Jess Sigsworth

Anfallaren Jess Sigsworth gjorde 26 mål och 14 assists på 66 matcher för Manchester United från 2018 till 2021.

Född i Doncaster i oktober 1994 skulle Jess Sigsworth inleda fotbollskarriären i Sheffield United. Det var emellertid i hemstaden och Doncaster Rovers Belles som hon gjorde sina första seniormatcher.

Efter fem år Doncaster flyttade hon 2015 till Notts County. Där lyckades Sigsworth dock inte etablera sig och efter ett flyttade hon tillbaka till Doncaster utan att ha gjort ett enda framträdande.

Tillbaka i Doncaster gick det inledningsvis bättre. Snart drabbades hon dock av en allvarlig knäskada, vilket tvingade henne till ett års rehabilitering. Tillbaka efter skadan lossnade målskyttet på allvar för Sigsworth. Säsongen 2017/18 sköt hon 15 mål på 18 matcher, vilket var tillräckligt för att hon skulle vinna skytteligan i andradivisionen.

Sedan lockade Manchester United. I Manchester Uniteds ligapremiär mot Aston Villa den 9 september 2018 sköt Sigsworth hela fem mål. Därmed blev hon första spelare att göra hattrick för Uniteds damlag. Totalt gjorde hon 18 mål för United under debutsäsongen, vilket var bäst i laget. Av målen kom 17 i ligan vilket räckte till seger i andradivisionens skytteliga för andra året i rad.

I Women’s Super League gick målskyttet inte lika enkelt. Säsongen 2019/20 var hon fortsatt ordinarie men hon fick ofta finna sig i att spela som högerytter snarare än som toppforward. Speltiden blev än mer begränsad säsongen 2020/21.

Sigsworth lämnade Manchester United på fri transfer sommaren 2021. Hon signerade sedan för Leicester City. I februari 2022 drabbades hon av en allvarlig knäskada.

Sigsworth har spelat landslagsfotboll för England på alla nivåer upp till U23.

Spelarkaraktär

Jess Sigsworth spelar framför allt som anfallare, vanligen centralt eller till höger, även om hon också har använts som mittfältare. Hon är mycket snabb och direkt spelare med ett fint målsinne. Sigsworth är en slitstark spelare som gör ett stort arbete utan boll.

Rekommenderad läsning

 • De som försvann

  De som försvann
  pixlr

 • Damerna: Toone, Sigsworth, Galton, Hanson och Salmon

  Damerna: Toone, Sigsworth, Galton, Hanson och Salmon

 • Officiellt: Jess Sigsworth lämnar United

  Officiellt: Jess Sigsworth lämnar United

Senaste artiklarna om Jess Sigsworth

 • De som försvann

  De som försvann
  pixlr

 • RIP Manchester United Women

  RIP Manchester United Women

 • Duo ansluter till försäsongen; Sigsworth med ny klubb; Adidas snedsteg

  Duo ansluter till försäsongen; Sigsworth med ny klubb; Adidas snedsteg

 • Officiellt: Jess Sigsworth lämnar United

  Officiellt: Jess Sigsworth lämnar United

 • Ett starkt (men indisponibelt) anfall

  Ett starkt (men indisponibelt) anfall

 • Damlaget: Manchester United - Aston Villa 3-0

  Damlaget: Manchester United - Aston Villa 3-0

Biografin uppdaterad i juni 2022 (uppdateras på säsongsbasis).