Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – RB Leipzig 5-0

Manchester United v RB Leipzig: Group H - UEFA Champions League

Manchester United har nu spelat sin andra match i årets upplaga av Champions League. För motståndet stod Emil Forsbergs RB Leipzig. Man tog alla tre poängen på Old Trafford efter en 5-0 vinst.

5-0 efter 90 minuter spelade och det var ett intensivt Manchester United som inledde matchen. Greenwood, Rashford x3  och Martial nätade. Detta var ett match som under första halvlek och en bit in i andra såg ut att kunna gå åt båda håll.

Diamantformation på mittfältet

Så det har ropats på i diverse forum, av supportrar, hemmaexperter, journalister. Ja, you name it.

Det visade sig i slutändan fungera för Paul Pogba som såg ut som en möjlig kandidat till matchens lirare. Var direkt involverad i 1-0 efter en perfekt passning till Greenwood. Hade en mycket bra genomskärare tidigt i andra halvek till Martial som borde ha resulterat i mål.

Fred krigade vanligt, men slår stundtals bort för många passningar. Mittfältet upplevdes som konstant rörigt, där man aldrig riktigt gav varandra utrymme för att kunna driva något spel. Pogba slickade vid flera tillfällen linjen men det stod ändå två mittfältare i princip på honom.

Krävs en hel del smarta spelare för att kunna skifta mellan alla dessa formationer som Ole gör just nu, men vissa är inte riktigt där och det blir lätt rörigt. Man behöver också spelartyper för den typen av spel, där verkar just dessa startspelare ha svårt att fungera ihop.

Embed from Getty Images

Fred kom dock mycket bättre in i det när han fick kliva ner i samband med att Bruno samt Scott klev in på planen, var då dessutom delaktig i Rashfords 3-0 mål med en bra press som ledde till bollvinst.

Långvarig oskärpa

Efter 1-0 målet så verkade man tappa allt. Leipzig åt sin in mer och mer i matchen, det luktade verkligen kvittering. Trots detta så gjordes inga byten i halvtid och man fortsatte på samma sätt. Det lag som klev in i andra halvlek med vittring var helt klart bortalaget.

Man inledde andra halvlek på samma sätt som man avslutade den första, från båda håll. Byten kom först i mitten av andra halvlek och gav då direkt utdelning. Det kom fyra mål efter att bytena skedde.

Det var tydligt att mittfältet inte lyckades ta sig ur pressen som sattes, och under vissa perioder kom man knappt ur försvaret innan man tappade boll. Ole borde gjort något åt detta tidigare.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford

Behövs ens ord är ju frågan? Kommer alltså in i minut 63, smäller in tre kassar. Visar på fantastisk spelhumör, luckrar upp Leipzig till 100% som faller sönder och samman. Wow!

Hade möjligheten att fullborda ett “äkta” hattrick men gav straffen till Martial. Hade Marcus Rashford tagit straffen hade han satt dit ett hattrick på runt 11 minuter. Man pratar om effekt av att byta in vissa spelare, men när det blir såhär så är det ju bara att tacka och ta emot.

Bäst på planen och är väl en möjligen den idrottaren som just nu även är bäst utanför planen.

Embed from Getty Images