Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Listan: Uniteds bästa insatser under säsongen

Manchester United v Aston Villa - Premier League

De dagar vi inte har några nyheter av värde att rapportera om kommer hädanefter innebära någon form av lista. Idag är en sådan dag. Den här gången består listan av en högst subjektiv bedömning av Manchester Uniteds bästa insatser hittills under säsongen.

Först och främst är det givetvis rätt personligt vad som anses vara just en “bra” insats. Vissa premierar ett flödande anfallsspel med många gjorda mål, andra vill ha en supersolid defensiv medan andra mer eller mindre enbart tittar på resultatet och motståndet. I den här listan försöker undertecknad ta lite från varje och röra ner alltsammans i en hett kokande gryta innan vi till sist får ett resultat.

Givetvis kvalar icke-vinster inte in. Hur bra insatsen i övrigt än kan ha varit måste det leda till en trepoängare i slutändan för att kunna kvala in till den här listan. Vi börjar med nummer fem och avslutar med säsongens bästa insats.

Häng gärna med och tyck till om listan på våra sociala medier (främst Facebook och Twitter) om ni vill!

5. Southampton (B), 3–2

Southampton v Manchester United - Premier League
Edinson Cavani var den enskilt störst bidragande faktorn till att United vände och vann borta mot Southampton i november.

När jag ögnar igenom de matcher vi spelat under säsongen går det rätt snabbt att konstatera att det är få gånger vi gjort 90 väldigt bra minuter. I detta fall gjorde vi endast 45 sådana minuter – men det räcker faktiskt för att kvala in på denna lista. Mot Southampton på bortaplan stod United för en skral första halvlek, trots två missade jättelägen. Underläge med två mål och inte mycket talade för en vändning mot ett mycket bra Ralph Hasenhüttl-lett lag. Då klev Edinson Cavani in i handlingen.

Uruguayanen vände, snudd på egen hand, matchen med sina två mål och en assist. När den första reduceringen kom, via Bruno Fernandes, syntes det direkt vilken hunger som trädde fram i de svartvitklädda spelarnas ögon. Vändningen fick oss verkligen att dra paralleller till gamla fornstora dagar. Att kunna vända en sådan match är en enorm styrka, om något.

Snackisarna till denna imponerande vändning kan ni läsa här!

4. Everton (B), 3–1

Everton v Manchester United - Premier League
Bruno Fernandes stod för två mål och en assist när United slog Everton borta i ligaspelet med 3–1.

Säsongens fjärde bästa insats hittar vi borta mot ett där och då väldigt starkt Everton. Trots att “The Toffees” kom från två raka förluster hade de imponerat stort under inledningen av säsongen och var i allra högsta grad med i den absoluta toppen. United å sin sida kom dit med kniven mot strupen efter 0–1 mot Arsenal och 1–2 mot Istanbul Basaksehir.

United har ju en tendens att stå för starka insatser när det stormar som mest. Så även här. Trots att Bernard tidigt gav Everton ledningen spelade United bra och hittade ständigt in till farliga ytor. Kvitteringen kom snabbt därefter via Bruno Fernandes och ledningsmålet bara minuterna senare från samma fenomenala spelare. Edinson Cavanis debutmål i United-tröjan till  3–1 satte sedan punkt på en stark laginsats.

Vill ni läsa om denna vassa insats gör ni det via våra snackisar, här!

3. Leeds (H), 6–2

Manchester United v Leeds United - Premier League
Scott McTominay hade stor show mot Leeds i december. Två mål under matchens första tre minuter är numera ett rekord i sig.

Även om storsegern mot rivalen Leeds inte innebar någon succéartad demonstration i försvarsspel från något av lagen var det i slutändan en mycket vass insats av United. Alla matcher man gör sex mål i är givetvis väldigt bra offensiva prestationer.

United och Ole Gunnar Solskjaer hade gjort läxan grundligt mot Marcelo Bielsas taktik och nyttjade det man-man-försvar man ställdes mot till punkt och pricka. Scott McTominay kunde rusa fram som en bulldozer och ytorna exploaterades exemplariskt. Leeds spelade till Uniteds styrkor – och United gjorde snudd på max av de förutsättningarna.

Snackisarna från överkörningen i “Rosornas krig” kan ni ta del av här!

2. RB Leipzig (H), 5–0

Manchester United v RB Leipzig: Group H - UEFA Champions League
Marcus Rashford stod för karriärens första hattrick när United slog Leipzig i oktober. Det gjorde han dessutom som inhoppare.

Anledningen till att den här matchen inte kniper förstaplatsen är egentligen inte svårare än att motståndet i from av Leipzig var fullständigt under isen. United drog givetvis sitt strå till stacken för att det skulle bli så, men deras urusla insats gör att denna seger inte når upp överst på listan.

Med det sagt stod Solskjaers lag för en mycket imponerande insats, och framför allt ett extremt vasst kontringsspel. Som ni kanske minns stod det bara 1–0 till matchminut 74, innan United dundrade på med all kraft och Rashford sprang in ett hattrick från avbytarbänken.

Att nolla den då tyska ligaledaren, och samtidigt göra fem mål, är givetvis urstarka papper. Vad som hände i bortamötet sedan är fortsatt ett mysterium och något som gnager djupt…

Snackisarna från denna kanoninsats kan ni läsa här!

1. Paris Saint-Germain (B), 2–1

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League
Marcus Rashford har minst sagt spelat en stor roll för säsongens bästa insatser. Så även för den som anses vara allra vassast.

Att den här insatsen tar guldpengen finns det mängder med argument till. Först och främst stod United för en i helhet väldigt bra match – vilket bara det är värt att lyfta! Det gjorde man dessutom mot det lag som mindre än två månader tidigare spelade en Champions League-final. Mot spelare som Neymar och Mbappé. Och dessutom på bortaplan.

United inledde med att försvara starkt, vilket man även gjorde under hela matchen (det insläppta målet var dessutom ett olyckligt självmål), men kunde även hålla i bollen bättre än i flertalet av matcherna mot topplagen. När Paul Pogba byttes in med halvtimmen kvar och ställningen 1–1 visade det dessutom ett mod och en vilja till att vinna. Trebackslinjen som ofta var en fembackslinje skiftade till en offensivare uppställning som till sist betalade av sig med en meriterande seger.

Smolket i bägaren här blir ju, precis som för matchen ovan, att vinsten inte ledde till någonting alls rent resultatmässigt i gruppen i slutändan. Men insatsen i sig var det långt ifrån något fel på!

Snackisarna från säsongens hittills bästa insats kan ni läsa här!

Res med oss till Manchester!