt kontrakt med United i nuläget.

Lånet är ännu inte bekräftat från någon av klubbarna.

 • 0
 • Share


2020/08/16 16:26
Tidiga lagnyheter

Eftersom Europa League-lagen befinner sig i en bubbla i Tyskland är det svårt att få fram några tidiga lagnyheter. Vi vet truppen som rest till Tyskland (om ni glömt hittar ni den här), vi räknar in alla dessa minus Tahith Chong som alltså tidigare idag lånats ut till Werder Bremen. Om någon annan saknas är det i alla fall inget som kommunierats ut från United.

 • 0
 • Share


2020/08/16 15:57
Dags för revansch

Då är det dags för semfinal av säsongens Europa League, och det är ett United som jag tycker bör vara oerhört motiverade ikväll. Varför? Jo:

 • Det är klubbens tredje semifinal för säsongen. I Ligacupen blev det respass mot Manchester City, i FA-cupen mot Chelsea. Nu är det alltså tredje gången gillt den här säsongen.
 • Vi har också revansch att utkräva mot Sevilla, efter lagens möten i Champions League säsongen 2017/18. 0-0 borta och 1-2 hemma gjorde att United åkte ur redan i åttondelsfinalen då.

Sevilla har som vi vet ett bra facit i Europa League/UEFA-cupen, med fem segrar vilket gör dem till turneringens mest framgångsrika lag genom tiderna. För United är det väl inte superviktigt att nå ifatt det rekordet då man givetvis siktar på Champions League framöver, men en första titel för Ole Gunnar Solskjaer hade ändå varit gött både för norrmannen och hans stab samt spelarna.

Köln är kvällens spelplats, 21.00 är det dags, nu laddar vi upp inför matchen.

Updated: 2020/08/16 15:57
 • 0
 • Share