Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Everton – Manchester United 1-3

Everton v Manchester United - Premier League

Manchester United både bröt och behöll en trend såhär på lördagsförmiddagen. Efter två raka förluster (Arsenal och Istanbul) tog United återigen en seger, vilket var den tredje raka bortasegern i årets Premier League. Det var inte vackert rätt igenom, men det var tre synnerligen viktiga poäng.

United inledde matchen hyfsat piggt, och var nära att skaffa sig en bra chans redan efter några sekunder. Man fortsatte försöka sätta hög press minuterna efter det, och det såg ut som att Ole Gunnar Solskjaer fått fart på sitt lag. Det höll dock bara några minuter innan Everton tilläts ta över och trycka ner United, och efter 19 minuter (när United börjat komma igång igen) släpptes Bernards skott in alldeles för enkelt av David de Gea – och vi anade att det skulle bli en tung dag.

Bruno med vändningen

I Manchester United finns ju dock en väldigt speciell spelare. Han heter Bruno Fernandes, och hans betydelse för det här laget går inte att underskatta.

Sex minuter efter Evertons ledningsmål chockade Luke Shaw med att för andra matchen i rad slå ett riktigt bra inlägg. Detta inlägg mötte Fernandes ungefär vid sin favoritposition på planen, straffpunkten, och nickade den otagbart förbi Jordan Pickford till 1-1.

Everton v Manchester United - Premier League

Med det målet i ryggen fortsatte United, och sju minuter efter 1-1 gjorde Fernandes själv 2-1 i ett av matchens finaste anfall. Avslutet var dock egentligen inget avslut, det var ett inlägg mot Marcus Rashford som inte riktigt nådde bollen, men den seglade vidare och gick in i mål via Pickfords vänstra stolpe.

Fernandes var inte helt klar än, men vi släpper honom för en stund.

Dålig andra halvlek

Första halvleken slutade alltså 2-1 till United, och den andra kändes länge som en sträcka mot kvitteringen. United fick aldrig riktigt tag i den halvleken utan var stadigt på efterkälken. Det brann visserligen ganska sällan runt De Gea, och han tvingades inte till några halsbrytande räddningar, men detta berodde till största del på att avsluten från Evertonspelarna var tämligen dåliga.

Här kunde man ju önska att Solskjaer tog tag i det och antingen ordnade med några taktiska förändringar, eller till och med byten. Men de taktiska förändringarna såg vi inte mycket av, och det första bytet när Luke Shaw efter 67 minuter ersattes av Axel Tuanzebe kom till sig av en skada. De övriga två bytena väntade Solskjaer med till matchminut 82, trots att det var uppenbart för alla att exempelvis Anthony Martial inte hade en av sina bra dagar.

Cavanis första

Ett av bytena som kom till efter 82 minuter gjorde ju dock skillnad. Edinson Cavani fick komma in och spela central anfallare (den andre som kom in var Paul Pogba, med Juan Mata och Martial som de som gick av), och det gick ju bra.

Pogbas inhopp gav inte speciellt mycket, men Cavani fick punktera matchen då han i matchminut 95 frispelades av Bruno Fernandes (så klart, vem annars?) och satte bollen bakom Jordan Pickford. Att få igång Cavani kan bli oerhört viktigt för detta United, särskilt som Anthony Martial inte inlett som någon supermålskytt under säsongen.

Everton v Manchester United - Premier League

Domarnivån

Avslutningsvis måste domare Paul Tierney få sig en slänga. Inte för att United drabbades mest av hans uselhet, snarare tvärtom. Han (och VAR) missade en hel del situationer, både ett par straffar och några potentiella röda, samtidigt som Tierney alldeles för ofta var lite väl snabb med att ta upp det gula kortet vid inte allt för farliga situationer. Här har Premier League ett problem.