Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Tahith Chong har skrivit på nytt kontrakt

Manchester United har annonserat att Tahith Chong har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet är förhållandevis kort då det gäller till sommaren 2022, med option på ytterligare ett år.

Det får sägas vara en ändå ganska överraskande nyhet som United förmedlar på måndagskvällen. Tahith Chong har enligt starka rykten kopplats ihop med Inter och att han då skulle lämna på fri transfer, istället lyckas alltså Ole Gunnar Solskjaer och ledningen övertyga holländaren om att skriva på ett kontrakt med United på 2+1 år.

Chong hade följande att säga till Uniteds officiella hemsida.

“När jag gick till Manchester United som ung var det en dröm som blev sann. Det är en ära varje gång jag drar på tröjan och representerar klubben. Jag arbetar hårt varje dag för att förbättra mig och jag vet att detta är den perfekta miljön för att utveckla mitt spel.

“Möjligheten att lära av manager, hans coachningpersonal och världsklassspelarna här är fantastisk. Det gläder mig att skriva på detta nya kontrakt och jag är verkligen tacksam för chansen att bevisa mig här i många år framöver.”

Ole Gunnar Solskjaer hade följande att säga.

“Tahith arbetar extremt hårt varje dag och han förbättras ständigt. Hans insatser den här säsongen, vare sig det är för förstalaget eller U23, vittnar om hans hårda arbete, engagemang och hans karaktär. Vi är nöjda med de framsteg som han har gjort sedan han kom från akademin och ser fram emot att fortsätta utveckla hans talang.

“Tahith har stor potential; med tanke på hans ålder, förmåga och arbetsetik kan vi se att han har en ljus framtid hos Manchester United.”

Tahitt Chong har hittills representerat Manchester Uniteds A-lag vid 14 tillfällen, varav 4 matcher från start och 10 inhopp. Han väntar dock på sin första start i ligan, där har han än så länge bara gjort 5 inhopp i sin karriär.

I U23-laget är Chong mer eller mindre helt dominant, men han har ännu inte fått det att stämma i A-laget, och han väntar fortfarande på sitt första mål. Han fyllde dock 20 så sent som i december 2019, så han har fortfarande tid på sig att utvecklas för att ta en ordinarie plats i Manchester United, men hårt arbete kommer krävas från den hårfagre holländaren.

Tahith Chong