Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Aston Villa 3-0

Manchester Uniteds damlag tog en bekväm 3-0-seger mot Aston Villa i Women’s Super League. Kirsty Hanson, Jess Sigsworth och Katie Zelem stod för målen i en match där Uniteds målvakt Mary Earps – som vi gratulerar på födelsedagen – var sysslolös i 90 minuter.

Uniteds skadekris blev ännu lite större då det inför matchen meddelades att även Christen Press var indisponibel. Med Leah Galton, Tobin Heath, Lauren James och Alessia Russo redan på skadelistan innebar det att United kom till spel utan sina fem bästa offensiva pjäser. Även ytterbacken Kirsty Smith och reservmålvakten Emily Ramsey är skadade. Mittback Amy Turner fick vård när hon blev utbytt i slutskedet, men det kändes mer som en försiktighetsåtgärd. Med det beaktat var det mycket starkt av United att vinna så komfortabelt.

Uppdatering: Ramsey är inte längre skadad. Istället förefaller det vara så att målvakten hastigt har blivit utlånad till West Ham, där hon idag sitter på bänken mot Chelsea.

På den positiva sidan noterar vi att Lucy Staniforth gjorde comeback efter lång skadefrånvaro. Hon fick platsen som tia och var förmodligen Uniteds bästa spelare för dagen.

Matchen dominerade United totalt, även om spelövertaget inte mynnade ut i överdrivet många målchanser. Mot en parkerad buss blev det mest hörnor och frisparkar i första halvlek.

Kirsty Hanson öppnar målskyttet.

Det första målet kommer efter ett grovt misstag i Villaförsvaret. Kirsty Hanson, för dagen vänsterytter, snappar upp en felpass utanför offensivt straffområde. Hon tar några steg med bollen och avlossar ett vänsterskott. Bollen styrs via en försvarare i en båge över målvakten.

United kan sedan skaffa sig en bekväm ledning kort före halvtidsvilan. Staniforth slår en utmärkt frispark från höger. Jess Sigsworth når högst och gör mål.

Jess Sigsworth når högst på Lucy Staniforths frispark.

Efter paus försöker Villa flytta upp vilket istället resulterar i att United får större ytor, med tidiga möjligheter för Kirsty Hanson och Ella Toone. Senare drar Katie Zelem en utåtskruvad (ja, bollbanan var märklig värre) hörna i ribban. På returen ser det ut som att Jackie Groenen ska få göra sitt första mål som Unitedspelare men en försvarare blockerar.

Till slut är det lagkapten Zelem som ska punktera tillställningen, då hon gör ett nickmål efter fint inlägg av Hayley Ladd. Målet kommer efter ett långt anfall.

Därefter blir det en transportsträcka till slutsignalen. I slutskedet blir Carrie Jones, 17 år gammal, inbytt för sin Manchester United-debut. Walesiskan, som landslagsdebuterade som 15-åring, värvades till Uniteds U21 inför säsongen men har under skadekrisen tränat med a-laget.

Carrie Jones hoppade in i slutskedet för sin Manchester United-debut.

Segern stärker Uniteds självförtroende inför bortamatchen mot Arsenal den 19 mars. Mycket tyder på att den matchen i praktiken blir ett rent Champions League-kval.

Stoney om matchen

Casey Stoney pratade med MUTV efter matchen och säger att United kontrollerade spelet men hon tycker att Uniteds passningsspel inte var av högsta kaliber.

”Jag måste se det positiva i form av tre mål, en hållen nolla och en bra debut för Carrie.”

När hon pratade med media efter matchen gav Stoney också lugnande besked gällande Christen Press.

Målen

Manchester United – Aston Villa 3-0 (2-0)

FA Women’s Super League, 7 mars


1-0 (27) Kirsty Hanson
2-0 (43) Jess Sigsworth (Staniforth)
2-0 (73) Katie Zelem (Ladd)


Uniteds lag: Earps; Harris, A Turner (Thorisdottir 79), M Turner, Batlle; Groenen (Ross 79), Zelem; Toone (Fuso 62), Staniforth (Ladd 63), Hanson; Sigsworth (Jones 88)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK