Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Tahith Chong utlånad till Werder Bremen

Tahith Chong kommer att spendera säsongen 2020/21 i Tyskland. Detta står klart sedan hans lån till Werder Bremen bekräftats på söndagen. Lånet är för den kommande säsongen och Chong har tilldelats nummer 22 i Bremen.

Engelska källor menar att Bremen kommer att betala majoriteten av Chongs lön medan tyska källor påstår att United betalar majoriteten av lönen.

Chong, som signerade nytt kontrakt med United i mars, har redan hunnit träna med sin nya klubb. Den nederländska yttern fick tillåtelse att träna trots att de sista detaljerna gällande lånet ännu inte var klara.

”Först och främst är jag väldigt glad att vara här,” säger Chong till Bremens hemsida.

”Jag ser verkligen fram emot försäsongsträningen med laget. Flytten är en bra möjlighet för mig att utvecklas. Jag ser fram emot nästa säsong.”

Född i december 1999 är Chong U21-landslagsspelare för Nederländerna. Han värvades till Uniteds juniorlag sommaren 2016 och debuterade i a-laget i januari 2019. Hittills har han gjort 16 matcher som Unitedspelare, varav bara 4 från start.

Vi önskar Tahith Chong lycka till i Tyskland och hoppas att han återvänder som en bättre spelare!