Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - West Ham United
Kan vi ta ytterligare steg i rätt riktning?

För en gångs skull så känns det som att det finns lite positivitet kring Manchester United. Man slog Brentford i onsdags där man gjorde en mycket bra andra halvlek, men ännu viktigare är att det ser ut som att man hittat sin optimala formation. Nu hoppas vi att man kan ta med sig de sista 45 minuterna mot Brentford och bygga vidare på dem i morgondagens match mot West Ham.

Manchester United

Som sagt så verkar det som att man äntligen hittat en optimal formation i form av en 4-3-3 där man spelar med en hållande mittfältare och två åttor, något som verkar ha påverkat Bruno Fernandes positivt. I de två senaste matcherna, där han spelat mer som en åtta så har han gjort två mål och två assist. Förhoppningsvis kan portugisen fortsätta på samma spår när man nu tar sig an, och har en chans att ta sig förbi den nuvarande tabellfyran.

Det verkar inte som man förlorade någon spelare i onsdags. Scott McTominay som fick utgå i slutminuterna bör enligt Rangnick vara tillgänglig för morgondagens match. Utöver det så bör Jadon Sancho, som missade Brentford-matchen på grund av personliga skäl, vara tillbaka. 

Fler spelare som missade onsdagens möte var Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw, Jesse Lingard och Edinson Cavani, och det är fortfarande oklart om någon av dem kommer att vara tillgängliga imorgon. Som vi redan vet så är Paul Pogba ännu inte tillbaka, även om det närmar sig. Enligt Rangnick så kan fransmannen vara tillbaka efter det kommande landslagsuppehållet. Även Eric Bailly och Hannibal missar mötet då de är iväg och spelar de Afrikanska Mästerskapen.

Får Elanga fortsatt förtroende från start?

Rangnick har själv sagt att han gärna inte gör ändringar i ett vinnande lag, och därför tror och hoppas jag inte att vi kommer att få se ett alltför annorlunda lag jämfört med i onsdags. Dock kanske man behöver rotera ett fåtal spelare. Om Luke Shaw är tillbaka så skulle jag inte bli förvånad om han får chansen från start, men samtidigt så har Telles gjort det ganska i bra i de senaste matcherna. 

Jag ser också gärna att Harry Maguire stannar på bänken då Lindelöf och Varane är våra bästa mittbackar och förtjänar att få mer speltid tillsammans. Med tanke på att Aaron Wan-Bissaka troligtvis missar morgondagens match så kommer vi med stor sannolikhet se Diogo Dalot på högerkanten.

På mittfältet så skulle jag personligen vilja se Matic från start. Vems position han tar är jag dock inte säker på. Kanske vilar Rangnick McTominay för att inte ta några risker, vilket skulle betyda att vi får se ett mittfält beståendes utav Matic, Fred och Bruno Fernandes. Personligen tror jag dock att vi får se samma mittfält som mot Brentford.

Jag ser inte heller någon anledning till varför Anthony Elanga inte ska starta sin tredje raka match. Svensken har imponerat i sina två senaste starter och bör därför få fortsatt förtroende. Högerkanten är dock lite mer öppen enligt mig. Jag ser gärna att Jadon Sancho tar plats på högersidan, och på topp hade jag gärna sett Greenwood, men det kommer antagligen att bli Ronaldo där.

Möjlig startelva:

West Ham United

David Moyes har gjort ett fantastiskt jobb med London-laget som för tillfället ligger på en fjärdeplats i ligan, och man känns som riktiga utmanare om en Champions league-plats. Man kommer dock senast från en 3-2 förlust mot Leeds, vilket var lagets första förlust på de senaste fem matcherna.

Man kommer definitivt vara utan Mark Noble, Kurt Zouma, Angelo Ogbonna och Said Benrahma, där de tre första är borta med skador och Benrahma är iväg och spelar i de Afrikanska Mästerskapen. Zouma, Ogbonna och Benrahma är tre stora avbräck, men samtidigt har man gjort det bra i deras frånvaro. Tveksam till spel är Tomas Soucek som varit borta med sjukdom, men chansen till spel för mittfältaren bedöms ändå vara relativt stor.

Trots förlusten mot Leeds så tror jag inte att Moyes kommer att ändra alltför mycket i startelvan. Fabianski i mål känns nästan givet, och vad det gäller backlinjen så har man inte så mycket val med både Zouma och Ogbonna borta. Ett mittbackspar beståendes utav Craig Dawson och Issa Diop känns därför rimligt.

Jag ser inte heller någon anledning till varför man skulle ändra ytterbackarna heller, därför tror jag att det blir Coufal till höger och Aaron Cresswell till vänster. Ett alternativ till Cresswell skulle kunna vara Arthur Masuaku, men jag ser inte någon anledning till att ändra om i backlinjen överhuvudtaget. 

Mittfältet är en annan historia. Declan Rice är ju självklar, men jag istället för Lanzini jämte honom så tror jag att Soucek kommer in och tar den rollen. Kanske får Lanzini en roll högre upp i plan istället.

På vänsterkanten skulle Yarmolenko kunna ersätta Vlasic om Moyes känner för att göra en ändring, men på motsatt sida så bör Jarrod Bowen få fortsatt förtroende. I nummer 10-rollen tror jag att Pablo Fornals startar, alternativt tar Lanzini den rollen. På topp känns Antonio given.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och West Ham har mött varandra regelbundet under ett flertal år, men sett till de senaste matcherna så tenderar United att dra det längsta strået. De senaste fem matcherna har slutat med fyra vinster för United och en för West Ham, som kom i det senaste mötet mellan lagen.

Visste ni att…

 • Man har inte förlorat mot West Ham i ligan, på hemmaplan sedan 2007.
 • Det blir sällan oavgjort mellan lagen. På de 13 senaste matcherna har bara två stycken slutat oavgjort.

Matchinformation

Manchester United
West Ham United
Turnering: Premier League, omgång 23
Tid: Lördagen den 22 januari 2022, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Jon Moss
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Pogba (skadad, eventuellt 4 februari)
 • Wan-Bissaka (skadad, eventuellt 4 februari)
 • Bailly (landslag, januari/februari)
 • Hannibal (landslag, januari/februari)
Tveksamma:

 • McTominay (rygg, stor chans)
 • Cavani (muskel, liten chans)
 • Shaw (hamstring, liten chans)
 • Lingard (skadad)
FORM
O27/12NewcastleBPL1-1
V30/12BurnleyHPL3-1
F3/1WolvesHPL0-1
V10/1Aston VillaHFA1-0
O15/1Aston VillaBPL2-2
V19/1BrentfordBPL3-1

West Ham United

Skador och avstängningar:

 • Noble (knä, februari)
 • Zouma (lår, februari)
 • Benrahma (landslag)
 • Ogbonna (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Soucek (covid)
FORM
F26/12SouthamptonHPL2-3
V28/12WatfordBPL4-1
V1/1C. PalaceBPL3-2
V9/1Leeds UnitedHFA2-0
V12/1NorwichHPL2-0
F16/1Leeds UnitedHPL2-3

United mot West Ham

Totalt:14870-32-46268-186
Hemma:7651-10-15166-69
Premier League:5131-13-7101-46
SENASTE MÖTENA
V2021-02-09HFA1-0EF
V2021-03-14HPL1-0
V2021-09-19BPL2-1
F2021-09-22HLC0-1
SENASTE HEMMAMATCHER
O2020-07-22HPL1-1
V2021-02-09HFA1-0EF
V2021-03-14HPL1-0
F2021-09-22HLC0-1