Matchdag: Manchester United - West Ham United

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot West Ham. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Senast uppdaterad: 2022/01/22 18:16

↓

Manchester United – West Ham United 1-0 (0-0)

Premier League, omgång 23 • 2022-01-22, 16.00 • Old Trafford, Trafford, Manchester • domare: Jon Moss

1-0 (90+3) Marcus Rashford (Cavani)

De Gea: Dalot, Varane, Maguire, Telles; Fred (Cavani 82), McTominay, Fernandes; Greenwood (Martial 82), Ronaldo, Elanga (Rashford 62)

Avbytare: Henderson, Jones, Lingard, Mata, Matic, Van de Beek

West Ham United

Areola; Coufal (Fredericks 70), Dawson, Zouma, Cresswell; Rice, Soucek; Bowen, Lanzini, Fornals; Antonio

Avbytare: Randolph, Diop, Masuaku, Johnson, Kral, Noble, Vlasic, Yarmolenko

Updated: 2022/01/22 17:54
  • 0
  • Share

2022/01/22 18:16
De Gea: Hoppas att segern ger oss självförtroende

Det finns inget bättre än att vinna i det absoluta slutskedet, tycker David de Gea.

”Vi förtjänade mÃ¥let. Vi kontrollerade matchen,” säger mÃ¥lvakten.

Han säger att hårt arbete ligger bakom hans goda form den här säsongen.

”Jag hoppas att den här segern ger oss mer självförtroende.”

Han passar även på att hylla fansen på Old Trafford.

Med de orden från vår målvakt stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för visat intresse!

Mer från matchen hittar ni i våra snackisar. Spelarbetyg är på gång.

• 0
  • Share

2022/01/22 18:08
Det finns inget som slår det i fotboll!

”Det är de bästa matcherna att vara involverad i. Det finns inget som slÃ¥r det i fotboll!”

SÃ¥ sa matchvinnaren Marcus Rashford efter Uniteds 1-0-seger.

Det var väldigt viktigt för United att vinna idag och det gäller att använda segern som motivation.

Anfallaren säger att det är fantastiskt att göra mål igen efter en lång period utan mål.

• 0
  • Share

Manchester United kunde vinna två matcher i rad. I slutändan en väldigt enkel seger där segern aldrig var hotad. Tycker åtminstone jag.

• 0
  • Share

Länge, länge var det mållöst. Men med bara sekunder kvar att spela gjorde Marcus Rashford matchens enda mål. United tar tre poäng mot West Ham!

• 0
  • Share

2022/01/22 16:48
Mållöst

Första halvlek bjöd inte på några mål. Heller inte på några skott på mål. Vi kan inte påstå att United är fantastiska. Jämfört med hur laget ofta har spelat den här säsongen är det ändå ett litet steg framåt.

United har varit spelförande och försvarat sig förvånansvärt bra.

Det som är sämre är kvaliteten på många enkla passningar. De blir lite för korta eller lite för långa, alldeles för ofta.

• 0
  • Share

2022/01/22 15:57
Avspark strax

Om bara någon minut är det dags för Manchester United att göra allt som krävs för tre poäng mot West Ham.

COME ON UNITED!

Matchdagsbloggen återkommer i paus.

• 0
  • Share

2022/01/22 15:24
Rangnick: Bra att ha kaptenen tillbaka

”Det är alltid bra att ha kaptenen tillbaka, ännu mer sÃ¥ när Victor [Lindelöf] är otillgänglig,” säger Ralf Rangnick om att Harry Maguire är tillbaka i startelvan.

Cristiano Ronaldo och Edinson Cavani kunde båda träna igår, bekräftar tysken.

Rangnick slår fast att det är en viktig match för United.

• 0
  • Share

2022/01/22 15:19
Tankar om startelvan

Harry Maguire istället för Victor Lindelöf är Ralf Rangnicks enda förändring inför dagens match. Således den elva de flesta förutspådde.

Att Anthony Elanga får fortsatt förtroende är förstås positivt.

På mittfältet blir det intressant att se om Scott McTominay kan prestera lika bra som sexa som senast. Tidigare har hans prestationer på den positionen varierat.

Positivt för United är att vi har bra alternativ från bänken, åtminstone offensivt. Både Marcus Rashford och Edinson Cavani är bra alternativ som inhoppare, ifall United jagar mål.

För West Ham får Alphonse Areola chansen i mål. Det är hans första Premier League-match för West Ham. Lukasz Fabianski saknas, enligt uppgift på grund av covid.

Mer positivt för för gästerna är att Kurt Zouma och Tomás Soucek är tillbaka i startelvan.

Dagens lag

Ingen överraskning i Ralf Rangnicks startelva. Anthony Elanga startar igen.

• 0
  • Share

2022/01/22 14:03
Spekulation om startelvan

Den defensiva delen av startelvan idag är självskriven. David de Gea petas givetvis inte och Ralf Rangnick har bekräftat att Harry Maguire tar platsen bredvid Raphaël Varane i mittförsvaret medan Diogo Dalot och Alex Telles är våra enda tillgängliga ytterbackar.

Offensivt torde vi ånyo få se laget formeras med en sexa och två åttor. Mitt utgångstips är att Scott McTominay fortsätter bakom Fred och Bruno Fernandes. Alternativt är att Nemanja Matic går in som sexa och att McTominay eller Fred bänkas.

I anfallet är det enkla beslutet att låta Mason Greenwood, Cristiano Ronaldo och Anthony Elanga fortsätta tillsammans.

Målet i onsdags kan tänkas ha gett Marcus Rashford den boost han behöver. Det är ändå svårt att argumentera för att Rashford ska peta Elanga eller Greenwood. Då är det nog närmare till hands att Edinson Cavani startar, även om han egentligen har varit lika kall som Rashford på slutet. Om Cavani ändå startar så är det nog på bekostnad av Elanga, då med Ronaldo till vänster.

Mer spekulation i vår införrapport och över på Muss-bloggen.